Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na kožní můžeš bez problému i bez doporučení, takže se objednej a ani to svému pediatrovi nemusíš říkat. Jinak můj mladší syn má taky atopák a především na tvářičkách, na tělíčku to máme celkem pod kontrolou, i když pár ložisek tam je. Atopáku se jen tak nezbavíš, chce to mazat mazat a mazat. Každému vyhovuje něco jiného, my vyzkoušeli kde co a až na kožním jsme se po několikátém krému trefili do jednoho, který malýmu trošku sedí a mírně to zlepšuje. Jen opravdu ve zkratce zásada pro děti s atopákem je nekoupat každý den, ale tak 1× za 3 dny, prát v co nejšetrnějším pracím prášku, vynechat aviváž (lze nahradit octem) a dávat si pozor na jídlo resp. některá jídla jsou prostě dráždivější.
Doporučuji si přečíst:
http://www.babyonline.cz/…opicky-ekzem
http://www.proalergiky.cz/…i-do-tri-let
A nema to treba z chladu? urcite bych nevahala a sla na kozni, jako uplna banalita to nevypada
@Anonymní píše:
A nema to treba z chladu? urcite bych nevahala a sla na kozni, jako uplna banalita to nevypada
Nn, mi se zda, že se sype kvůli mouce, přitom lepek v kaši ji nevadí. Dneska do ní moje babička nacpala i kus masové rolady, takže už to ma i na krku a mezi klicnima kostma, nevím jistě, jestli z toho, protože za tu půlhodinu, co jsem ji neměla na očích ji dali i vanilkové rohlíky, čokoládu, slaný vývar a kdo ví co ještě, byla hádka… Člověk ma fakt chuť rezignovat… 7.1. Jdu s malou na poradnu, vyprosim si vyšetření, do té doby žádné alergeny a budu mazat. Pokud sw to nezhorsi, počkám na poradnu. Ještě mi dneska známá řekla, že ji nemám dávat nic s kravskym mlikem, ani jogurt.. stejně nechápu, že po tekutem kravskem mléku je okamžitá reakce, ale jiné mléčné výrobky snášela ok. No nic, zatnu zuby a obě budeme jíst bez alergenu:)
Ani syr by nemela. Hodne detem vyhovuje kozi mliko, tak ji kup jogurty z koziho mlika.
Má dcerka to mívá taky.
Je to kvasinkového původu. Kup si v lékárně Fungicidin mast, ta je bez předpisu, mázni v tenké vrstě 3 x denně. ( Lepší je Fucidin, ale ten je na předpis)
Tou ničím neublíží, jestli bude exem odcházet, tak je to AE kvasinkového původu.
Moje dcera to nemá z jídla, ale třeba z toho, že je nachlazená, rostou zuby apod…
@berry4 píše:
Má dcerka to mívá taky.
Je to kvasinkového původu. Kup si v lékárně Fungicidin mast, ta je bez předpisu, mázni v tenké vrstě 3 x denně. ( Lepší je Fucidin, ale ten je na předpis)
Tou ničím neublíží, jestli bude exem odcházet, tak je to AE kvasinkového původu.
Moje dcera to nemá z jídla, ale třeba z toho, že je nachlazená, rostou zuby apod…
Dr si taky myslela, sze kvasinka, napsala mi imazol, nijak to nepomohlo a ještě se to zhoršilo.. kde se dá koupit sýr z kozy?
to bude určitě drahé a. edobre ![]()
![]()
@MarieOVMUC čti : http://leky.vitalion.cz/fungicidin/
Imazol je zase na jiné druhy plísní.
@MarieOVMUC píše:
Dr si taky myslela, sze kvasinka, napsala mi imazol, nijak to nepomohlo a ještě se to zhoršilo.. kde se dá koupit sýr z kozy?to bude určitě drahé a. edobre
na kozí výrobky pozor, protože může být křížená alergie (pokud je na kravské mléko) Upozornila nás na to naše plicní dr. (syn měl 4 roky bezmléčnou dietu) a já si říkala, jak mu dopřeju a prd
Takže bych počkala, až co ti řekne dr, případně na kožním ![]()
Ještě zmíním - vanilkové rohlíčky - OŘECHY, ČOKOLÁDA jsou velmi silné alergeny.
Takže ta reakce může být dost dobře z nich.
Píšeš, že má typické puchýřky, pokud jsou kulaté, velmi rychlý výsev a mají tendenci některé i krvácet, jsou to plísně.
Dceři na to mažu, co jsem psala a ještě průběžně promazávám vazelinou s měsíčkem lékařským. Pěkně to zabírá.
Na kozí mlíko bych taky nevsázela, jestli ti holka doted´ nereagovala na kravské, tak to bude mít z něčeho jiného, z mlíka ne.
@berry4 píše:
Píšeš, že má typické puchýřky, pokud jsou kulaté, velmi rychlý výsev a mají tendenci některé i krvácet, jsou to plísně.
Dceři na to mažu, co jsem psala a ještě průběžně promazávám vazelinou s měsíčkem lékařským. Pěkně to zabírá.
Na kozí mlíko bych taky nevsázela, jestli ti holka doted´ nereagovala na kravské, tak to bude mít z něčeho jiného, z mlíka ne.
mě starší dcera nereagovala špatně na mlíko do dvou let (takže rok, do roku nic mléčného neochutnala)
@berry4 píše:
Puchyrky jsou všech tvaru a nekrvacely nikdy. Plíseň nikdo neměl ani já jsem nikdy neměla ani kvasinku, tak nemyslím. Dnes trochu pomohl excipial, tak uvidíme. Kravske mléko v základním stavu ji ten exem vysype na celé tělo i seboreu ve vlasech, ale jogurty nevadí. Ořechy a čokoládu uzmela dřív, když se ma do roka vyzkoušet všechno a nebyla žádná reakce.
@MarieOVMUC no uvidíš, bude to chtít kožního, přeci jen z fotek a popisu se těžko něco vydedukuje, ono to ani není o tom, co jsi ty, nebo manžel měl, nebo neměl, mám doma dvě atopičky, každá má jiný AE, musím jinak u každé postupovat v léčbě. ![]()