Eko daň

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
7.4.13 15:54

eko daň

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Chci si koupit auto, zajímalo by mě jakl je to s tou ekodaní. Držitelé kartiček ZTP a ZTP/P jí prý neplatí zajímalo by mě jestli je to tak a jak by to bylo. 3000 nejsou málo a každá koruna dobrá aspon bychom za ně vyrazili na výlet :) všem moc děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
7.4.13 16:08

Je to tak:) takhle kupoval auto pán od nás. Navíc máš slevu i na přepis auta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.4.13 16:10
@quinny píše:
Je to tak:) takhle kupoval auto pán od nás. Navíc máš slevu i na přepis auta ;)

ten držitel tý kartičky? A kolik platí za přepis? v rodině nikoho nemáme tak budu zkoušet mamky známou nechala bych to na ní napsat a za týden si to přepsala na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
7.4.13 16:30

@Miška 1991 tak to už si nepamatuju je to asi rok co jsme ho prodávali.
A nechci kecat, ale tímhle to neobejdeš -navíc by jim to bylo hned jasný :zed:. Tak bys pak zaplatila tu daň při převodu na sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.4.13 16:44

Pockej to je hloupost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
7.4.13 16:59

Co jako?
Pokud za to dané auto ještě nebyla ekodaň zaplacená tak jí nový majitel musí při převodu zaplatit a je úplně jedno kolikátý je v řadě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.4.13 17:04

@quinny to vim jen to jakoby napisou ze je placena tim,,invalidou,, tim padem ja bych uz neplatila ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
7.4.13 17:36

Přeně pokud si auto koupí invalita eko dan neplatí a to evidende se zavede že je zaplacená takže další majitel co si auto koupí ji už neplatí ale s rím přepisem bych počkala ne týden ale minimálně měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 18:41

Ano takhle to jde. Ale píšeš že v rodině nikoho takového nemáte tak nevím jestli ti nějaká mámy známá bude lítat po úřadech zadarmo, co vím si invalidé za tuto službu berou tisíc korun, někteří si tím přivydělávají. Koupíš auto které původní majitel odhlásí na invalidu a invalida si to přihlásí za 800,– ale musí ke všem papírům doložit evidenční kontrolu ( 200,– ) která musí být také na jeho jméno, pak invalida auto odhlásí na tebe a ty musíš na evidenční kontrolu a pak na přihlášení.

• Citovat
  • Upravit
189
7.4.13 19:12

@banánice děkuji :) a nevíte kolik platí přepis? nebo celých 800?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
7.4.13 21:16

Tak to je dobrá ojebávačka
Asi ne nadarmo se říká, že co Češi nevymyslí to už nikdo. :zed:
Pro mě je to podvod…nedokázala bych se pak ani úředníkovi podívat do očí…ale chápu, že někdo to má třeba jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.4.13 21:26

@quinny co naděláme… pro mě 3000 jsou hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
7.4.13 21:36

@Miška 1991 je to mezera v zákoně a měl by to asi řešit někdo kdo to má na starost.
Jo i pro mě jsou na RD 3tis. dost, ale o to přece nejde :nevim:
Hlavně si zjisti kolik Tě vyjdou ty přepisy, aby to se vším tím okolo ušetření vůbec bylo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
7.4.13 23:49

Normálně přepis stojí 800 plus evidenčka kolem 200
takže pokus si to nechá někdo napsat na invalidu zaplatí 1000 a pak na sebe zase 1000 při eku 3000 ušetří teda těch 1000 ale kamarád měl mít eko už 5000 a to se mu sakra vyplatilo to takhle udělat zaplatil teda jen 2000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.4.13 06:52

@banánice nn invalida plati za prepis min. A teď nevím možná půlku?
A přepis na sebe bych nepočítala, ten by zaplatila tak jako tak. Spíš asi něco musí dát té osobě a pak ten čas strávený na úřadě, když jim systém ne vždy funguje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat