Pytiol a ekzém

Anonymní
29.3.12 09:26

pytiol a ekzem

ahojte holky,mam takovy dotaz.mam 2 mesicni miminko a na tvarickach se mu udelal ekzem,ma to jako struhadlo a skrabe si to,rozsirilo se mu to i do vlasku lehce.nedavno tam mela i takove hnisave stroupky tak jsem na to zkousela dat pytiol a trochu pomohl nema to tolik cervene a uz to nehnisa.myslite si ze pytiol muzu davat sem tam na pusu a do vlasku,neuskodi to nejak?mate s tim nekdo zkusenost?dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.3.12 09:39

No nevím, za nás se používal, ale teď se na miminka a snad ani na děti nemá vůbec používat! Zkus se podívat na příbalák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
29.3.12 09:42

ano,podle příbaláku se nemá na mimi používat nicméně používá se na mimi už asi d pravěku… aj nám ho doktorka doporučila ale na šílené formy opruzenin… naše mládě trpí na atopák ale pytiol bych jí na to nedala,kor ne na pusu :think: to se porad s dr ale je to takový dryák že cpát to po obličeji mi přijde moc. pak to začne svědit,mládě se poškrábe a zasene si to do očička… :zed: to raději nee,zavolej doktorce a jděte se ukázat!

• Citovat
  • Upravit
69235
29.3.12 09:48

Je to jak kamka, tak neexperimentuj, byli jsme včera u dětské kožařky, takže vynikající krémík na obličej, ona měla nějdřív to kojenecké akné, ale hodně, rozjelo se to v ekzem a po první hexe ekzem po celém tělíčku, tak ten krém je od biodermy řada ABCderm, doporučila mi ho v lékárně, kožařka schválila a na tu pusinku jí zabral perfektně, ale pokud je čerstvý výsev ekzemu, to znamená, že jsou puchýřky a je to červené nalité, tak žádné ty promašťující kosmetické přípravky, musí se to nejdřív vysušit. včera mi napsala krém, stál 105,– a je to přesně magneziový krém + 2%ichtamolu od firmy rosen pharma. Prý má vynikající účinky, vysuší ekzem až se jakoby odrolí a pak už se jen právě promašťuje a pleť je čistá. Včera večer jsem ho otevřela, málem padla, smrdí to jak bolavá noha, namazala jsem jí tím ty fleky a do rána zbělaly a viditelně seschly, no zabral neuvěřitelně. Jina už jsem vyzkoušela drahé krémy na atop i od La Rcohe-posay, přes Eucerin a biodermu. nejlépe a bez účinkuje na promazání obyč modrá indulona, promaže a nemá na ní žádnou reakci.

Příspěvek upraven 29.03.12 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.3.12 09:49

Ano, používat dle letáku se nemá, ale na opruzeniny se používat může. I doktorka mi ho schválila, sudocream a pod. takové kvality jako pythiol nedosahují, ale na tvářičky bych ho nedávala, dítě by si ho mohlo zanést do očiček :think: Můžeš zkusil http://www.zbozi.cz/…00ml-emulze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.3.12 09:56

V letáku to je sice napsané, ale co já vím, tak se usiluje o to, aby ten leták konečně přepsali. Pokud se přesto bojíš, zkus Ictamo, je to pasta s ichtamolem, doktorka mi ji poradila, když měl malej v roce vyrážku kolem pusy. Mám ji doma pořád, používám ji na menší ložiska ekzému na těle i obličeji i na jinak podrážděnou kůži ať už u sebe, manžela, nebo syna. A na promazávání mám modrou indulonu a malýmu jsem vzala zase leniensku, tu mi tehdy napsala doktorka k tomu Ictamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
29.3.12 09:56

jj,modrá indulona-to je všelék,používám na vše,dokud se to nerozjede do velkých ploch a průšvihů ale málokdo jí věří :nevim:

• Citovat
  • Upravit
byron
29.3.12 10:18

Tak kožní mi ho doporučil na opruzeniny, dětský doktor řekla že por děti není, nicméně nám to vždy hrozně rychle zabralo a používala jsem ho krátce a slabou vrstvu :nevim: . Na obličej bych s ezdráhala ho dát, nevím, asi je to jedno ale mně připadalo, že ten zadeček to snese

• Citovat
  • Upravit
byron
29.3.12 10:21

Ještě k tomu exému- dcera má ted nepěkný tvářičky, v pondělí jdeme ke kožnímu. Nám zabírá jedině promastit, myslím, že ta modrá indulona je dobrá. Já ted mám z rossmana dětský pflegecreme sensitive- ten bílý a je výborný.
Musím hlídat, abych dceru vždy namazala po jídle, po pláči- to se jí hrozně zhorší. Jen ráno a večer už to bohužel nestačí

• Citovat
  • Upravit
Any11
29.3.12 10:45

Pytiol na zadecek nam doporucil i gynekolog, rikal, ze ty informace z pribalove informace jsou zastarale.

• Citovat
  • Upravit
17013
29.3.12 11:06

Zastaralé teda nevím, spíš je to nějaká „novinka“ Dřív se nepoužívala žádná jiná mast na děti než pythiol… ještě když jsem měla miminko dceru- 1998, tak se používal pythiol a byl vhodný pro děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
29.3.12 11:06

Já používám Pytiol na zadeček, je to jediná mast, co malýmu zabírala na opruzeniny. Jinak s tím ekzémem bych šla raději k doktoru. Ten by měl vědět, jak to řešit ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HelenaPav.
8.5.13 01:02

Ahoj, nám pomohla slovenská mast Holtov krém, dávali jsme i na tvářičku, fakt super

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek