Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera má na těle vyrážku/exém. Doktoři nám nejsou schopní pomoct. Už jsem vyzkoušela vše možné kortikoidy, lipolocio, konopnou mast a další. Už fakt nevím co s tím. Foceno po koupely, vyrážka se zvýrazní do červena. V klidu má svetle růžovou až bledou barvu.
Fotka tu není. Ale jen mě tak napadlo, nemůže být třeba atopička?
Nemůže to být alergie? Každý člověk má alergii na nějakou chemikálii. Zkus vypustit aviváž… snad to nebude atopický ekzém.
To je nejsíš AE, moje holka to má na nohách a zadečku. Mažu Fucidin mastí, když je nejhůř a domazávám Ichtiamolovou mastí-na noc, je dělaná z lékárny a zjemńuji Polysan mastí. Ta promaštuje. Vše od výborné kožařky.
Vypadá to na plísnový AE. Objeden holku na alergologii, myslím si, že bude alergická na plísně. ![]()
Příspěvek upraven 03.01.15 v 18:11
Já nevím, to by snad doktor poznal. Loni byla 3× u moře a ani to jí nepomohlo.
Atopický ekzém mají oba moji sourozenci a vypadal jinak, tím ale neříkám že to nemůže být, ale taky bych se spíš přikláněla k alergii. Má to pořád stejné nebo se to zvětšuje/zmenšuje?
Na první pohled to vypadá jako popáleniny ![]()
Už to má skoro tři roky! Naopak se ji to zvětšuje. Já měla jako dítě AE ale kortikoidy mi vždy pomohly na tohle nezabírá nic.
V únoru jdeme na alergologii, snad tam se něco dozvíme.
Od 5 měsíců nosila zlatý řetízek mohlo by to mít nějakou souvislost?
@Freyaa určitě bych to zmínila, udělají testy navíc. Svědí jí to? Nevypadá že by si to škrábala
V rodině máme hodně atopiků a co jsem viděla vždycky byli rozškrábáni až do krve ![]()
Divné že ale za tak dlouhou dobu nikdo na nic nepřišel ![]()
Já si taky myslím, jestli to není AE, jsou různé formy a projevy, něco ji může dlouhodobě dráždit, kluk takovéto fleky míval jednu dobu taky a po koupání se mu to právě zhoršovalo, vždycky mu to hrozně vyskákalo. Alergologie je fajn, uvidíte, jestli na něco přijdou. Taky mám atopika, ale co zabírá nám, psát asi nebudu, protože co ekzém, to originál a my už jsme párkrát hledali něco nového.
@Zupa Náš malej se v podstatě neškrabe. Jen občas si podrbe podkolenní jamky, kde to mívá pravidelně zarudlý už od narození, ale tím to hasne. I v období, kdy to měl hodně rozjeté, se téměř nedrbal. Nic moc jsem nikdy nezaznamenala.
Zakladatelko, teď mě napadlo. Nezkoušela jsi ji dát Fenistil?
Jestli je to nějaká reakce, tak by to po něm mělo zmizet. ![]()
Taky bych řekla, že AE, Bojovali jsme s ním skoro rok… teď zmizel:-) denně jsem promazávala sádlem, po čemkoli jiném se mi prcek osypal, a co dva dny pak fleky locoidem… trvalo to skoro rok… akutní fáze cca 5 měsíců… ale máme po ekzému! hodně štěstí!!
![]()