Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A neni to podvod když nepřiznas výdělek? Mmch myslím že pokud je zaměstnání oficiální tak na to exekutor přijde velmi rychle a snadno…
Já jsem přímo při nástupu do práce podepisovala lejstro, že nemám nikde vedené žádné povinné srážky ze mzdy…
Edit - nejsem zakladatelka! Mám to podepsané právem, nemám dluhy ![]()
Jen jsem chtěla upozornit zakl., že ji mohou dát něco takového podepsat.
Příspěvek upraven 07.09.23 v 13:41
@Mrg píše:
Já jsem přímo při nástupu do práce podepisovala lejstro, že nemám nikde vedené žádné povinné srážky ze mzdy…
Takže jsi ještě lhala zaměstnavateli! Hele, hnedka se na to přijde, jak tě zaměstnavatel všude přihlásí. Tak exekutor hnedka napíše na firmu a příští měsíc budou srážky.
@Anonymní píše:
Dobrý den, nastoupila jsem do zaměstnání dne 4.9 jsem stále ale na RČ rodicak tak jsem chtěla vědět, zda může exekutor zjistit ze jsem v zaměstnání kdyz mam furt psaný rodicak
Samozřejmě, že to brzo zjistí.
@Mrg píše:
A melas? Pokud ne, tak v poho.
@Cenarius píše:
Takže jsi ještě lhala zaměstnavateli! Hele, hnedka se na to přijde, jak tě zaměstnavatel všude přihlásí. Tak exekutor hnedka napíše na firmu a příští měsíc budou srážky.
Proc by lhala? Pokud nemela. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, nastoupila jsem do zaměstnání dne 4.9 jsem stále ale na RČ rodicak tak jsem chtěla vědět, zda může exekutor zjistit ze jsem v zaměstnání kdyz mam furt psaný rodicak
Casem si to zjistit muze. Ale nebude to hned.
Přijde na to. Kamarádka měla exekuci, obstavený účet, pak nastoupila do zaměstnání a asi za tři měsíce jí exekutor skočil i po platu. Nechávali jí tenkrát nějakou nezabavitelnou částku, tuším dvojnásobek životního minima, ale to nevím přesně.
@Cenarius píše:Špatně jsi mě pochopil/a. Já nejsem zakladatelka
@cecetka nejsem zakladatelka. Nikdy jsem exekuce neměla. Hned to poupravím ať je to jasné z mého příspěvku
Ano, může a zjistí. Poznatky z praxe, exekuce teď už chodí i 2 týdny po přihlášení zaměstnance, samozřejmě záleží na aktivitě exekutora, ale jakmile to přijde zaměstnavateli, začne srážet podle pravidel s ohledem na vyživované osoby.
Nevím jak u rodičovského příspěvku, ale třeba při výplatě nemocenské si sociálka od zaměstnavatele vyžádá vyčíslení jeho nezabavitelné částky pro daný měsíc, aby mu z nemocenské srazila s přihlédnutím na nezabavitelné minimum.
@Mrg píše: Špatně jsi mě pochopil/a. Já nejsem zakladatelkajen jsem ji napsala, že většina zaměstnavatelů se takto pojisti právě před těmi hňupi, kteří se to snaží zatajit
špatně jsem to formulovala… Já osobně jsem nikdy exekuci neměla, takže to podepsané mám právem.
Tak to pardon, ale vyznělo to přesně jako odpověď od zakladatelky. ![]()
Ale jinak tím papírem vyresis konkrétně co? Nic. Stejně exekutor hnedka po výplatě skočí.
A jinak u nás to měl nově nastupující už druhý měsíc strhnuty. A taky tvrdil, jak je cistej. ![]()
@Anonymní píše:
gratuluji, to je to nejlepší, co může člověk v exekuci dělat, podvádět dál a tajit exekutorovi nástup do práce
@Vladusxx píše:
A neni to podvod když nepřiznas výdělek? Mmch myslím že pokud je zaměstnání oficiální tak na to exekutor přijde velmi rychle a snadno…
Hele, ono se to těmhle nemozkům stejně vrátí jako bumerang. Čím déle budou dluh splácet, tím více peněz prodělají.
@Cenarius píše:
Tak to pardon, ale vyznělo to přesně jako odpověď od zakladatelky.![]()
Ale jinak tím papírem vyresis konkrétně co? Nic. Stejně exekutor hnedka po výplatě skočí.
A jinak u nás to měl nově nastupující už druhý měsíc strhnuty. A taky tvrdil, jak je cistej.
Myslím, že ten papír má firma jako pojistku proti těm, kteří chtějí exekuce zatajit. Až jim na to exekutor přijde, aby to nemohli hodit na účetní (Já jim to říkal, oni to nezadali…blabla). Aby bylo jasné, že to fakt zatajil.
Přijde se na to úplně normálně, i když zaměstnavateli budeš tvrdit, že žádné exekuce nemáš. Exekutoři si to dokážou velice snadno zjistit a jestli si myslíš, že to jen tak obejdes, tak ne ![]()