Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Omlouvám se za další téma, když tak to pak smažte..
Koupial jsem si Lunette, paní mi poradila vel. 2, že jsou po 25 letech (rodila jsem SC)
jak dlouho vám trvalo než jste si na něj zvykly?
Já jsem asi koupial fakt velký, protože ať ho tam dávám jak chci dost to bolí (hlavně ta horní část…!) a o vytahování ani nemluvím..
jenže ten menší je užší jen o 0,5cm, asi bych potřebovala ještě nějaký menší…nebo ho fakt jen blbě dávám…
Díky za rady
To je divný, že tě to bolí. Skládáš ho před zavedením na čtvrtiny? A co tampony když jsi používala, nebolelo tě to taky? Složené to totiž není o moc větší než větší tampon.
Při vyndavání musíš zavést prst podél a zrušit tak podtlak co se tam vytvořil. No trvalo mi asi půl roku(jsem ultra nešikovná) než jsem zvládla manipulaci aby mi to při vyndavání moc nevyteklo, aby byl dobře zavedený a neprotékal, ale nikdy mne nic nebolelo.
Gina: no jasně, skládám..
Tampony používám v pohodě..
Prostě ten vrch mi přijde extra široký..
Ještě jsem četla, že se zavádí jinak nebo jinam než tampony..ale jak, asi dál…?
PO těch 2pokusech už ani nemám chuť to zkoušet ![]()
Tampon se prý má zavádět co nejdál, kalíšek tak úplně daleko ne. Vlastně co nejníž to jde, ale ne zas tak nízko abys to cítila. Jinak teda netuším čím by to mohlo být. ![]()
Ahoj,
mám stjený problém, po dvou neúspěšných pokusech do toho „zatím“ nejdu. Koupila jsem si vel. L (český výrobce) jsem sice po dvou normálních porodech,ale taky mě to skoro bolelo, když jsem kalíšek vyndavala, navíc se mi ani neroztáhl. Prostě jsem nešikovná, takže to zatím řeším tamponem ![]()
Držím palce do dalších pokusů
Míša V.
Kim, já ufikla tu šťopku a dávám nejdál, kam dosáhnu. Ale je mi 30 a koupila jsem si velikost 1 - stačí mi. A vyndavám stejně jako Gina, musíš nejdřív zrušit podtlak, jinak to bolí a nejde ven…
Holky, prosim vysvetlete mi nejak polopaticky, jak rusite ten podtlak????
S kaliskem jsem cim dal spokojenejsi (mam ho asi 3 mesice), ale to vyndavani mi zatim porad moc nejde…
Diky
Zavedeš prst podél kalíšku pokud možno až k jeho okraji a prstem tlačíš směrem na protilehlou stěnu (mačkáš kalich jako kdybys ho chtěla podélně přeložit v pochvě) a pak teprve vytáhnout. Pozor, když máš zrovna kalíšek plný, může se to při tomto manévru trochu vylít.
Uf tak snad jsem to popsala trochu srozumitelně.