Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Manžel, atopik, si dával do vany mořskou sůl.
Ale nejsem si jistá, jestli to může používat i když to má do krve, zkoušel toho už hodně, tak si to nepamatuju ![]()
Ahoj, ja mam atopicky ekzem… kdyz je teplo, leto, nemam zadny problem… jakmile je zima nebo to jde pod nulu, tak je to sileny… presne jak popisujes, loziska suche kuze, supinky, kuze zacne praskat a tect krev… silene to pali a svedi a vse… kortikoidy a protopic uz moc nezabiraji, dulezite je promazat a promazavat… do koupele jde napr Linola (olej do koupele), ale stejne to chce promazat (fajn je od health line bio kokosovy olej, mast leciderm na loziska… mam to ozkousene a za prijatelne penize)…
taky mam kluka 11 let… at se maze sam (zada tedy hold ty)… kdyz bude prskat, ukaz mu na netu fotky nejakeho velmi pokrocileho „az krvaveho“ ekzemu, at vidi, jak bude vypadat, kdyz se nebude mazat… u nas toto reseni v krajnim pripade zabira ![]()
Brácha měl kdysi nějaký extra olejíček do koupele - pořád jsem mu ho brala
Ale byl na předpis. Zajít co nejdřív na kožní, do té doby zkusit třeba z drogerky takové ty kuličky s obsahem oleje či jiný olejíček
![]()
Ahoj ![]()
Já znám do vany Oilatum a Oilatum plus (to je i s desinfekční složkou), je to přípravek, který pomáhá, ale doporučuju se pak po koupeli promazat.
Nebo Balneum Hermal, to je mastnější, pěkně voní a na té kůži zůstává toho oleje trochu víc. Já se ale mazala i po koupeli v Balneu, záleží na míře vysušení.
Nu a co, aby se klučík namazal sám? To už by měl zvládnout, ne? Třeba pod dohledem…doporučuju nakoupit velká bavlněná pyžama a večer po koupeli ať se pořádně promaže, pak třeba zabalit ještě do deky při koukání na televizi. ![]()
Do vany dávám syrovátku, mažu vším možným. Teď jsem koupila jakýsi olej do vany v DM, tam mají i ovesnou koupel. A asi nějaká antihistaminika, aby se zmírnilo svědění. V lékárně určitě něco seženeš. Mořská sůl v rozdrbaném stádiu by byl masakr.
Ta Linola olej do vany už není na předpis, ale volně prodejná;-)
Není dobré se koupat, pouze rychlou sprchu jen 2 - 3× do týdne. Na mytí má Eucylin olej (myslím, že se to takhle píše) a promazávám modrou indulonou a má to klidnější, nesvědí to. Je pravda, že atopáků je víc druhů a každému zabírá něco jiného… Hodně štěstí… ![]()
@janulinek30 píše:
Není dobré se koupat, pouze rychlou sprchu jen 2 - 3× do týdne. Na mytí má Eucylin olej (myslím, že se to takhle píše) a promazávám modrou indulonou a má to klidnější, nesvědí to. Je pravda, že atopáků je víc druhů a každému zabírá něco jiného… Hodně štěstí…
Já myslím, že i na tom koupání něco bude, když se používají správné přípravky. Byla jsem několikrát v lázních kvůli ekzému a pokaždé jsme měla napsané koupele, vždy mi pomohly.
Nene, koupani se doporucuje co nejmene.. kozni mi rekla, ze udelam nejlepe, kdyz budu trochu prase. ![]()
@Antonie Bolavá píše:
@QQQQ a to se v jedenácti letech neumí namazat sám?
Neboj, umí to…
Jenže si to maže hala-bala a toto je potřeba promazat fest.
Ahojky
to moje kopyto má 11let a kdo má kluka v tomto věku možná pochopí co to je mazat tělo takovýmu pubošovi 

Jdu si pro babskou radu.
Synátor má problémy s kůži. Teď co se ochladilo má fleky suché kůže, šupinky a škrábe si to do krve. Obličej, ruce, záda, nohy…má to prostě všude. Co na to? Dneska jsem mu to poprvé namazala ddomácí konopnou mastičkou jenže to má jeden veliký problém
Fuuuj, trapaaas, nechutneeee atd atd atd… Vyliskat málo…
Tak mě napadlo jestli není něco do vany když se půjde koupat, že by se mu při tom ošetřila i kůže. Aby to pro něj nebylo tak psychicky vysilující
Určo zajdem k dr, ale než se tam dostaneme by se mi úplně rozdrápal