Vyrážka z antibiotik

11.12.24 10:24

Vyrážka z antibiotika

Dobry den, byla jsem před 3 třemi týdny na operaci pilonidalniho sinu, v nemocnici jsem byla 5 dni a dávali mi do žíly trijkombinacni antibitka, kdyz jsem byla propuštěna domu jsem dostala také antibiotika amoksiklav a zůstaň mi redonuv dren jeste do dnes v patek opět na kontrolu, který sem dobrala před cca dvouma týdny, a dnes mi vyskočila vyrážka jen na zádech, břichu a pod prsy, obvodní jsem volala ale az do příštího týdne tam neni, myslíte že to muze byt z antibiotik? Svedi to. Dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41140
11.12.24 10:57
@Egoistka456 píše: Více

co kožní? mě se takto nějak rozjela po třicítce alergická reakce na penicilin, z ničeho nic, a postupně se přidávají další alergie na další typ antibiotik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.12.24 11:36

Promiň, ale je to dost zmatený. Pokud jsi dobrala antibiotika před dvěma týdny, tak vyrážku určitě nemáš z nich. Pokud je bereš stále, tak s tím urychleně k obvodní, stav by se mohl zhoršovat. Potřebuješ předepsat jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.24 12:17

@Keyllah no než se tu dostanu na kožní tak to trvá i měsíce, přemýšlela jsem že bych jela normálně na chirurgii, ale aby tam na mě nekoukali jak na blázna. Je mi 23 let 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.24 12:18

@Janli antibiotika právě mam dobrane cca dva týdny, takže jsem si to spojila právě s nimi, nikdy jsem žádnou vyrážku nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
11.12.24 12:21

Určitě to může být z antibiotik, já se po těhlech ATB taky osypala (až v pozdějším věku, dřív mi to nevadilo :nevim: ) doktor si to poznamenal, dal mi jiné prášky a mast na vyrážku. Dojdi si k zástupu obvodního nebo na kožní, nečekala bych na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.12.24 12:25

Po dvou týdnech to nemá s antibiotiky nic společnýho. Nejedla jsi nějaký ovoce? Zajdi k praktickýmu lékaři, chirurgie s tím nemá nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.24 12:26

@Jaaanča místo obvodní tam právě nikdo není, v patek mam jít na kontrolu do nemocice s drenem, tak se zkusím zeptat tam nic jiného mě nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
11.12.24 12:28

osypávám se po anitibiotikách nejpozději 3dny po dobrání…po dvou týdnech už mi to nepřijde uplně reálné, do 10 dnů se tělo samo vyčistí…resp. pak mi to začíná samo mizet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.12.24 12:30

Obvodní musí mít zástup, šla bych tam, i kdybych měla klepat na jiné ordinace nebo jet na pohotovost. Mě se takhle velmi rychle zhoršila vyrážka až téměř do anafylaktického šoku, musela jsem pak chodit na kortikoidové injekce. Nepodceňuj to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
11.12.24 15:16

hele může být, penicilin je alergen pro mnoho lidí. I pro mě byl, jen teď těhoteství kupodivu už zase není :D Ale taky jsem se osypala až s odstupem několika dnů a pak i po dobrání trvalo, než jsme se toho zbavila…

Ale taky to může být jen důsledek poškozené mirkoflory v trávení a je možné že ti spustilo alergii na něco, co ti normálně předtím nedělalo prolémy…v tomhle ohledu můžeš zksuit praktickou doktorku nebo alerogologii jestli udělají nějaké testy ať už na potraviny nebo i jiné…uvidíš, jak dlouho se tě to bude držet a taky jestli se ti to bude vracet apod…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek