Pupínky na stehnech a hýždích :/

Anonymní
24.10.14 13:51

Pupinky na neprijemnych mistech:-/

Ahoj, uz od puberty me trapi problem s pupinky na stehnech a hyzdich - brala jsem to jako takovou dan za to, ze jsem aspon nikdy netrpela na akne :? Ale uz je to opravdu pro me neunosne, manzel vi, ze se citim blbe, tanga bych si nikdy neoblekla a ani nemohla. Cetla jsem v jedne z predeslych diskusi o problemech s pleti a take si rikam, ze ten muj problem bude zpusoben nejakou nevyvazenou hormonalni situaci v tele, stravuji se celkem zdrave (obcas neodolam sladkemu, ale snazim se to omezovat), obleceni mivam bavlnene. Uplne nejhorsi byla tahle situace v tehotenstvi, pak se to nejak zazracne na cas zlepsilo, ale ted je to opet hruza. Plet na obliceji mam smisenou/mastnou, vetsinou mi naskace par pupinku jednou mesicne, ovsem na tech hyzdich a horni casti stehen je to porad.
Zadam o zachovani anonymu nebo jinak smazani cele diskuse, je to pro me citlive tema.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4497
24.10.14 14:22

A co si třeba zajít k dermatologovi nebo na kožní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.14 14:31

U dermatologa jsem byla- dostala jsem Excipial Lipolotio, nejakou dalsi mast namichanou z lekarny a absolutne bez ucinku. Ale treba se najde nekdo, kdo ma podobny problem a nasel neco, co mu zabira

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
24.10.14 14:34

Zkus i jiné mastičky. Myslím že toto je velice individuální, co komu zabírá :think:

• Citovat
  • Upravit
49159
24.10.14 14:56

Kromě mastiček bych zkusila celkovou detoxikaci těla, nějakou očistnou kůru, někdy taky to může být projev nějaké potravinové intolerance, alergie na nějakou látku ve stravě, další co mě napadá..někdy to dělá džínovina.. nenosíš džíny a nesedíš hodně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
24.10.14 14:58

Mlecne a cokolada mi zhorsuje plet-na zadech.

Muze to byt stravou. Zkus olejicky od saloosu. Napr ylang-ylang, na vlhkou plet se davaji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.14 15:39

Dzinovinu nenosim skoro vubec, mazala jsem to uz vsim moznym, ale uz tech 10 let me to trapi :,( Ani jsem nevypozorovala, ze by to bylo v nejakem rocnim obdobi lepsi nebo horsi, tak to asi bude vazne tou stravou :think:

• Citovat
  • Upravit
188
24.10.14 16:28

Zkus masticku Skinoren, volne prodejna v lekarne. Je to zazrak na pupinky na vsech mistech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.14 16:33

Diky za tip ;-) vyzkousim

• Citovat
  • Upravit
49159
24.10.14 17:15
@Anonymní píše:
Dzinovinu nenosim skoro vubec, mazala jsem to uz vsim moznym, ale uz tech 10 let me to trapi :,( Ani jsem nevypozorovala, ze by to bylo v nejakem rocnim obdobi lepsi nebo horsi, tak to asi bude vazne tou stravou :think:

mám za to že poměrně dost kožních nemocí je systémových - tj přes kůži se projevuje nějaký jiný problém, př kamarádka měla pořád ekzém, pupínky a to hlavně na rukách a pažích jinde ne, někdy horší, někdy lepší… nakonec jí zjistili alergii na lepek… a takových případů je hodně, že kožní projevy jsou prostě jen část nějakého celkového obrazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.14 17:53

Tak zivot bez lepku bych si asi nedokazala predstavit :) Ale tak zvyknout si asi clovek musi. Ja to mam od te puberty, tak bych rekla, ze je to temi hormonalnimi zmenami. Zkusim tu mast a kdyby nezabrala, tak bych to asi znovu mela resit s nejakym odbornikem, jenze kdyz je to zrovna na takovych mistech, je to proste neco jineho nez oblicej nebo ruce :?

• Citovat
  • Upravit
49159
24.10.14 21:01
@Anonymní píše:
Tak zivot bez lepku bych si asi nedokazala predstavit :) Ale tak zvyknout si asi clovek musi. Ja to mam od te puberty, tak bych rekla, ze je to temi hormonalnimi zmenami. Zkusim tu mast a kdyby nezabrala, tak bych to asi znovu mela resit s nejakym odbornikem, jenze kdyz je to zrovna na takovych mistech, je to proste neco jineho nez oblicej nebo ruce :?

8o brala bys tytéž pupínky a boláky raději v obličeji? :think:
opravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek