Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky potřebuji radu, mám dvě děti 3 roky a 4 měsíce. Na naše miminko jsem se hrozně těšila, ale začátek byl hrozný. Malá pořád plakala atd…, to už je naštěstí za námi. Sice potřebuje hodně pozornosti a hodně nosit, ale dá se to zvládat, strší byla pravý opak hodná a samostatná, vydržela pěkně na hrací dece a pořád se usmívala, takže to co přišlo s mladší mě hodně překvapilo. Když už se to vše zlepšilo, tak se nám po první hexe objevil ekzém a to je důvod toho mého bláznění. Malá to sice zatím nemá nějak hrozné, teď to má dokonce pěkně zahojené, ale i tak pořád hledám nějaké články o ekzému, přemýšlím nad tím, co když se nám to zhorší, co když í to bude svědit a bude plakat, nic nám nebude zabírat atd… Celý den na nic jiného nemyslím a o ničem jiném nemluvím, přítel už mě má plné zuby. Já jsem i normálně hrozná katastrofistka, přemýšlím nad tím, co všechno špatného by se mohlo stát. Prostě neřeším věci až když přijdou, ale dopředu přemýšlím, jak může být vše hrozné a strašně se tím trápím. Taky o tom pořád mluvím a tím samozřejmě otravuji přítele. Myslíte, že by mi s tím mohl pomoci psycholog?? Samotnou už mě takový život nebaví ![]()
@jeane001 Určitě. Pokud to máš i normálně, stres a vypětí ze dvou dětí to můžou hodně zhoršit. Zajdi si někam popovídat - už jen proto, abys na chvíli vypadla od rodinných povinností ![]()
Určitě bych se obrátila na psychologa, ale najdi si dobrého, jsou i tací, kteří dokážou spíš ublížit, tedy já natrefila na dva takové. ![]()
Doporučuju příliš nečíst a řešit opravdu jen to, co dcerka má. Nemyslet dopředu. Když jsem se léčila s ekzémem já, doktoři tvrdili že u spousty pacientů, co mají ekzém v dětském věku, to časem zmizí. Nevím, jestli to platí i dnes, ale je to pozitivní, ne? ![]()
Jestli je exém to nejhorší co vás může potkat, tak blahopřeji. Celé dětství jsem žil s atopickým a jsem tu.
Kluk měl ekzém od půl roku, pak jen na zimu a teď jsou mu tři a je zima a nic. A to měl fakt hodně.
Zvládla jsi i mnohem větší problémy, zvládneš i ekzém.
Já vím, že to budeme muset nějak zvládnou a zatím to malá zvládá dobře. Akorát já jsem na hlavu, místo to, abych si vážila toho, že jinak mám zdravý a krásný holčičky, tak se zabývám tímhle. Chci se té své povahy nějak zbavit, ale nevím jak.
Nemas nejakou kamaradku na popovidani nebo hlidani na 2h treba mezi kojenim, abys vypadla? Ja mam deti 3 to nejmladsi tak jak ty uplakanek a chovanek mi navic blbe jedli atd. A kdyz uz sem si predstavovala ze stojim na balkone a skocim a budu spat… tak muj muz vzdy chvilku pomohl a pohlidal a diky bohu za to. Vse se ti zda horsi je to i vycerpanim.
Nepíšeš o mě? U nás má atopák manžel a zatím 2 ze 3 dětí. Starší kluk má ke všemu alergie na potraviny a kosmetiku, takže pořád řeším co dát jíst a čím mazat. Už tím taky všechny prudím. Doma mi říkají Šéf ekzému
Hele máš to teď těžký, malý mrňe a k tomu tříleťáka. Po porodu hormony rozházený a únava… Zkus mít trošku času pro sebe. Zajdi na plavčo, zacvič si… nebo ať někdo vezme děti na prochajdu a ty si odpočiň. Být na mateřské je fakt psychicky náročný povolání. Držím palce ať se to spraví!
@AlphaOmega píše:
Jestli je exém to nejhorší co vás může potkat, tak blahopřeji. Celé dětství jsem žil s atopickým a jsem tu.
Ach jo. ![]()
To je jak u nas, prvni byla v pohode, za to ta druha porad uplakanek (to ji tedy zustalo doted). Take se ji objevil ekzem, ale spis po navsteve bazenu, mela všude mapy, dr. rikal, ze se to proste bude objevovat. Nastesti letos zatím nic, nam loni hodne na to pomohla mesickova vazelina. Ted uz mazu jen jednou denne detskym krémem Penaten a ma krasnou kuzi.
@AlphaOmega píše:
Jooo a jiní mají rakovinu, že vlastně ![]()
Kamarádky mám, ale všechny mají děti. A moje dvě nejlepší mají taky starší a mimíska, takže si to dovedete představit, jak to vypadá když se sejdeme. Starší se pořád dohadují o hračky - takže pořád nějaký řev. No a to si teda moc neodpočinu. Přítel je teď doma 14 dnů a už se těší do práce, jak si od nich odpočine ( a mě se diví, že jsem z nich vyčerpaná ). Jinak on hodně pomáhá, bere děti na procházku, ale to já zase vařím a uklízím, prostě vše co moc nestíhám.
Teď máme ekzém pod kontrolou, má krásně hladkou kůžičku. Ale pořád jí prohlížím a řeším každý pupínek, místo abych si užívala, jak se krásně zahojila. Vysadila jsem ze své stravy všechny alergeny, kromě mouky. Počkám co udělá očkování a když bude pořád hezká, tak se zkusím pomalu vracet, abych věděla, co jí to způsobuje. Mám teda vypozorované, že je to čokoláda, tu jsem jedla 26 hodně i jsem jí pila no 27 byla osypaná, ale za dva dny promazávání a holtovu krému máme tělíčko krásné. Ona má normálně strašně citlivou pokožku, stačí, když plače a tam kde jí tečou slzy jí okamžitě naskáčou pupínky a pak zase zmizí. A na zadeček jsem musela přestat používat ubrousky, jen vodu.
Fakt nejsem holka do nepohody, všechno moc řeším atd… Nedokážu si představit, kdyby jsme měli nějaký velký problém jak bych rodinu podržela, spíš bych se složila
a to mě štve. Přitom kámošky vždycky podržím a poradím. A taky říkaj, že jsem dobrá máma, ale to si já nemyslím.