Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte!
Znáte někdo tyto ekologické nákupní tašky? Už mě nebaví pořád kupovat igelitky, když jdem na prochajdu a v rámci toho třeba nakoupíme, což předtím nebylo v plánu a tudíž není k dispozici normální taška. Tohle mi přijde pro náš účel ideální, jde tahat všude, ale otázka je, jestli opravdu vydrží, jestli se hned neprotrhne, prostě jak to vypadá „na vlastní oči“. POkdu má nědko zkušenosti, budu ráda, když napíše. Díky. M
Podle mě ti udělá stejnou službu obyčejná plátěná taška, kterou jsem koupila za cca 30,– nebo igelitka, kterých máš beztak doma hafo a jen je nenosíš s sebou ![]()
Můj hlavní problém je, že tašky prostě nenosím, kdybych nebyla sklerotik, tak si do kabelky vezmu tuto plátěnou nebo klidně i igelitku, obě tyto tašky taky složím na malinko a budu je mít po ruce
A od tohoto mě nezachrání ani ekologická taška, když bude v klidu ležet doma
![]()
U Rossmana teď prodávají stejné (ne se včelkama, ale s kytkama anebo proužkama) za 49,– (koupila jsem ji naší máti). Výhoda je snad jen „sbalitelnost“ na pidirozměr. Nic „ekologického“ na inzerovaných neshledávám,poštovné je vskutku děsivé.
Já zůstanu u krabic a igelitek (recykluji určitě více než jednu z 200), obvykle se v kabelce nebo v kufru auta nějaká najde. Ty co dostanu nebo koupím v obchodě využívám jako obal na tříděný odpad a místo sáčků do koše. Na bazén, na čundr (úschova špinavého prádla např.) a na vodu bez igelitu ani ránu.
Ahoj,
já nosím v tašce ekologické tašky od Yves Rocher za 15,– Kč a jsou v pohodě, unesou normální těžký nákup.
I přesto máme doma stále slušnou zásobu igelitek
, ale stejně jako BaraF je používám jako obaly na tříděný odpad.
Tereza
Jojo, my taky máme igelitky druhotně na kde co, ale mi se líbí ten pidibalíček, to že jdou prát a taky už mě nebaví chodit ověšená igelitkou tesco a spol. Rossmana bohužel nikde v blízkosti nemáme.
U rosmanna jsem pořídila na pohled naprosto stejnou takšku. Netuším zda je eco. I tak upřednostnuji plátěné. Stále je mám v kabelce ( plátěnou z CA asi za 50.- je eko). Tuto šustákovou jsem koupila v barvě konstrukce kočárku a věším jí na golfové hole a je to super. Vypadá jako kompletní vybavení.
Maky, mam jich nekolik variant a nosim je k obleceni k jakemu se hodi a jsou skvele!!!! Urcite si ji kup, ja jich mam 5 a jsou bozi a jiste nejake prikoupim a tesim se, az koupim male taky tu svoji…
Unesou bezny nakup a daji se normalne prat.
Ja mam tedy ty envirosax - monochromatic, pak jednu candy a ty ostani botanica…ale predpokladam, ze ta flipandtumble bude taky dobra.
Popodopo díky! A už musím letět za dětmi, su to krkavčí matka.