Atopický ekzém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
12.12.24 10:16

Atopicky ekzem ????

Ahoj holky, bojujeme s atopakem a už si nevím rady čím mazat ani fenistil už nám nezabírá a v noci se malý pořad budí protože ho to svědí🫣 😔malému bude 8 měsíců. Mate někdo zkušenost s konopnou masti?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mandarinka104
12.12.24 10:59

Ahoj, no možná to bude znít jako otřepaná otázka, ale v první řadě se musím zeptat, jestli jsi to řešila s pediatrem nebo jestli tě poslal na kožní? :) Protože malému dítěti by měl vhodné masti doporučit především lékař. (Myslím si, že není dobré, aby se lidi léčili sami natož svoje děti, ani nemluvím o jiných lidech z diskuzí na internetu) :P

• Citovat
  • Upravit
4050
12.12.24 11:02

Neresila bych masti, ale stravu. U nas byl u miminek ekzem projevem nesnasenlivosti bilkoviny kravskeho mleka, preslo s vekem k alergii na nektere orechy a nektera koreni. Jak dlouho uz ten ekzem ma? Kojis nebo ma UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4050
12.12.24 11:03

A jeste k tem mastem, u nas jedine, co ekzem uklidnuje (krome masti s kortikoidy), je weleda zinkova mast na zadecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
12.12.24 11:23
@Hibou píše: Více

Zinková je super i purity vision. Taky nám jeden čas hodně pomáhala. A jinak nedám dopustit na Epaderm krém.

• Citovat
  • Upravit
1388
12.12.24 11:25

@Lenka523 Ahoj moje atoopička :) má šest let. Zkoušela jsem fakt všechno, a zabral nám Larosche posay a Dexeryl. Na fakt hodně suchá místa, mažu Skin - cap. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40873
12.12.24 11:52
@Lenka523 píše: Více

fenistil bych dlouhodobě na atopický ekzém nedávala :think: kortikoidy zabraly vždy jen na chvíli. Nakonec pomohl čas, vysazení na čas některých jídel a pití, moře a mastička s THC :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4318
12.12.24 12:59

U nas taky hlidani stravy, na akutni zapaleny ekzem kortikoidy od doktorky (zabiraly velmi rychle, nebylo nutno mazat vic nez parkrat) a klidny ekzem promazavame Atoderm… zatim se dari ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.12.24 14:57

@Mandarinka104 Ano s lékařem to řešíme už od 2 měsíců 🫣ani bych si nevzala na triko malého léčit v tomhle sama 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.12.24 14:58

@Hibou malý je na sunaru AR
A máme to od 2 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.12.24 14:59

@Keyllah nám pravé lékař rikal ze máme dávat 3× denně fenistil ale už jsme ho pak i přestali dávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4050
12.12.24 15:06
@Lenka523 píše: Více

Zkusila bych zmenit UM za nejake s nastepenou bilkovinou a na nejakou dobu vysadila u ditete vsechny mlecne vyrobky. Rekla bych, ze to je temer jiste ABKM, protoze z ceho by to jineho bylo, kdyz to ma od 2 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.12.24 15:09

@Hibou to pravé vůbec netuším z čeho by to mohl mít 🫣nejhorsi je ze segra ta měla ten samy problém jako malá a dřív jak v roce žádné testy nedělali
V lednu jedeme na dětské kožní tak uvidíme
Určitě zkusím to mleko, hlavně mě zaráží ze mi to nedoporucil lékař třeba změnit mleko, předtím jsme se ho ptala a rikal ze měnit nemáme zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
12.12.24 15:27

@Lenka523 No vidíš, super. Tak neříkej ale, že by lékař doporučil takové masti jako je Fenistil nebo snad tu Konopnou?
Taky chodím na kožní s AE od útlého dětství a vím, že se musí používat tuhé husté a mastné krémy na promazávání. Takže na udržování jsou mastné krémy. Na špatný stav se dávají masti s kortikoidy a proti svědění jsou emolienční krémy.
Dneska už je spousta značek, moje lékařka mi třeba vždycky doporučila Biodermu. Každá značka má pak svou speciální řadu na atopickou a suchou pokožku, Bioderma má myslím atoderm. Zbytek si třeba můžeš najít na internetu, např. značka Uriage je taky dobrá.

• Citovat
  • Upravit
11
13.12.24 10:09

@Mandarinka104 lékař nám dal kapky fenistil které jsme měli dávat 3 x denně a jak říkám malému to ani nezabírá ale teď jsme zkusili Uriage a zatím lepší tak snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek