Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, od malicka trpim na ekzemy, momentalne rok a pul po porodu mam cca dvakrat do mesice ataku, kdy se vse zhorsi. Trapi me hlavne prsty, ruce a okoli ust. Rada bych zkusila jecmen nebo chlorellu - jake jsou vase zkusenosti? Co je lepsi, nebo oboje zaroven? Dekuji moc za Vase zkusenosti.
Tak tohle mi nedá nenapsat. Mám atopický ekzém od narození, pouze na prstech rukou, sem tam se to v zimě rozlezlo i na předloktí. Přes léto jsem jen promašťovala, přes zimu jsem vypotřebovala jednu tubičku Locoidu, takže asi nic hroznýho, ale otravný a ošklivý dost…No a v létě 2013 mi kámoška poradila ječmen a říkala, vydrž, trvá to dýl, ale pomůže. A fakt BOMBA. Začala jsem v srpnu a všechna místa, kde se normálně dělá my zčervenala, ale nesvědila, nepupínkovala, jen zčervenala a po nějakých 2-3 měsících se to postupně vytrácelo a já si najednou v zimě všimla, že mám ruce čistý!!
@bebu píše:
Tak tohle mi nedá nenapsat. Mám atopický ekzém od narození, pouze na prstech rukou, sem tam se to v zimě rozlezlo i na předloktí. Přes léto jsem jen promašťovala, přes zimu jsem vypotřebovala jednu tubičku Locoidu, takže asi nic hroznýho, ale otravný a ošklivý dost…No a v létě 2013 mi kámoška poradila ječmen a říkala, vydrž, trvá to dýl, ale pomůže. A fakt BOMBA. Začala jsem v srpnu a všechna místa, kde se normálně dělá my zčervenala, ale nesvědila, nepupínkovala, jen zčervenala a po nějakých 2-3 měsících se to postupně vytrácelo a já si najednou v zimě všimla, že mám ruce čistý!!
Diky moc za zkusenost. A brala jsi dle doporuceneho davkovani tablety nebo prasek?
Rozpouštím si každé ráno nalačno lžičku prášku v tom jejich shakeru. Na tu chuť si člověk zvykne - zezačátku mi to nechutnalo, tak jsem to pila v džusu, ale teď normálně do vody, kopnu to do sebe a pokračuju v ranních činnostech ![]()
I já mám jeden konkrétní případ, kdy Mladý ječmen zabral. Už po měsíci přestal exém svědět a po tříměsíčním pití při dávkování 2 lžičky denně je mladá paní bez exému. Užívá značku Green Ways. Ještě k otázce zda, jíst zelené potraviny dohromady. Odpověď je ano, jejich účinky se nesčítají, ale násobí!
@Pralda1 píše:
I já mám jeden konkrétní případ, kdy Mladý ječmen zabral. Už po měsíci přestal exém svědět a po tříměsíčním pití při dávkování 2 lžičky denně je mladá paní bez exému. Užívá značku Green Ways. Ještě k otázce zda, jíst zelené potraviny dohromady. Odpověď je ano, jejich účinky se nesčítají, ale násobí!
Tak děkujeme za reklamu, ale přesně takovýhle příspěvek bych já osobně moc nebrala. Raději si předáváme osobní zkušenost. Tohle napíšou do každé reklamy na cokoliv…
@bebu píše:
Tak děkujeme za reklamu, ale přesně takovýhle příspěvek bych já osobně moc nebrala. Raději si předáváme osobní zkušenost. Tohle napíšou do každé reklamy na cokoliv…
Jojo, vnimam to naprosto presne. A Tobe dekuji!
No tak já udělám taky reklamu, no @bebu Moje malá dcera měla ekzém, který se u ní objevil už v půl roce, diagnoza atopik
Já to ořvala, že nemůže nikam, písek blbý, bazén blbý, pořád mazat a pořád s krémama doživotně. No na roce jsem se dostala k mladému ječmenu a chlorelle a s přesvědčením, že když nic, tak locoid máme taky, jsem to zkusila. Malé jsem drtila chlorellu do přesnídávek, ječmen se kupodivu naučila i pít, ač ta chut je zvláštní. Jsou jí 3 roky a je bez ekzému. Měla ložiska na zápěstích, v loketních jamkách a pod koleny. A dnes nemá nic, jen když se občas zarudne pokožka, tak namažu promašťovadlem a zase dobrý.
A taky používáme green ways.
@Miriska Přečti si mé příspěvky, já taky ječmen užívám a nedám na něj dopustit. Ale příspěvek Pralda1 opravdu působí jak reklama. Píše o jakési mladé paní a že určitě zelené potraviny kombinovat, no to ti fakt napíše každý dealer. Jinak užívám také GW ![]()
Samozdřejmě Mladý ječmen a Chlorellu jím a piji také
.. jen nenám exém a proto jsem zmínila moji příbuznou, které jsem Mladý ječmen doporučila a která se díky Mladému ječmenu exému zbavila. Můj zdravotní problém byl jiný, ale ladybirdone má právě problém s exémem. Škoda, že to tak vnímáte nejsem jen nějaký dealer.
Dobrý den, začala jsem užívat obojí kvůli atopickemu ekzému. Píšou, že se že začátku může zhoršit. Ale já pozoruji zhoršení už první dva dny. První den mi naskakala 2 nová červená kolečka na stehne a dnes mám další 2 na lýtkách, kde jsem ekzém nikdy předtím neměla. Je to normální? Díky za odpovědi.
Dobrý den, tělo se čistí, takže opravdu zhoršení si myslím, je možné. Jaké užíváte dávkování? Je potřeba začít postupně pomalu.
Dobry den, vydržte až se tělo pročistí, ekzemu se zbavíte nebo se zklidni. Zkuste postupně navysovat dávkování. Jecmen 1-2 denně ze začátku, pak klidně kolikrát budete chtít. U chlorelly každý den pridávejte třeba 2 nebo 3 chlorelly, ať se dostanete alespoň na 20 tbl. chlorelly. Mnoho lidi to vzdá a cistici proces, tedy zhoršení nezkousne, byla by to skoda, vydržte.