Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chci se poradit zeptat, zda jste měli něco podobného. Naše malá, nyní 10 ti měsíční ma od naroze. i problém s kravskym mlékem. Měla atopicky eksem úplně všude. Přestala jsem pít mléko a postupem času vše zmizelo, ale.. stále kojim, jim neustále stejný sortiment jídla, řekla bych, že zdravého. Vyhýbám se eckum, glutamatum nebo hodně cukru a pod. Takže můj vliv bych dala stranou. Malé se neustále na tváří dělá exem, je to typicky puchyrkovity vyschly atopak. Drží se to v malých bodech, ale v momente, kdy sní rohlík/ chleba nebo kus cukroví, je to na celé tváří. (Cukroví- suché linecke bez cukru z bio přísad). Moc to nesvedi, ale není to hezké a mám strach, ať se do toho nepustí infekce nebo ji nezůstane skareda pleť. Když dostane kaši s lepkem, problém není nejmenší. Vejce ji také bez problémů. Dr říkala, že alergo je zbytečná, napsala mi imazol, to bylo ještě horší a že prý bych na alergologii čekala rok. Ach jo, už jsem bezradná. Jiné problémy než s tím oblicejikem nema. Vlozim foto.
Myslim s ze alergo zbytecna neni.
nemelo by se to nechat zanedbat ![]()
Děkuji za reakce:)
Mám bohužel jen tuto foto z mobilu, kde to jde vidět, chce to hodně zvětšit. Zítra vyfotim lépe.
Jejda, to ma tak na pusence, bobecek
To bych se teda nenechavala odbyt. Ekzemy se muzou rozvinout v lupenku atd… Asi by ji i hodne pomohlo jet v lete na dva tydny k mori.
Nenech se odbyt a vybehej si doktory, odkud jsi?
Tak jako když už se s tím nemá dít nic teď hned, tak je podle mě každopádně lepší být už v pořadníku na té alergologii (a třeba dr. kecá a tak dlouho to nebude). Když to bude za rok dobré, tak zavoláš, že nepřijdete, že už to není potřeba.
A pokud neporadí dětská, zkusila bych to vzít ještě přes kožní, za to nic nedáš ![]()
Ještě mě napadá - nemá nějaký „zvyk“? Tulit se tou tvářičkou k něčemu, žmoulat na té straně nějakého usínáčka, spát na ní, nenosíš ji třeba v nosítku nebo šátku, že by se jí opírala o tebe (ať už holá kůže, nějaký svetr, vlasy…) - jestli ji nedráždí třeba něco spíš takového (prášek na praní, vlasový přípravek…)
U nás se může na kožní i bez doporučení, nevím jak kde
Vůbec bych si nic neprosazovala, sbalila děcko a šla tam rovnou ![]()
Z vlastní zkušenosti (alergo bez výsledku) pomohl nejlépe krém z konopí (u nás za 2 dny dobré). Jinak u nás pomohlo mýdlo na praní, koupání ve vodě obden a redukovat umělá vlákna na kůži.
@Billi píše:
Z vlastní zkušenosti (alergo bez výsledku) pomohl nejlépe krém z konopí (u nás za 2 dny dobré). Jinak u nás pomohlo mýdlo na praní, koupání ve vodě obden a redukovat umělá vlákna na kůži.
Ona to ma na pusince, žádné oblečení tam nemá. Konopí zkusím. Peru v bonuxu a používám silan a tělíčko ma úplně vporadku, nikde ani stroupek.
@Janichka píše:
Jejda, to ma tak na pusence, bobecekTo bych se teda nenechavala odbyt. Ekzemy se muzou rozvinout v lupenku atd… Asi by ji i hodne pomohlo jet v lete na dva tydny k mori.Nenech se odbyt a vybehej si doktory, odkud jsi?
Tys mě teď celkem vylekala, jsem z severní moravy, ostravsko. 7.1. Jdu na poradnu, tak si tam vyprosim ta vyšetření, kožní a alergo. V červnu nebo v září plánuju týden u moře, ale ještě nevím, kde kolem stredozemaku je nejcistci moře.
@Angua zvyky takové nemá, tuli se akorát ke mě u kojení, teď mě napadá, že u kojení je vždy na levém bočku a nejvíc skarede to lícko ma vlevo, tak že by to bylo od slin nebo mléka? Ale poslední tři dny to ma i na čele. Zuzlala chvilku i vlhcene ubrousky a najedla se sudokremu, tak kavovou lžičku asi snedla. Vloupala se do košíku s její kosmetickou.
My preventivně kvuli ae drželi u starší do roka bezlepkovku, u mladší do rokua pul-v roce ji to neudělalo dobře. jinak pokud víš po čemto je tak nedávat vubec, ikdyž někdy to je nelogický (chleba vadí ale kaše ne) jinak třeba u holek jsme měla vyzkoušený že nemohly syrový jabka, musely je mít přejitý varem. uvidíš co ti poradí an kožním ale moje zkušenost je taková že hned cpou kortikoidy. na ae každýmu pomáhá něco jinýho, holkkám se to třeba uplně zhojilo po vysazení cukru, eček a dalších alergenů (přesto že alergie nebyla prokázaná) a používám jedině měsíčkovou kosmetiku od welledy. hodně lidí mi radilo heřmánek ale ten jim dělá hnusný puchýře. a ekzém s emuže projevit se zpožděním, mě takle trvalo než jsem přišla na to že u starší to je tvaroh
@spiky01 mesicek od wiledy mám také. Zpoždění vím, jsem ttestovala před pár tydny,, jestli mužem už mléko. V pondělí jsem vypila dc a jako obvykle kojila, ve čtvrtek se zacla sypat a v sobotu už musela mít fenistil. Jestli to tak půjde dál, tak už budu já na vodové dietě a malá na mrkví.. s nadsázkou.
@MarieOVMUC píše:
Ona to ma na pusince, žádné oblečení tam nemá. Konopí zkusím. Peru v bonuxu a používám silan a tělíčko ma úplně vporadku, nikde ani stroupek.
Tak ono to nemusi byt obkeceni, ale fusak nebo cepicka z fleecu, povleceni a tak. Syn to ma na nozickach a je mu jedno, kterou casti telicka se dotyka, vzdycky to odnesou nohy.
@MarieOVMUC píše:
Tys mě teď celkem vylekala, jsem z severní moravy, ostravsko. 7.1. Jdu na poradnu, tak si tam vyprosim ta vyšetření, kožní a alergo. V červnu nebo v září plánuju týden u moře, ale ještě nevím, kde kolem stredozemaku je nejcistci moře.
Ahoj,
zkus MUDr. Mlynářovou, nám dost s exémem pomohla, syn astmatik, exematik v děstkém věku, mně se vyhodil atopák po porodu dost šíleným způsobem jen na rukou.
Doporučení mít nemusíš, jen se tam bohužel ráno dost čeká - má hodně pacientů. Ale p. dr. je milá, hodná, vstřícná
Mně pomohla velmi (předchozí dr. jen zkoušela masti a bylo to o to horší - mám alergie na konzervační látky v kosmetice)
Tady odkaz
nelekej se úvodní stránky ![]()
Zkus zavolat a domluvit se se sestřičkou, jestli Vás objedná nebo máte přijít jen tak, že máš malé dítko ![]()
http://www.kozni.eu/