Ekzém, nejspíš atopik

452
8.1.13 11:42

ekzém, nejspíš atopik

Jdu k vám pro radu. Malej má 5 měsíců a má ekzem už jsme dostali lipobazy excipial a ted jsem koupila adermu. Používala jsem u staršího poněvadz ho má taky, ale do tří let se mu ztratil. Nejhorší to má na pusince, protože slintá, už má dva zuby a lezou další. Poradíte, čím mažete vy? Nechci kortikoidy nejradši kdyby zabralo neco normálního. Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.1.13 11:56

Ahoj, my nejsme asi tak úplně atopici, ale taky pořád máme něco na pusince. Malý se narodil o měsíc dříve a pak se mi po dvou měsících osypal po celé pusině, byl doslova rudej a měl to po celém obličeji, na tělíčku to vypadalo jako potničky trochu. Zkusili jsme snad všechno. Doporučuju adermu olej na mytí těla a obličeje, pak na pusinku mažeme biodermu PO Zinc, jen když je to červené a ještě se mi osvědčil infadolan, koupíš v lékárně za pár kaček. Jinak na tělíčko jsme ze začátku mazali jen masťovými základy, nejvíce nám sedl leniens. Je to na váhu v lékárně a pro mimčo je to lepší než ty parfémované krémíky.
Nicméně kortikoidům jsme se taky nevyhnuli, ale to jsem vždy namazala jen jednou a pak už ne. A za zvážení stojí i homeopatika, poradí ti v lékárně nebo nějaký doktor. Posuzuje se to podle stavu mimča, jaké je a tak.
Tak snad něco pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.1.13 12:08

Syn je atopik od tří měsíců (má 4,5 let),dost silný, teď dietou (držel přes rok) jsme ekzém dostali do normálu okolo pusy teda nic neměl ale chce to hodně mazat, zabírá nám na promazávání synderman, modrá indulona a teď používáme domácí konopnou mastičku a taky dobrý, jen na obličej bych to asi nedávala. Excipial nesnesl kvůli uree, aderma pro nás taky nic moc. Dr nám te´d doporučila krém Basic90 tak chci vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
riana666
8.1.13 14:33

Já jsem atopik a brácha taky (brách je mladší a má to do těd nezmizlo mu to ) druhé dítě to má někdy víc než to první mě to zmizelo..máma toho vyzkoušela..snad všechno co šlo od homepatika lázní moře všechny ruzny mozny i nemozny kremy jsme meli a nic nezabralo jen kortikoidy..lepší mu to namazat než ho s tim nechat trápit…ty lipobaze a exipialy co pises me teda vysušovaly hrozne pokozku a nedelaly mi vubec dobře..pomahal pletovy krem astrid obycejnej docela :mrgreen: brachovi kdyz lezly zuby mel to jeste víc zhoršený držim pšsti at to zmákneš…prej je v praze nejaky sluničko vypada to jako solárko a je to na ekzem a chodis pred tim do specialni lazne to jsem cetla nekde na netu je to normalne stredisko zdravotní moc se o tom neví a myslim ze se nic neplatí pro mimi to asi není ale tak treba do budoucna

• Citovat
  • Upravit
janina2002
8.1.13 15:25

nelkr

Ahoj atopic nejsem, ale mám kamarádku která trpěla po porodu AE a po 5 letech se ho zbavila užíváním aloe vera a colostra od LR i u jejího díděte, které přestala kojit se objevil AE po poradě s lékařem nasadily Aloe a colostrum mají to pod kontrolou můžu dát i kontakt na ní ona velmi ráda poradí a pomůže.

• Citovat
  • Upravit
1657
8.1.13 22:31

Také nedám dopustit na aloe vera od LR. Dvouletému synovi to vyléčilo atopický ekzém. Měl k tomu také colostrum. Jejich výrobky používáme stále a kdyby chtěl někdo radu, tak ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.5.13 14:03

ekzém

Sopticek:kolik denně ml jste dávala toho aloe vera a za jak dlouho se to zlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
4.5.13 22:01

Jitiska, během měsíce se má dostat na dávku 1ml na 1kg váhy rozdělené na dvě dávky denně. Př. 14kg dítě…7ml ráno a 7ml večer ;) A syn to měl chvilku lepší a potom zase horší, ale během 4 měsíce byl zcela čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
19.5.13 06:24

@Chajdaloupka Potraviny určitě, káva nevím..syn ji nepije :)Má alergii na mléko, jinak mu ekzém zhoršuje ještě hodně cukru a kakao…všechno se mu tak do dvou dnů objeví na kůži, nebo se alespoň drbe. Obecně se při AE nedoporučují jíst citrusy, mořské ryby, kakao a ořechy. Chce to zkoušet a pozorovat. Jinak to taky může být vlivem prostředí - teď je hodně pylu (u nás taky problém), prach, stres atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek