Vyrážka - pozná někdo?

1424
3.1.13 12:45

Vyrážka - pozná někdo?

Holky poznáte některá co je to za vyrážku, byla jsem s tím už u několika doktorů. Ti mi tvrdí, že se jedná o ekzém, ale mají to všechny tři mé děti, nikdy dříve nic takového neměli, myslela jsem si, že to může být z prášku nebo aviváže. Všichni svorně radí promazávat, čím více to mažu tím více ta kolečka mokvají. Jedna doktorka poradila mast vitela se zinkem, to celkem zabírá, i když jen pomalu, ale nejstaršímu synovi se dělají neustále nová a nová ložiska.
Dnes jsme měli jít po 3 týdnech, co jsme objednaný konečně na kožní, ale doktorka si zničila koleno na lyžích takže není :zed:
Jo a navíc tady byla synova spolužačka a ta to má už měsíc, takže si myslím, že je to něco nakažlivého, ale asi pouze mezi dětmi? Dospělí jsou všichni v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
3.1.13 12:47

Nemáte nebo nemá spolužačka kočku?

Já to měla tenkrát v těhu z kočky, je to nějaká forma plísně :roll: dostala jsem mastičku a prášky a zmizelo to asi po 3 týdnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
3.1.13 12:52

Kočku ne, ale ségra tý spolužačky měla asi před dvěma měsícema potkana s nějakou kožní chorobou, musím se poptat, co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.1.13 12:56

Vypadá to jako plíseň. Máme to taky. Zkuste canesten mast. Pomáhá, stará ložiska se hojí rychle, ale nám se dělají furt nová…také nevím, kde k tomu přišel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
3.1.13 12:58

Nám ta mast taky docela pomáhá, ale hojí se to cca 10-14 dní. Takže se mu nová ložiska dělají rychleji, než se hojí stará :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.1.13 13:02

@kaa13 My to měli po canestenu pryč do 3 dnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.1.13 13:05

Plíseň… kdysi jsem to mela na brise, dodnes nevim, z ceho to bylo… canesten by mel pomoct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
3.1.13 13:05

Tak díky moc za radu, zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
3.1.13 13:14

Jak píší holky, vypadá to jako lišej kroužkový. Pokud nepomůže canesten, jsou i jiné mastičky. Je to opravdu docela nakažlivé, tak bacha na ručníky a tak. Léčba je docela dlouhodobá jako u každého plísňového onemocnění.

• Citovat
  • Upravit
16077
3.1.13 13:43

Mě to připadá jako opar.. jednou jsem si ho ze rtu roznesla na polovinu obličeje a měla jsem podobný flekance.. moc mi to slušelo :lol: hrozne rychle zabral bactroban, ale je na přespis.. kožař určitě bude vedet, co to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek