Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky.
Mám pětiměsíčního synka a uvažuji že přejdu na klasické gelové kapsle na praní z tekutého Persilu Sensitive. Máte nějakou zkušenost s reakcí na ně u takto malích dětiček? Děkuji za odpovědi.
Po tom co jsme vypotřebovali jedno balení Persilu Sensitive pereme úplně bez problémů v gelových kapslích od Arielu, takže skoro od začátku. Oblečení půjčujeme ještě kamarádce a její prcek dostal vyrážku, která z toho může být, ale nemusí. Takže asi jako vždy platí, že každé miminko reaguje jinak a nezbývá než to vyzkoušet.
Vyzkoušej to a uvidíš. některé dítě se osype, některé to snese v pohodě. mě ty kapsle připadají strašně navoněné. já peru v sensitivu pro celou rodinu - manžel se mi po běžných prášcích osypává. ale sem tam použiju kapsle a když to je jen nárazově a s přidaným dvojitým mácháním, tak je to OK. jinak když to porovnám, tak to pere úplně stejně…
My jsme se z toho osypali celá rodina. A trvalo docela dlouho než ta vyrážka přešla. Takže za nás NE.
Chce to vyzkoušet a uvidíš. Ze začátku jsem prala malýmu v Lovele, brzo jsem přešla na Dreft sensitive a bez problémů.