Ekzém u ročního dítěte?

93
19.12.24 16:46

Ekzém, alergie u ročního dítěte?

Dobrý den,
mám ročního chlapečka. A tak před měsícem se mu udělal flíček na břiše. Jen takový malý, načervenalý. Nesvědí. Na dotek to není ani moc hrubé. Spíše jako husí kůže. Ale stále se to zvětšuje. Místy to má i na noze. Nejvíc tedy okolo pupíku. Zada, obličej, ruce, zadeček čistý. Jen tady. Podle MUDr je to druh ekzému🫣.. ale co jsem četla tak by svědil ne? A jeho to nesvědí. Pleny používám stále stejné.
Nebo alergie? Ale zase to není všude. A hlavně ani nevím čím mazat. Po koupání je to více červené.
Mate někdo zkušenost?
Budu ráda za radu. Dekuji a hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
19.12.24 17:32

Ahoj, mě to přijde dost podobně jako u nás. :hug: Zakládala jsem diskusi zde

Podle doktorky atopický ekzém. Taky to u nás nesvědí a máme mírně projevy.
Teď to dokonce vybledlo ale kůže tam zůstává zkrátka jiná než normálně, lehce jiný odstín a trochu drzsnejsi.
Mazeme co nejčastěji a teď konkrétně la roche lipikar ap+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
19.12.24 17:46

Em, jak píše Thrisha, vypadá to na atopický ekzém. V týhle počáteční fázi nám nejvíc pomáhala Purity vision Zinková mast s mesickem a promazavat. Epaderm, LaRoche, Linola, Bioderma, Excipial, RadioXar nebo milion dalsich variant. Budete si muset ozkouset co vam sedne a co ne.
Projdi si to téma co tu máš odkaz, tam je vše už napsáno.

• Citovat
  • Upravit
93
19.12.24 21:26

@Asta135 dekuji a jeste bych se zeptala. Co jídlo. Je potřeba vynechat nějaké potraviny? Nějaká speciální dieta? Vůbec nemám s ekzémem zkušenosti. Ja ani partner ho nemáme a starší syn také ne. Všimla jsem si třeba, že se to zhorší když si dá syn mandarinku.
A když je kojený? Sice jen v noci. Ale také mám třeba vynechat citrusy? Dekuji za radu 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
20.12.24 08:02
@Ajena16 píše: Více

Ano, pokud vidíte, že je ekzém reakcí na citrusy, vynechte je. U nás žádná eliminační dieta nepomohla. Syn reaguje na kosmetiku, mýdla, krémy, parfémy na praní apod, takže já zas musím hlídat toto. A hlavně!! Koupejte co nejméně a co nejrychleji. U mimča jsem koupala jen rychlou sprchu 2× týdně (a zadek po kadění) 😁 bez mýdel, jen voda. :P Hodne si o tom proctete, zajdete si i na kozni, aby v doktorka napsala SOS kortikoidní mastičku pro nejhorší případ. Ale vsechno je u ekzemu individualni, musite si to ozkouset. Nekomu pomaha promazavat, jinym jen mazat loziska zinkovkou. My jsme ted ve fazi 1× za rok týden kortikoidy a jinak klid. Diky bohu, klepu. Tak zkoušejte))

• Citovat
  • Upravit
1804
24.12.24 16:20

Také mám od tohohle věku ekzém. A ani mě většinu času nesvědí a nikdy moc nesvěděl. To už musí být, že mám buď stres, nebo nějakou dobu špatně jím (hodně cukru). Nemůžu si vynachválit šampon, mycí gel na tělo a obličej a mastičky Biotter NC Atopis. Není to drahé a nikdy jsem za celých těch 33 let s ekzémem neměla nic lepšího :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
24.12.24 17:43

@andiedvorakova :hug: celkem ráda slyším, že se s tím dá fungovat. Moc se tím trápím, že se to objevilo maličké.
Můžu se zeptat objevily se u vás i nějaké potravinové alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek