Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno,
prosím o vaše zkušenosti. Dcerka ( 14 měsíců ) má angínu. Doktorka předepsala antibiotika. K tomu je celá osypaná, prý je to alergická reakce k té nebo z té angíny, že prý některé děti takto reagují na streptokoka
? Já o tom v životě neslyšela…
Začalo to v pátek odpoledne, kdy dcerka měla červené tváře, myslela jsem, že jí ofouklo. K tomu se v noci přidala horečka a ráno měla osypaná stehýnka. Takové červené flíčky. Postupně se jí to dělalo i na rukou a pak v neděli i v obličeji, teplotu měla stále. V pondělí se jí to začlo dělat už i na zádech a bříšku, tak jsem šla k doktrorce. Flíčky se jí slévají, myslela jsem původně na nějakou tu pátou nebo šestou nemoc, ale to to prý není. Setkal jste se s tím někdo?
Podle toho co pises bych rekla ze je to koprivka. Nemela neco noveho. A delala Vam vyter na toho Streptokoka??
Já jako dítě jsem měla takovou reakci nejspíše na atb, ale nevím. Léčila jsem se na angínu a potýdnu léčení jsem se takto osypala.
Teď v dospělosti jsem měla podobnou reakci na atb, nejdříve horečka a zimnice, pak jsem se začala osypávat až jsem se osypala celá a pak se to postupně začalo slývat.
Jak jsem se pak léčila v dětství nevím, ale v dospělosti antihistaminika, jo a trvalo mi to tak týden než jsem se toho zbavila.
Jj, kopřivka to asi je, i jí to svědí. Nic nového ale nejdela
Dr. stěry nedělala, ani CRP, to bohužel zrovna včera neměla
, já ho chtěla, jinak ho dělá. Ale zase je to Dr. docala alternativní a vím o ní, že atb moc nedává, jen když jsou opravdu nutná. Prý podle čepů a hnisu by to crp ani nemusela dělat ![]()
@Klára píše:
Jj, kopřivka to asi je, i jí to svědí. Nic nového ale nejdelaDr. stěry nedělala, ani CRP, to bohužel zrovna včera neměla
, já ho chtěla, jinak ho dělá. Ale zase je to Dr. docala alternativní a vím o ní, že atb moc nedává, jen když jsou opravdu nutná. Prý podle čepů a hnisu by to crp ani nemusela dělat
Novy prasek cokoliv.
Jeste me napada jedna vec nemuzeto byt spalova angina?? Dle vyrazky by to odpovidalo.
Prášek taky furt stejný.. Spálová angína mě taky napadla, ale to by mi dr. snad řekla, ne? A ta vyrážka u ní je podobná kopřivce a svědí? Jo ještě kapeme fenistil.
A co mononukleoza? Ikdyž tam se vyrážka objevuje taky až po ATB.
A pak spálová angina.
Spálovou angínu by snad doktorka poznala. A podle fotek, co jsem se dívala na netu, to je jiná vyrážka. Některé už od středu blednou…