Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn skoro 18 měsíců má už cca měsíc na pusince nějaký ekzém. První jsem si myslela, že je to asi nějaká opruzenina a namazala mu to bepanthenem, ale nemělo to žádný účinek, po vazelíně to vylezlo úplně. Jednu dobu už to vypadalo, že zmizí ale dneska zase hodně viditelný červený flek, Poraďte nějakou mastičku na ekzémy na obličej. Děkuji
@Trolíci nam pomohla obyc modra indulona, ale zeptej se lekare nebo v lekarne
@mooch Konopnou jsme dávali a začlo to mizet, ale dneska to zase vyskočilo. Může se vůbc konopná používat u tak malých dětí? Z vody si nemyslím, nekoupeme děti každý den, i když pusinku mu myju po obědě. Se starším jsme byli dneska na alergologii tak jsem se ptala té alergoložky ale nic mi k tomu neřekla =(
Tak mu zkus tu pusinku nemýt vodou z vodovodu, ale minerálkou. Já to měla několik let, objevilo se mi to po povodních, když začali hodně chlorovat. Nemohla jsem si na obličej vůbec dát vodu z vodovodu. Pomáhaly na to akorát kortikoidy a pak konopná mast. Na alerglogii i na kožním s nevěděli rady. Nedávno jsem se dozvěděla, že konopí by mělo neutralizovat chlor. Teď to má moje neteř a vždycky jí to nejvíc vyskočí po pobytu v bazénu.
Zkuste kožní. Dcera měla taky ekzém na tvářičkách, on nám napsal nějakou mastičku- tu nám namíchali v lékarně a hned druhý den ho skoro neměla. občas se nám vrátí, tak namažu a je pryč.
@Trolíci píše:
Ahoj, syn skoro 18 měsíců má už cca měsíc na pusince nějaký ekzém. První jsem si myslela, že je to asi nějaká opruzenina a namazala mu to bepanthenem, ale nemělo to žádný účinek, po vazelíně to vylezlo úplně. Jednu dobu už to vypadalo, že zmizí ale dneska zase hodně viditelný červený flek, Poraďte nějakou mastičku na ekzémy na obličej. Děkuji
Jedine Eucerin Atopicontrol Basic care…Je to uplne nejlepsi krem na ekzem…Malej mel jeste pred 5dny ekzemek po celym obliceji, stejny jak popisujes a uz po prvnim mazani to mel pres noc skoro pryc.Me to doporucili v lekarne a jsem za to stastna…Urcite to zkus. Jeste ti poslu foto.Jsem ztoho fakt hodne nadsena.Ten ekzem byl fakt skaredej
@Trolíci Jeste jsem zapomela napsat.Je to pouzitelny na miminka uz od narozeni, takze se nemusis niceho bat. Urcite to vyzkousej ![]()
Jak tu psal nekdo nademnou namichano v lekarne. Taky se nam to po vazeline zhorsilo.. a muzte to pak pouzit a cele. telicko i jako krem.
at to mate rychlo pryc.
Holky byla jem u dr. ta řekla, že to nic není, napsala nám nějaký Lipobase krém a příští středu že máme přijít na očkování, nemáme ještě 4tou hexavakcínu. Myslíte si, že je to dobrý nápad chodit s ekzémem když nevíme co to je na očkování jen proto aby se stihlo do 18ti měsíců? Malý byl cca tři měsíce střídavě nemocný + průjmy ze zubů, proto ho nenaočkovala dřív. Teď mu ještě lezou špičáky.
Kalciovka pomohla synovi, me jedině kortikoidy. Zkusit muzes Vitella Ictamo, Linolu, Lipobasi..A ted koukám, ze tu vam doktorka napsala, tak snad pomůže.