Kapesné pro všechny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
U nas kapesny teda nemame, protoze mame spolecne penize.
a ANO, 150,– na den pro manzela mi prijde hodne. to je kolikrat pred vyplatou denni rozpocet pro celou rodinu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková nepodstatná drobnost: kolik bere, kolik bereš ty? kolik platíte za byt, kde bydlíte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak syn a dcera měli kapesné 500 Kč na střední, prvňáčkovi bych dala asi stovku maximálně… my s manželem kapesné nemáme… prostě si bereme, kolik potřebujeme…
Kapesné beru jako takový prostředek, jak naučit dítě hospodařit s penězi a u dospělého mi jeho význam nějak uniká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ME pripada trosku zvrhle davat tedy manzelovi „kapesne“ - je snad dospely a pokud mu budes chtit pridelovat penize jako skolakovi, mohl by se urazit - alespon ja bych se asi urazila…;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se na kapesné nehraje vůbec.
Máme peníze dá se říct dohromady. On platí nájem, splátky co má, pojistky a naftu do práce, já platím zbytek- jídlo, drogerie, ostatní. Více méně nám toho moc nezbyde, ale pokud je třeba koupit si kalhoty nebo boty prostě si je jeden nebo druhý koupí.
Vzhledem k naší fin situaci si nemůžem dovolit utráce takže jsou to max kalhoty nebo jedny boty měsíčně. Je pravda že tedy nekouříme, nepijeme a nemáme extra výlohy vedle ani bychom je neutáhli.
Můj názor je že 150kč na den je moc…
E.
- Citovat
- Upravit
Já nechápu jak si manželé mohou dávat kapesný a mám prvňáka a dostává jak kdy. Někdy dostane jen na autobus, ale většinou má 10-20 korun navíc do krámu, kupuje si ráno koláč. Tak mi to nepříjde tak hrozný mu to dát, než kdyby si kupoval bombony nebo jiné blbosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tech 150 na den mi moc neprijde - v prumeru utratim asi o dost vic - nicmene logicky to musi odpovidat tomu kolik penez mate mesicne volnych…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peníze máme společné, tudíž žádné,,kapesné" nemáme. nekouříme ani jeden a jednou za rok se dělá velká obejdnávka čajů za několik tisíc-náš koníček. ale jinak prostě pokud je něco potřeba koupí se to. jsme oba naučení co je důležité a co není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš, že začínáte společnou domácnost, tak co si sednout a promluvit si o tom? Třeba klidně sepsat, co všechno musíte poplatit za měsíc a třeba i manželovi dojde, že 150kč na cigára je opravdu moc. Měsíčně je to 4500
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jde mi o to kolik by si měl nechávat. Rozpočítávám to tím pádem na den. On byl zvyklej hodně utrácet Kč. Žije heslem, ted jsou peníze tak šup utrácí a když nejsou tak potřebuje. o to mi jde budem si brát hypošku a proto tak nějak rozpočítávám
Manžel bere 17 800 Kč
Já 12 200 Kč
zatím u rodiču ale během měsíce bude hypotýka vyřízená a budem platit 8000Kč
- Citovat
- Upravit
Kapesne nevedeme
vubec nevim k cemu by melo byt prvnakovi a my si koupime co chceme/potrebujeme. Pritel se stravuje v praci venku, takze cca 150 denne +-? Dalsi utraty ma minimalni myslim…neresim to. Vydelava slusne. Ja minu na sebe max tak 1000 mesicne, pokud si tedy nekupuji hadry, boty atd
dcera (10) kapesne nema pravidelne (svacu ji delam, obedy, mobil, open card platim), kdyz neco chce rekne si, pokud to neni kravina penize dostane, pokud ano, bud si to premysli, nebo caluje z „darkovneho“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S manželom kapesné pre seba neriešime, vezmeme si toľko, koľko potrebujeme.
Prvákovi i tretiakovi dávame 10 Kč týždenne, zatiaľ im to stačí.
- Citovat
- Upravit
Ahoj
U nás dospělí kapesné nemají. Peníze máme úplně dohromady a hospodaříme společně. Manžel se i naučil sám od sebe nakupovat co je potřeba. Větší výdaje (i nákup bot nebo oblečení, prostě vše nad určitý limit) konzultujeme. Stejně se kupují hlavně nutné věci. Nicméně 150,–/den se mi zdá moc. To je 4500,– na měsíc a to by jsme dokupy asi ani nedali. ![]()
Prvňáček u nás kapesné neměl.
Druhák má 10,–Kč týdně. Čtvrťák 20,–Kč. Navíc podmíněné chováním a známkama. Pokud něco „vyvedou“, tak kromě klasického „potrestání“ snížím kapesné na daný týden. Vyplácím v neděli večer nebo v pondělí ráno.
@fanfulik Jsi si jistá, že kupuje skutečně koláč?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my kapesné máme, protože „musíme nějak vyjít“ momentálně…
Jídlo jde ze společného včetně svačinek. A kapesné pro mě i manžela každý cca 1500,– (včetně měsíčniku cca 500,–, zábavy, oblečení) a pro malou (ale na mateřské) mám 1000,– (ale jako ne na blbosti, ale na vše pro ni), samo někdy zůstane někdy chybne, někdy se máme líp někdy hůř, a beru z rezerv.
Pokud bych neotáčela každou korunu, tak mi osobně stačí
měsíčně 2000,–- (ideál pro mě je 2500,–) a radši dám bokem na dovču… a já jsem taková že jsem si kapesné určovala i když jsem ještě chodila do práce (a bez závazku), protože bych strašně utratila, nejen na sebe ale i celkově do domácnosti… tak víc ušetřím. Manžel je celkem skromný, jeho zábava je PC a 2× týdně sport, oblečení moc neřeší, myslím, že moc neutratí, on je fakt šetřílek, to já se musím hlídat abych neutrácela. Doporučuju si dát cíl, něco dražšího na co budete šetřit, třeba vestavěná skříň a tak…mi to pomáha neutrácet ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem. Z důvodu šetření bych ráda věděla kolik si třeba váš manžel nechává peněz pro sebe, kolik dáváte prvnáčkovi a kolik si berete vy.
. A já si po pravdě neberu nic. ted teda ano. Vzala jsem si na týden pro sebe 500 Kč a 1000K4 dala do kasičky. Jak to máte vy?
Jde mi o to, že manžel kouří a zdá se mi že 150Kč na den má prostě moc (moc protože když jedem na nákup a on jede do práce nakoupí si jídlo ze společného), malému dávám 30 Kč tydně a nevím jestli to není málo? poradte, chci šetřit, nebo spíš i situace mne nutí
prosím kdo nechce neodpovidejte, jde mi o to zda by manžel neměl mít mín a jak to tak nějak propočítat. tápu v tom… teprv začínáme společnou domácnost tak hned od začátku stanovit pravidla. díky moc a omlouvám se za anonymitu, ale rodina a známě kamarádky sem chodí a nerada bych to probírala veřejně. Díky