Angína a alergická reakce

3425
8.1.13 07:30

Angína a alergická reakce

Dobré ráno,
prosím o vaše zkušenosti. Dcerka ( 14 měsíců ) má angínu. Doktorka předepsala antibiotika. K tomu je celá osypaná, prý je to alergická reakce k té nebo z té angíny, že prý některé děti takto reagují na streptokoka :nevim:? Já o tom v životě neslyšela…
Začalo to v pátek odpoledne, kdy dcerka měla červené tváře, myslela jsem, že jí ofouklo. K tomu se v noci přidala horečka a ráno měla osypaná stehýnka. Takové červené flíčky. Postupně se jí to dělalo i na rukou a pak v neděli i v obličeji, teplotu měla stále. V pondělí se jí to začlo dělat už i na zádech a bříšku, tak jsem šla k doktrorce. Flíčky se jí slévají, myslela jsem původně na nějakou tu pátou nebo šestou nemoc, ale to to prý není. Setkal jste se s tím někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
8.1.13 07:59

Nebude to alergická reakce na ta ANT.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
8.1.13 08:05

To určitě není, atb jsme dostali až v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.1.13 08:07

Podle toho co pises bych rekla ze je to koprivka. Nemela neco noveho. A delala Vam vyter na toho Streptokoka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24151
8.1.13 08:24

Já jako dítě jsem měla takovou reakci nejspíše na atb, ale nevím. Léčila jsem se na angínu a potýdnu léčení jsem se takto osypala.

Teď v dospělosti jsem měla podobnou reakci na atb, nejdříve horečka a zimnice, pak jsem se začala osypávat až jsem se osypala celá a pak se to postupně začalo slývat.

Jak jsem se pak léčila v dětství nevím, ale v dospělosti antihistaminika, jo a trvalo mi to tak týden než jsem se toho zbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
8.1.13 08:47

Jj, kopřivka to asi je, i jí to svědí. Nic nového ale nejdela :nevim: Dr. stěry nedělala, ani CRP, to bohužel zrovna včera neměla :(, já ho chtěla, jinak ho dělá. Ale zase je to Dr. docala alternativní a vím o ní, že atb moc nedává, jen když jsou opravdu nutná. Prý podle čepů a hnisu by to crp ani nemusela dělat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
8.1.13 08:49

Reakce na antibiotika to není, ty jsme dostali až včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.1.13 08:54
@Klára píše:
Jj, kopřivka to asi je, i jí to svědí. Nic nového ale nejdela :nevim: Dr. stěry nedělala, ani CRP, to bohužel zrovna včera neměla :(, já ho chtěla, jinak ho dělá. Ale zase je to Dr. docala alternativní a vím o ní, že atb moc nedává, jen když jsou opravdu nutná. Prý podle čepů a hnisu by to crp ani nemusela dělat :?:

Novy prasek cokoliv.
Jeste me napada jedna vec nemuzeto byt spalova angina?? Dle vyrazky by to odpovidalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
8.1.13 08:59

Prášek taky furt stejný.. Spálová angína mě taky napadla, ale to by mi dr. snad řekla, ne? A ta vyrážka u ní je podobná kopřivce a svědí? Jo ještě kapeme fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.1.13 09:25

A co mononukleoza? Ikdyž tam se vyrážka objevuje taky až po ATB.
A pak spálová angina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
8.1.13 11:29

Spálovou angínu by snad doktorka poznala. A podle fotek, co jsem se dívala na netu, to je jiná vyrážka. Některé už od středu blednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek