Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobry den, správně jsem rozumíme tému „Předčasne splaceni hypoteky“.
Jako příklad:
Zatím hypotéky nemáme, chceme koupit byt ktery stoji 2 400 000.
Tzm. výsledek bude:
Ale, pokud budeme každý rok používat možnost předčasné splaceni hypotéky 25% zdarma, tak my zaplatíme:
Jednou ročně budeme platit : 375 000 Kč (musíme počítat od celkový sumy úvěru, nebo každý rok od ho zůstatku? Anebo k tomu musíme započítat úroky?)
Tím pádem hypotéku vyplatíme za 4 roky. Ale teď nerozumím kolik budeme muset zaplatit úroky, za tech 4 let, anebo banka započta za 30 let (i stejně zaplatíme tech 1 737 572 Kč)?
Určitě bance není v tomu výhoda, ale nevím jestli jsem to pochopil správně? Omlouvám se za můj česky :oops:
25% se mysli z cele vyse hypo.
My to takto letos udelame uz u druhe hypo, je to fajn se co nejdriv zbavit dluhu.
Ale pozor co ti v bance nereknou: jakmile jim posles tech 25% mimim. splatky, tak ti klesnou i pravidelne splatky a to o dost ![]()
Uroky ci co se ptas pri tom neresime, splacime to primo z uctu, kde mame hypo, zadame castku a datum a je to.
Pokud se nic nezmenilo, tak se mimoradne splaci vzdy k vyroci hypo.
Samozřejmě byste umořila 25% část jistiny, NE včetně úrokové části. Tzn. jen z těch 1500000. Bance se pak sníží úrokový výnos
@Brouček Pytlíček píše:
Samozřejmě byste umořila 25% část jistiny, NE včetně úrokové části. Tzn. jen z těch 1500000. Bance se pak sníží úrokový výnos
Ale je spravně, že 25% mužu platit každy rok. tzm. těch 375 000 Kč?