Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
už několik let mě trápí ekzém mezi prsty na rukou. Chodím s tím na kožní, ale nikdy mi nic pořádně nezabralo a závěr byl vždycky stejný, tzn. že se to holt někomu v zimě dělá. Je právda, že to mívám vždy jen přes zimu. Teď už to mám zase přes 2 měsíce, na ústupu to není
. Zkoušela jsem Bepanthen, Linolu, Advantan, mast z konopí a nic. Před týdnem to bylo lepší, dneska se mi to zas rozjelo. Už jsem z toho bezradná, budu ráda, když mi napíšete Vaše zkušenosti, co Vám pomohlo.
@Klarinetka1 píše:
Ahoj holky,
už několik let mě trápí ekzém mezi prsty na rukou. Chodím s tím na kožní, ale nikdy mi nic pořádně nezabralo a závěr byl vždycky stejný, tzn. že se to holt někomu v zimě dělá. Je právda, že to mívám vždy jen přes zimu. Teď už to mám zase přes 2 měsíce, na ústupu to není. Zkoušela jsem Bepanthen, Linolu, Advantan, mast z konopí a nic. Před týdnem to bylo lepší, dneska se mi to zas rozjelo. Už jsem z toho bezradná, budu ráda, když mi napíšete Vaše zkušenosti, co Vám pomohlo.
moc moc rada ti poradim, ja to mela po porodu, nejdriv jsem si myslela, ze to mam ze snubniho prstynku, se kterym jsem spala, ale zadna masticka z kozni mi nepomohla az pak PROTEKTIN OD FIRMY ENERGY, je SUPROVEJ, neverila jsem, ze muze po tom vsem neco takhle rychle zabrat…davala jsem ho i malemu, kdyz mel ekzem..je to prirodni a vazne to funguje…ja mela od kozni nejakej fungicidin a ten byl naprosto k nicemu a pak mi sestra doporucila tohle a bylo po problemech…ted se mi to po roce objevilo znovu a do dvou dnu byl pryc! ![]()
ahoj, mám obdobný problém. Ekzémy mám od narození - klasický atopák. Ale co se děje posledních pár měsíců, to je hrůza. Mám Protopic, Triamciolon, lipobasi a další míchané mastičky. Kortikoidů hafo, ale výsledek je ten, že mám ruce do krve, nezatnu ruce v pěst a v jednom prstu už nemám cit, protože se mi na něm sloupe každý den 2× kůže. MAžu asi tak 50× denně. Fakt nekecám, klidně po 10 minutách promazávám.
Takže co (normálně) pomáhá: modrá indulona, lipobase. A mastit a mastit. Musíš si vyporozovat, jaké mastičky ti dělají dobře. Ovšem pak je období, kdy nepomůže vůbec nic. Taky bavlněné rukavice na noc a nanést hodně silnou vrstvu krému. Pak pozor na čistítí prostředky - některé nesnesu vůbec podobně jako většinu krémů - hrozně pálí.
Teď se chystáme v květnu do Podhájské na Slovensko - termální lázně, které mají podobné složení jako mrtvé moře. Moc mi to minule pomohlo.
A taky jsem kromě kožního objednaná na imunilogii a musím je dokopat k podrobným testům na všechno možné. Protože tohle musí mít nějakou příčinu. Není normální, abych nebyla schopná ruce používat, umýt si ruce, koupat dítě, udržet v prstech jehlu...... A je to tak od listopadu. Na kožním jsme byla asi 3× a skutek utek..
Dajdulko: To jsem ještě nezkoušela, tak jej zkusím koupit. Právě, že se mám za cca 2 měsíce vdávat a potřebuji to mít zahojené
. Kortikoidy na sebe dávat nechci, tak snad se k nim nebudu muset obrátit.
Díky za tip.
Příspěvek upraven 31.03.12 v 23:02
@Sufik píše:
ahoj, mám obdobný problém. Ekzémy mám od narození - klasický atopák. Ale co se děje posledních pár měsíců, to je hrůza. Mám Protopic, Triamciolon, lipobasi a další míchané mastičky. Kortikoidů hafo, ale výsledek je ten, že mám ruce do krve, nezatnu ruce v pěst a v jednom prstu už nemám cit, protože se mi na něm sloupe každý den 2× kůže. MAžu asi tak 50× denně. Fakt nekecám, klidně po 10 minutách promazávám.Takže co (normálně) pomáhá: modrá indulona, lipobase. A mastit a mastit. Musíš si vyporozovat, jaké mastičky ti dělají dobře. Ovšem pak je období, kdy nepomůže vůbec nic. Taky bavlněné rukavice na noc a nanést hodně silnou vrstvu krému. Pak pozor na čistítí prostředky - některé nesnesu vůbec podobně jako většinu krémů - hrozně pálí.
Teď se chystáme v květnu do Podhájské na Slovensko - termální lázně, které mají podobné složení jako mrtvé moře. Moc mi to minule pomohlo.
A taky jsem kromě kožního objednaná na imunilogii a musím je dokopat k podrobným testům na všechno možné. Protože tohle musí mít nějakou příčinu. Není normální, abych nebyla schopná ruce používat, umýt si ruce, koupat dítě, udržet v prstech jehlu...... A je to tak od listopadu. Na kožním jsme byla asi 3× a skutek utek..
Tak já to asi tak špatné jako ty nemám
. Atopický ekzém nemám prý určitě. Zkusím koupit tu Indulonu a to, co psala Dajdulka. Chudák syn má tu kůži asi po mě, taky trpí na vyrážky, ale naštěstí se mu to tak dlouho nedrží ![]()
@dajdulka25 koukám, že ta mastička je z vody z Podhájské, díky za tip, snad to pomůže.
I když já zkoušela snad i modrý z nebe.
Pravidelně přes zimu mám to samé a v tom období nesnesu ani prstýnky
. Také to mažu kde čím, ale výsledek nulový. Někdy to mám hezčí, jindy horší…naučila jsem se to neřešit, však ono to zmizí…mastičky mi alespoň pomáhají od svědění…momentálně to mažu mastí Leniens z lékárny, kterou používám na malého a řekla bych, že je asi zatím nejlepší ze všech co jsem zkusila jako např. Bepanthen atp.
Je fakt, že trpím na ekzémy už od malička /mám atopický/ a tak to holt nějak „trpím“…tu zimu se to dá přežít. Ale věřím, že tě to vytáčí, to svědění a všechno kolem je někdy pěkně úmorný
![]()
@petska81 píše:
Klarinetko, pokud mohu říci za sebe, tak já jsem také měla problémy s ekzémem a trochu měl problém s ekzémém na tvářičkách i můj syn. Někdo nám doporučil přírodní produkty OKG a já je vyzkoušela. Po několika dnech bylo již svědění lepší a po měsíci zmizel ekzém úplně a již se neobjevil. Pokud by si je chtěla taky vyzkoušet, tak mi dej vědět do zprávičky a já bych ti o nich napsala bližší info.
Díky za info. Koukala jsem se, že to už je přece jen dražší záležitost, tak zkusím ještě nějakou levnější alternativu. Ale děkuji za tip ![]()
@Sufik píše:
@dajdulka25 koukám, že ta mastička je z vody z Podhájské, díky za tip, snad to pomůže.I když já zkoušela snad i modrý z nebe.
mne to vazne pomohlo, ja uz jsem byla zoufala, nemohla jsem si bez rukavic ani umyt hlavu…zkus jestli v tvem okoli nekdo s touhle znackou nepodnika, se slevou uz to je levnejsi ![]()
@Klarinetka1 tak jestli nemáš atopák, tak to zmizí. Stačí fakt důkladně mastit. A ty rukavice na noc. Jen se připarav, že budeš mít chvíli všechno umatlané. Já už to ani nevnímám.
@Monika_1192 píše:
Pravidelně přes zimu mám to samé a v tom období nesnesu ani prstýnky. Také to mažu kde čím, ale výsledek nulový. Někdy to mám hezčí, jindy horší…naučila jsem se to neřešit, však ono to zmizí…mastičky mi alespoň pomáhají od svědění…momentálně to mažu mastí Leniens z lékárny, kterou používám na malého a řekla bych, že je asi zatím nejlepší ze všech co jsem zkusila jako např. Bepanthen atp.
Je fakt, že trpím na ekzémy už od malička /mám atopický/ a tak to holt nějak „trpím“…tu zimu se to dá přežít. Ale věřím, že tě to vytáčí, to svědění a všechno kolem je někdy pěkně úmorný
![]()
Jj, právě to svědění mě dohání k šílenství. Jak se toho dotknu, bolí to jak pra.se. Prstýnky teď vůbec nemůžu nosit, a to mám tak nádherný zásnubní
. Každej se mě ptá, kde ho mám, když se za chvilku vdávám no a ukazovat prstýnek s takovým hnusným ekzémem fakt nechci
.
@Klarinetka1 píše:
Dajdulko: To jsem ještě nezkoušela, tak jej zkusím koupit. Právě, že se mám za cca 2 měsíce vdávat a potřebuji to mít zahojené. Kortikoidy na sebe dávat nechci, tak snad se k nim nebudu muset obrátit.
Díky za tip.Příspěvek upraven 31.03.12 v 23:02
neni zac, jsem rada, ze muzu poradit neco, co mi hned zabralo…vim, jak je to neprijemne… ![]()
@dajdulka25 píše:
mne to vazne pomohlo, ja uz jsem byla zoufala, nemohla jsem si bez rukavic ani umyt hlavu…zkus jestli v tvem okoli nekdo s touhle znackou nepodnika, se slevou uz to je levnejsi
To určitě nikdo z mých známých nedělá, ale ty 300,– za zkoušku dám.
Holky na různé ekzémy až atopické ekzémy bych vám určitě doporučila přírodní produkty OKG. Buď gel nebo balsám, záleží, zda se jedná o sušší problémy či mokvající. Jukněte se na stránky: http://bylinky-a-zdravi.webnode.cz/…/ok-balsam-/