Rybička na autě - co znamená?

7860
23.8.09 16:04

Rybička na autě - co znamená?

Ahoj, narazili jsme dnes u oběda na tohle téma, tak jsem chtěla požádat nějakou vzdělanější či informovanější maminku o odpověď :oops:
Co znamená ten symbol rybičky (se kterým se já osobně setkávám nejčastěji na autech)?
Nějak se domnívám, že tenhle symbol používají Jehovisté…ale nejsem si tím jistá, ani nevím, proč zrovna tenhle symbol?
Díky za info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
23.8.09 16:26

Matně si ten symbol vybavuju, pokud je to opravdu znak příslušnosti k nějaké skupině věřících, tak bych tipovala, že je to připomenutí Ježíšova zázraku, kdy rybou a chlebem nasytil zástupy (teď si nepamatuju, zda ty ryby byly dvě a chleby tři nebo naopak).

Ale já to někde vidět, tak bych si spíš myslela, že osazenstvo auta rádo plave :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
23.8.09 16:26

Jojo, ryba je symbol křesťanů. nebo spíš kdysi byla…
Tohle jsem našla o těch autech. http://www.rodina.cz/…se/prisp.asp?… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
23.8.09 16:29

Ahoj, ja teda ziju v tom, ze si tam tento symbol davaji verici-i kdyz teda mi unika proc :roll: Ale rada se take necham poucit od moudrejsich, proc zrovna ryba a ktery typ vericich :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.8.09 16:40

jj, ryba je starý symbol křestanů, uz z dob římského pronásleování- tj. od první generace.

že by ji na autech používali jen Svědci Jehovovi, to nevím. ale spíše bych řekla že ne.

har.

a jeste jsem našla tu:
http://cs.wikipedia.org/…3%A9_symboly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
23.8.09 17:41

no vida, nejak jsem po tom nepatrala, ale kamaradka je svedkyne a na aute ji mela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.09 19:11

Já mám zase zafixováno - Židé. Nevím už , ale kdy a kde jsem k této informaci přišla.

• Citovat
  • Upravit
5255
23.8.09 19:17

Ahoj,
Za tímto znakem stojí řecké slovo „ICHTHYS“ (v překladu „ryba“), které současně obsahuje začáteční písmena společného křesťanského vyznání: Ježíš Kristus Boží Syn Spasitel (Jézúz Christos Theú Hyios Sótér)
Dává se na auto jako ochrana před nebezpečím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
23.8.09 21:11

Díky všem! Zase jsem o něco moudřejší! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
23.8.09 21:14

To je zajímavé, taky jsem si toho maně všimla. Myslela jsem, že je to nějaké označení firmy nebo něco :-) :-). Dík za poučení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
23.8.09 21:27

A jak to vypadá? Jsem to asi ještě neviděla … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.8.09 21:35

Koukni se na ten odkaz na wikipedii, je to jednoduchá rybička.

Ale sama fakt neznám jedinýho křesťana, který by to vozil. Jen asi 2 Jehovisty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
23.8.09 21:37

Já na ten odkaz koukala, ale vpravo jsem si toho nevšimla :oops: Tak to jsem ještě na žádném autě neviděla 8O :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.8.09 21:40

Ale jo, je jich vidět docela dost. Stejně jako potápěčů, golfistů nebo dalších znaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
23.8.09 21:41

Je, to jsem rada, ze jste to tady pekne vysvetlily, ja to vidam docela casto a prave jsem si rikala, ze to mozna bude mit neco spolecneho s krestany (ac ateista, tak jsem to nekde cetla/slysela) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová