Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky poznáte některá co je to za vyrážku, byla jsem s tím už u několika doktorů. Ti mi tvrdí, že se jedná o ekzém, ale mají to všechny tři mé děti, nikdy dříve nic takového neměli, myslela jsem si, že to může být z prášku nebo aviváže. Všichni svorně radí promazávat, čím více to mažu tím více ta kolečka mokvají. Jedna doktorka poradila mast vitela se zinkem, to celkem zabírá, i když jen pomalu, ale nejstaršímu synovi se dělají neustále nová a nová ložiska.
Dnes jsme měli jít po 3 týdnech, co jsme objednaný konečně na kožní, ale doktorka si zničila koleno na lyžích takže není ![]()
Jo a navíc tady byla synova spolužačka a ta to má už měsíc, takže si myslím, že je to něco nakažlivého, ale asi pouze mezi dětmi? Dospělí jsou všichni v poho.
Nemáte nebo nemá spolužačka kočku?
Já to měla tenkrát v těhu z kočky, je to nějaká forma plísně
dostala jsem mastičku a prášky a zmizelo to asi po 3 týdnech…
Kočku ne, ale ségra tý spolužačky měla asi před dvěma měsícema potkana s nějakou kožní chorobou, musím se poptat, co to bylo.
Vypadá to jako plíseň. Máme to taky. Zkuste canesten mast. Pomáhá, stará ložiska se hojí rychle, ale nám se dělají furt nová…také nevím, kde k tomu přišel ![]()
Nám ta mast taky docela pomáhá, ale hojí se to cca 10-14 dní. Takže se mu nová ložiska dělají rychleji, než se hojí stará ![]()
Plíseň… kdysi jsem to mela na brise, dodnes nevim, z ceho to bylo… canesten by mel pomoct ![]()
Jak píší holky, vypadá to jako lišej kroužkový. Pokud nepomůže canesten, jsou i jiné mastičky. Je to opravdu docela nakažlivé, tak bacha na ručníky a tak. Léčba je docela dlouhodobá jako u každého plísňového onemocnění.
Mě to připadá jako opar.. jednou jsem si ho ze rtu roznesla na polovinu obličeje a měla jsem podobný flekance.. moc mi to slušelo
hrozne rychle zabral bactroban, ale je na přespis.. kožař určitě bude vedet, co to je ![]()