Zimní ekzém u dítěte. Co vám pomáhá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
297
19.12.24 05:55

Zimní ekzém

Ahoj děvčata,
Potýká se také někdo se suchou kůži u dítěte?
My máme od narození problém přes zimu. Pokaždé když začíná takové počasí, má dcera suchou kůži na nohou. Dřív jsme chodily na kožní, ale moc to nepomohlo. Každopádně krémy kupuju stále, úplně zastavit to nejde. Děláme koupele s ovesných vloček, mazu různými krémy na ekzém. Ale že zkušenosti vím, že ať na jaře se sluncem bude mít pokoj.

No a proč píšu. Mám ještě od zaměstnavatele poukázky do lékárny, nechci kupovat něco na doporučení lekarny, takhle už jsem za ty léta utopila hodně peněz, krém kolikrát pálil a šel z domu…

Letos opět mažeme linolou a epixalem+ty vlocky do koupele, ty už mixují sama.

Kdyby měl někdo značku, která se mu osvědčila, budu rada, když napíše.
Trápíme se tím 8 let.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85214
19.12.24 06:03

Ze zkusenosti, nechej si v lekarne dat nejake vzorky, co sedi jednomu, nesedi jinemu.
Ja ted nakoupila pro sebe radu Eucerin - olej do sprchy/vany, akutni krem a krem na telo. To jedine mi zabira. Ale po naneseni to pali, pry muze, je to pry znamkou ucinnosti, u me to opravdu do druheho dne zabere

A na suchou kuzi je dobre obycejne bambucke maslo z DM, namazat na na jeste vlhkou kuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.12.24 06:32

Dexeryl. Stoji ani ne tri stovky a je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.12.24 06:44

Bioderma Atoderm Intensive Baume. Doporučuji to každému, sama ji používám pro sebe i dceru, obě máme atopický ekzém. Sice stojí kolem 600Kč, ale v balení je 500 ml a vydrží mi ma předškoláka celou zimu. Já se s tím mažu jen při zhoršení a obličej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
19.12.24 07:20

Epaderm, mají krém i mast. Krém používám běžně a stále, mast na hodně vyschlá ložiska a na rty. Osvědčilo se mi ze všech nejlíp.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
19.12.24 07:21

A ještě moc fajn je RadioXar krém, taky krásně hydratuje :-)

• Citovat
  • Upravit
4171
19.12.24 08:23

Vynechala bych koupele, ty kůži vysušují. Na mytí kup obyčejné mýdlo v kostce.
A pak hydratujíci krémy, výborná je Leniens mast.
Já si třeba v zimě suchou kůži promazavam modrou indulonou.
Jsem taky atopick.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
20.12.24 09:12

@Chaber ja prihodim tohle s Ureou. 250ml za 70 kacek. hezky se i roztira https://www.dm.cz/…7237887.html?…. Taky mame tenhle zimni atopak. Nesmi se mazat na rozparenou kuzi, takze mazu rano nebo pak pred spanim. Mala mela ruce a nohy zase hrube, ja ruce rozpraskane. do 3 dnu krasne hladke. Kdysi mi taky kozni predepisovala U lipolotio. To ma jeste vic Urea. Linola, vlocky, Aderma, bioderma, dokonce synderman na predpis… nic nepomahalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
20.12.24 21:36

Krem kyselina mliecna z lekarne, predpise pediater

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
20.12.24 22:14

Dexeryl je super. Tedka zkousim i Rakytnikovou mast (HerbExtract). Zatim jsem spokojeny.
Eucerin AtopiControl byl prumerny, ale je drahy, takze nedoporucuju.
Bio Bambucke maslo je hodne mastne, musel jsem na noc namazat a pak dat jednorazove rukavice. Rano pak zbytky masti otrit do ubrousku. Podle me tedy lehky podprumer.
Nakoupil jsem i Mediderm, ale zatim mi lezi v lekarnicce, protoze zkousim ten Rakytnik. Behem testovani novych veci neni dobre zkouset jich vice najednou, protoze pak nevidis spravne ucinek nove masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek