Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Nihan123 píše:
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat před 9 lety jsem jsi nechala založit pojištění pro dceru. Jednou k nám přišla jedna paní poradkyně která mě přesvědčila založit jsi pojištění tet nevím jestli to bylo úrazové nebo spoření. Tak jsem jí to podepsala, ale asi po týdnu ode mě chtěla 1400 tak jsem jí řekla že to není normální že to není ani měsíčně nic takového a že to ruším, ve smlouvě bylo že to můžu zrušit do 14 dnů tak jsem tak učinila. ale před několika lety mi přišla od Kooperativy ekzekuce ve vyšši 10000 tak jsem se rozhodla to splácet, nedávno se mamince ozvala paní a řešila takové podobné věci že by se mohlo jednat o podvod, chtěla bych se zeptat jestli někdo taky neudělal tehdy takovou hloupost jako já a kam bych se mohla obrátit a požádat o prozkoumání, tehdy paní říkala že se jedná o pojištění Sluníčko
@Nihan123 Tak pojištění slunicko opravdu existovalo a jestli jsi podepsala smloivi a pak jen rekla, ze ji rusis, tak se logicky nezrusila a tedy ji vypovedwla az pojostovna za neplacení a tedy to nebyl zadny podvod.
A máš na to nějakou sepsanou výpověď - papírově?, kde můžeš prokázat, že to bylo zrušeno?
@Nihan123 píše:
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat před 9 lety jsem jsi nechala založit pojištění pro dceru. Jednou k nám přišla jedna paní poradkyně která mě přesvědčila založit jsi pojištění tet nevím jestli to bylo úrazové nebo spoření. Tak jsem jí to podepsala, ale asi po týdnu ode mě chtěla 1400 tak jsem jí řekla že to není normální že to není ani měsíčně nic takového a že to ruším, ve smlouvě bylo že to můžu zrušit do 14 dnů tak jsem tak učinila. ale před několika lety mi přišla od Kooperativy ekzekuce ve vyšši 10000 tak jsem se rozhodla to splácet, nedávno se mamince ozvala paní a řešila takové podobné věci že by se mohlo jednat o podvod, chtěla bych se zeptat jestli někdo taky neudělal tehdy takovou hloupost jako já a kam bych se mohla obrátit a požádat o prozkoumání, tehdy paní říkala že se jedná o pojištění Sluníčko
Sluníčko je ale Česká pojišťovna. Ne Kooperativa. To máš exekuci z něčeho úplně jiného. A kdyby jsi reagovala na doporučené zásilky od soudu, když se řešil platební rozkaz. Tak by jsi to věděla.
Jinak rada je jednoduchá. Nepodepisuj čemu nerozumíš.
@Cenarius píše:
Sluníčko je ale Česká pojišťovna. Ne Kooperativa. To máš exekuci z něčeho úplně jiného. A kdyby jsi reagovala na doporučené zásilky od soudu, když se řešil platební rozkaz. Tak by jsi to věděla.Jinak rada je jednoduchá. Nepodepisuj čemu nerozumíš.
Ony jsou teď nějak propojené, ale víc nevím.
Je poměrně těžké ti poradit, když vlastně ani nevíš, co jsi podepsala, jestli si to zrušila a za co platíš nějakou „ekzekuci“.
@AnastazieB to právě nevím jen mi přišel papír z ekzekuci tak jsem tam volala domluvila se s nima na splátkový kalendáři a začala to platit, jsem blbá že jsem to nechala takhle dojela jsem se poptávat víc o co se jedná a za co to je neřekli že to je za nějakou pojišťovnu kterou jsem tehdy založila pro dceru nic víc
@Havlova ne když jsem tam volala tak řekli že je to Kooperativa nebo aspoň teď platím exekuci kooperativě nevím jak to měli tehdy mi řekli že to je sluníčko a pak jsem zavolala a řekli že je to Kooperativa
@mamina2017 to právě už nemám měla jsem to napsat mailem tak jsem tam mail posílala ale už ho nemám je to už hodně dlouho před 9 lety a maily se nějakou dobu mažou po nějaké době
@Nihan123 píše:
@mamina2017 to právě už nemám měla jsem to napsat mailem tak jsem tam mail posílala ale už ho nemám je to už hodně dlouho před 9 lety a maily se nějakou dobu mažou po nějaké době
Proto to máš mít vytištěné a dané ve složce u té smlouvy. Já taky vše tisknu a zakládám. Já teda i z důvodu, kdyby se něco dělo se mnou, tak ať to má manžel vše pohromadě. Spatně se něco dohledává za x let.
@mamina2017 píše:
Proto to máš mít vytištěné a dané ve složce u té smlouvy. Já taky vše tisknu a zakládám. Já teda i z důvodu, kdyby se něco dělo se mnou, tak ať to má manžel vše pohromadě. Spatně se něco dohledává za x let.
I kdyby to mela vytištěné, tak je ji to bez podaciho listku z posty k nicemu… Pokud něco člověk posílá mailem, tak pakusi mit od nich potvrzeni, ze dany dokument prijali.
A v cem by mel spocivat ten podvod?
Neco jsi uzavrela a neplatila, tak to zrusili sami a chteji to doplatit.
Vypoved poslana mailem se opravdu nepocita. Melas poslat datovkou nebo postou - aby byla jistota ze to opravdu maji.