Ekzém mezi prsty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5761
31.3.12 23:16
@Klarinetka1 píše:
Jj, právě to svědění mě dohání k šílenství. Jak se toho dotknu, bolí to jak pra.se. Prstýnky teď vůbec nemůžu nosit, a to mám tak nádherný zásnubní ;) :oops:. Každej se mě ptá, kde ho mám, když se za chvilku vdávám no a ukazovat prstýnek s takovým hnusným ekzémem fakt nechci :,(.

A mně se ještě dělají maličkaté, tečkovité vodnaté puchýřky :roll: Ale mně to přestane svědit a celkově se mi to zklidní po té Leniens masti…když už nebudeš mít nic nazbyt, tak ji zkus vyzkoušet. Je to mastička míchaná v lékárně a u nás stojí 50g cca 50kč. Vždy se mi po ní ulevilo a je perfektně mastná, což si myslím je na ten ekzém jen a jen dobře ;) Četla jsem, že tě čeká svatba, tak ti přeji aby se ti to do té doby spravilo a bylo vše jak má být :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
31.3.12 23:22

Já na to hrozně trpěla v dětství a pak jsem vypozorovala, že to mám nejspíš z toho, že si po umytí rukou pořádně nevytírám prostor mezi prsty. Od té doby si na to dávám pozor a nevrací se mi to, maximálně když se třeba v zimě na lyžích zpotím v rukavicích, jinak je to v pohodě (klepu na dřevo :mrgreen: ). Vím, že u tebe to asi problém s pouhým utíráním rukou nebude, ale chtěla jsem tě spíš povzbudit, že to nutně nemusí být atopický ekzém nebo něco takového. Jinak mě na to v dětství vždycky zabíral Pevaryl, nevím jestli byl na předpis nebo volně prodejný, ani jestli se ještě vyrábí :nevim: Jinak přeji, ať se ti toho podaří do svatby zbavit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
1.4.12 06:14

ahoj holky, tak dneska jsem se kolem druhé začala budit a cítila jsem, jak mě to začíná i na druhé ruce :cert: :pocitac:. Asi protože jsem si, idiot, už na kočárku sundala rukávník a včera jsem jela na docela dlouhou procházku v tom hnusným počasí :oops:. Takže teď máčím ruce v černým čaji, a doufám, že to trochu do pondělka zklidním a pak razím směr lékárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
1.4.12 08:37

já se ještě přidám s mastičkou Kerasal http://www.lekarna.cz/…1x50gm-mast/, která pomohla mě. Doporučila mi jí tchýně, protože jí ji doporučili v nějakém kožním sanatoriu, a pomohla jí. Zabrala mi okamžitě a nejhorší ložiska ekzému zmizely. Teď už mám jen několik měsíců trošku rozpraskaná bříška některých prstů, mažu tak 2× denně, a jsem moc spokojená, nemám už žádná do krve popraskaná bolestivá místa.
Doporučovala jsem jí ale v diskusi o praskání kůže na prstech v zimě a ještě se nikdo neozval, že by mu zabrala, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
1.4.12 11:50
@Handulinka píše:
já se ještě přidám s mastičkou Kerasal http://www.lekarna.cz/…1x50gm-mast/, která pomohla mě. Doporučila mi jí tchýně, protože jí ji doporučili v nějakém kožním sanatoriu, a pomohla jí. Zabrala mi okamžitě a nejhorší ložiska ekzému zmizely. Teď už mám jen několik měsíců trošku rozpraskaná bříška některých prstů, mažu tak 2× denně, a jsem moc spokojená, nemám už žádná do krve popraskaná bolestivá místa.
Doporučovala jsem jí ale v diskusi o praskání kůže na prstech v zimě a ještě se nikdo neozval, že by mu zabrala, tak nevím :nevim:

Tu jsem měla a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
1.4.12 12:44

Ahojky, trpím na to úplně stejně :-( na kožním mi řekla, že to chce mastit, mastit a masti, ale já mastila a bylo k prdu a v lékárně mi na to dali lamizil a do dnů jsem to měla pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
1.4.12 17:18

Mně na to pomohla konopná mast. A navíc si ty prsty ještě přes den promazávám vazelínou nebo nějakým mastným krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
10.4.12 09:51

Doporučuji tento krém http://www.just.cz/…i_rada/k5058 Klidně mohu dodat kdo by měl zájem. Stojí sice 870 kč, ale stojí za to vyzkoušet když už vám nic nepomáhá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.5.22 09:12

MIT v kosmetice

Koukám na tuto starou diskuzi a nedá mi to, třeba to někomu pomůže. Léta mě trápil ekzem na rukách a v obličeji (na rukách vodnaté puchýřky, které příšerně svědily, pak ruda a nateklá oční víčka a okolí oči). Nejdříve jsem přišla na to, že je to nejhorší po velkém úklidu doma a po častém mytí rukou (teď při covidu). Zajišťovala jsem složení různých přípravků, které mi dělají problémy a přišla jsem na to, že ve všech je methylisothiazolinon (MIT). Po vyřazeni všeho, kde to bylo (jar, gel na praní prádla, mýdlo, sprchový gel, savo na koupelny a kuchyň) mám úplný klid!!! Tak zkuste, třeba to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek