Kapesné pro všechny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ty cigára prostě byly jsou a budou problém. Kuřák má v podstatě na měsíc 4500 Kč na cigára. Někdo 3000,–. Když pije pivo, tak ještě litr navíc. Je to velkej problém. Většinou slýchávám, jak se to žena nekuřačka snaží za něj korigovat, například ho ponouká, aby vykouřil 10 cigaret denně, nebo aby si balil tabák. Jsou z toho hádky. Problém to je, protože já bych mu řekla, že těch 4500 chci taky a bylo by. Čistě hypoteticky - v případě že bych si těch 4500 každej měsíc použila jen pro svoje zpříjemnění života, tak bych jela sama na výlet, sama do aquaparku i použitím masáže a solárka, koupila si zmrzlinovej pohár, a sukni. Taky by mi asi ještě zbylo na pěknej mejkap. Zatímco bych dělala všechny tyhle věci, chlap by seděl doma a - hulil. A nevoněl. Takže co je horší? Nechat si namluvit, že musím šetřit na sobě i dětech, aby on mohl hulit 4500 Kč oknem, nebo nešetřit na sobě, být sobec jako on a odnesly by to tuplem děti, že by skoro neměly co na chleba? Ano, pokud by si to chlap mohl finančně dovolit, tak bych snad i zavřela oči, když bych ho milovala, ale šetřit na sobě, aby 4 a půl litru prohulil, to bych neudělala. Je tam varianta vyššího výdělku, pak bys nemusela šetřit, nebo si ty peníze ber pro sebe taky a upozorni, že nemáš co dát dětem. On se toho nevzdá, budete se jen hádat, ale nenechala bych ho kvůli cigaretám takhle hendikepovat rodinu.
My máme peníze půl na půl, každý stejně, každý na svý kartě a rozumně si kupujeme, na co máme a abychom něco ušetřili. Jsme nekuřáci, já jsem kouřila, ale nechala jsem toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim ja z manželkou mame taky svoje penize dohromady taky kouřim a manželka se snaži šetřit ale z manželkou jsme se domluvili že budu dostavat mněsičně 2000kč 1000 na cigarety a 1000 jen tak promne na vydaje kolem auta jinak jak potřebuju tak ni samozřejmě penize da a takhle nam to vyhovuje a ušetřime mněsičně asi cca 7000 až 10000kč zdravim
- Citovat
- Upravit
moc děkuji všem za názory. cením si jich a věřím, že pomyslné kapesné má skoro každý, aspon si to myslím
Já si ted dávám za cíl, každý měsíc šetřit 1000Kč a brát si kapesné protože aspon chci manželovi dokázat, že ikdyž já si budu brát peníze tak vše něco stojí. A pokud se nenaučí ěetřit, tak nic mít nebude
@Leni78 píše:
Ty cigára prostě byly jsou a budou problém. Kuřák má v podstatě na měsíc 4500 Kč na cigára. Někdo 3000,–. Když pije pivo, tak ještě litr navíc. Je to velkej problém. Většinou slýchávám, jak se to žena nekuřačka snaží za něj korigovat, například ho ponouká, aby vykouřil 10 cigaret denně, nebo aby si balil tabák. Jsou z toho hádky. Problém to je, protože já bych mu řekla, že těch 4500 chci taky a bylo by. Čistě hypoteticky - v případě že bych si těch 4500 každej měsíc použila jen pro svoje zpříjemnění života, tak bych jela sama na výlet, sama do aquaparku i použitím masáže a solárka, koupila si zmrzlinovej pohár, a sukni. Taky by mi asi ještě zbylo na pěknej mejkap. Zatímco bych dělala všechny tyhle věci, chlap by seděl doma a - hulil. A nevoněl. Takže co je horší? Nechat si namluvit, že musím šetřit na sobě i dětech, aby on mohl hulit 4500 Kč oknem, nebo nešetřit na sobě, být sobec jako on a odnesly by to tuplem děti, že by skoro neměly co na chleba? Ano, pokud by si to chlap mohl finančně dovolit, tak bych snad i zavřela oči, když bych ho milovala, ale šetřit na sobě, aby 4 a půl litru prohulil, to bych neudělala. Je tam varianta vyššího výdělku, pak bys nemusela šetřit, nebo si ty peníze ber pro sebe taky a upozorni, že nemáš co dát dětem. On se toho nevzdá, budete se jen hádat, ale nenechala bych ho kvůli cigaretám takhle hendikepovat rodinu.My máme peníze půl na půl, každý stejně, každý na svý kartě a rozumně si kupujeme, na co máme a abychom něco ušetřili. Jsme nekuřáci, já jsem kouřila, ale nechala jsem toho.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravim ja z manželkou mame taky svoje penize dohromady taky kouřim a manželka se snaži šetřit ale z manželkou jsme se domluvili že budu dostavat mněsičně 2000kč 1000 na cigarety a 1000 jen tak promne na vydaje kolem auta jinak jak potřebuju tak ni samozřejmě penize da a takhle nam to vyhovuje a ušetřime mněsičně asi cca 7000 až 10000kč zdravim
- Citovat
- Upravit
Z manzelem kapesne nevedeme neni treba, sice mame kazdy svuj ucet, ale bereme ze penize jsou spolecne, protoze platime spolecne jidlo, energie, potreby do domu atd.
A prvnackovi bych dala tak nejvic tech 20-30kc,– kapesne tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jirabobes jsem, tady se do deseti minut ví kdo se kde uprdne, natož to co si on koupí v krámě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, jsme asi vyjímky, ale my si s manželem taky dáváme kapesné (zavedli jsme je v době, kdy jsem šla na mateřskou).
Kapesné máme 1.500 každý, nikoliv na obědy, ale na co kdo chce a co si ušetří (já si z toho koupím i oblečení, kosmetiku, zajdu k holiči), co s ním dělá manžel, neřeším.
Obědy, oblečení a drogerii atd. kupujeme ze společných peněz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše: Žádný kapesný nemáme… prostě si koupíme oba co chceme, oba jsme rozumní, abych se ho ptala, kolik můžu utratit za hadry, časopis nebo kávu? Aby on měl přidělené prachy na pivo, obědy nebo když jde do klubu. Kravina. Prostě žijeme tak, abychom peníze utráceli rozumně. Někdy zjistím, že si koupil nějakou vychytávku elektronickou třeba za 3 tisíce, další za 1500… já si zas dojdu ke kadeřnici, klidně i na drahý kafe nebo koupím kosmetiku…![]()
Edit: když prachy nejsou, tak oba automaticky přestáváme kupovat zbytečnosti. Já si udělám kafe doma a manžel si dá v klubu jen pivo
Tak to máme my. Ale to může fungovat fakt jen když oba ví, kdy si můžou dovolit utrácet a kdy se musí trochu šetřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymzakladdatelka12 píše:
Přesně říkám si proč mít mín než on.ale zas proč by kluk měl být bitej tím, že tatínek kouří on to prokouří. no uvidíme. poslední 2 měsíce vše píši a zjištuji.
moc děkuji všem za názory. cením si jich a věřím, že pomyslné kapesné má skoro každý, aspon si to myslím
Já si ted dávám za cíl, každý měsíc šetřit 1000Kč a brát si kapesné protože aspon chci manželovi dokázat, že ikdyž já si budu brát peníze tak vše něco stojí. A pokud se nenaučí ěetřit, tak nic mít nebude
Pomyslné kapesné? A co si vůbec představuješ, že by se z toho kapesného mělo platit?
Jinak bych to viděla asi tak, že si sepíšete všechny vaše měsíční příjmy, od toho odečtete pravidelné a nutné výdaje - inkaso, nájem, půjčky, splátky, hypotéku, pojistky, spoření a další výdaje, které se opakují nebo se vydávají víceméně pravidelně, např. jídlo, drogerie, kosmetika, oblečení, pohonné hmoty, jízdné MDH, telefony atd. a uvidíš, co vám zbude… a z toho si můžete dávat bokem třeba na dovolenou, výlety, zájmy, koníčky - třeba nějakou pravidelnou částku a to, co zbude po odečtení toho všeho, to si rovným dílem rozdělíte… a budete mít jasno, kolik vám vyjde nějaké to kapesné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono jde o to zda na to máte, jak píšeš tět na to máte
U nás kapesné není, máme společné peníze když chlap chce na pívo nebo já nevim kam tak jde, chodí jednou za čas a stačí mu max dvě stovky, když peníze nejsou nejde
Prostě podle situace a peněz, jooo líbilo by se mi kdybych měla nějaké kapesné za které bych si mohla koupit něco pro sebe, ale stejně bych to dala do něčeho jiného jak se znám, do prcka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my kapesne mame. Protoze dovybavujeme dum a bude to jeste chvilku trvat, nez bude uplne vse, tak abychom do toho nedavali vsechny penize a meli take na nejake rozmary.
Příspěvek upraven 06.04.13 v 09:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fanfulik píše:
@jirabobes jsem, tady se do deseti minut ví kdo se kde uprdne, natož to co si on koupí v krámě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že takové to „když on prohulí 4500, tak já to chci na šminky“ není ideální přístup, ostatně, on taky vydělává o 5000 víc…když už teda chceš rovnoprávnost. Je to blbý, když má jeden takto nákladný koníček a není peněz na zbyt, budete si muset sednout a pobavit se o tom, zda by byl schopný to omezit…ale asi bych to neřešila stylem „holky z netu povídaly, že ten jejich má 70 Kč na den“. U nás kapesné není, ale víme, na co šetříme, tak se za kraviny neutrácí…
- Citovat
- Upravit
Tak my kapesné máme, protože „musíme nějak vyjít“ momentálně…
Jídlo jde ze společného včetně svačinek. A kapesné pro mě i manžela každý cca 1500,– (včetně měsíčniku cca 500,–, zábavy, oblečení) a pro malou (ale na mateřské) mám 1000,– (ale jako ne na blbosti, ale na vše pro ni), samo někdy zůstane někdy chybne, někdy se máme líp někdy hůř, a beru z rezerv.
Pokud bych neotáčela každou korunu, tak mi osobně stačí
měsíčně 2000,–- (ideál pro mě je 2500,–) a radši dám bokem na dovču… a já jsem taková že jsem si kapesné určovala i když jsem ještě chodila do práce (a bez závazku), protože bych strašně utratila, nejen na sebe ale i celkově do domácnosti… tak víc ušetřím. Manžel je celkem skromný, jeho zábava je PC a 2× týdně sport, oblečení moc neřeší, myslím, že moc neutratí, on je fakt šetřílek, to já se musím hlídat abych neutrácela. Doporučuju si dát cíl, něco dražšího na co budete šetřit, třeba vestavěná skříň a tak…mi to pomáha neutrácet