Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám alergii na nepravé zlato a stříbro tedy bižuterii okamžitě mi natečou uši a začne mi z nich téct hnis
dostala jsem náušnice na vánoce z pravého stříbra ale uši mě začali bolet a hnisají mi tak jsem je hned sundala
punc mají. No a zase jedna paní povídala že to může být kvůli tomu že jsem těhotná
je to možné nebo to je zas další babský blábol že se všechno svádí na těhu ![]()
@Kapřík90 ja mam alergiu na mosadz, ale striebro mi nevadi ani v tehotenstve. na druhu stranu, v tehotensvte sa mozu vytvorit nove alergie, alebo zintenzivnit tie stare.
dalsia moznost je, ze nausnice mozu mat nejaku povrchovu upravu, ktora Ti nesedi. tazko povedat. ![]()
mozes ich zanist do zlatnictva, nech Ti povedia zlozenie, alebo vratit, alebo pockat, kym porodis ![]()
Zlato ani stříbro není nikdy stoprocentně čisté (vždy má i nějaké zbytky kovů z těžby, které už nejsou schopni při tavení vytavit)a stačí že zrovna ty náušnice obsahují něco co ti vadí i v bižuterce(u mě nikl…který obsahuje často i stříbro nebo bílé zlato)teď je otázkou jestli jsi jen ještě více citlivější na onu složku jen protože jsi těhotná nebo ti bude vadit i pak
mě s toho klepne minulý roky mi muž koupil náušnice taky ze stříbra a v pohodě
jenomže jsem jednu ztratila tak mi koupil druhé no a mě z toho olezou uši no prakticky vždycky když jsem měla pásek na kalhotech tak jsem měla olezlý podbřišek nebo na svatbě jsem měla náhrdelní (bižuterie) hned jsem olezla ![]()
Muzes byt alergicka na nejakou slozku, to stribro neni nikdy ciste.
Ted jsem si ale vzpomnela, ze ted v tehotenstvi jsem stribro taky nesnesla a to jsem nikdy problemy nemela a mohla jsem i bizuterii. Mi prijde, ze se to casem taky meni.
ted mam delsi dobu zlaty nausnice a stribro jsem nezkousela
@suik
tak já zkusím tu jednu náušnici co jsem dostala minulý rok a uvidíme jestli mi to bude dělat stejně tak to bude nejspíš těhotenstvím a pokud ne tak půjdu vyměnit náušnice
![]()