Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den,
prosim o radu, ako si poradit s cervenymi tvarickami - oblast lic a hodne suchou pokozkou. Doteraz sme to ako tak zvladali s vitaminobou mastickou od pani doktorky - niekedy viac, niekedy menej. Skusala som i modru indulonu, i Excipial, ale nic nezaberalo, na tvarickach boli az take drobne vyrazky.
Od vcera ma malicky /5.5mes/ velmi zhorseny stav. Je to teda viac na jednom licku, ako na tom druhom. Sucha pokozka az otvorena rana - zoskrabana cast asi 1cm v priemere.
Nedalo mi to a zasli sme k pediatricke v tom, ze pojdeme na kozne, pani doktorka sa ale rozhodla, ze to zvladneme. Dala nam masticku 2× denne pouzivanie /obsahuje nejake minimum kortikoidov/ a poradila nam na tu ranu dat gencianovu vodicku. Na tu aplikovat tu masticku v jemnej vrstve.
Mam trosku strach, pretoze ho to skutocne asi omina, je i nepokojnejsi…O AE sa tu popisalo hodne, ale mne sa teraz nedza to skombinovanie s gencianovou vodickou… alebo??
Na telicku zatial ziadne ine prejavy nema. Zatial kojime a na vecer davame 1 davku nutrilonu HA. Manzel je alergik, ja som v detstve mala AE.
Za reakcie dakujeme!!
Ahoj,
obcas na to dobre zabira odvar z repiku. Cetla jsem, ze nejlip zabiral primo ten sacek, zalit varici vodou, po chvilce vymackat a jeste teply dat na postizeny misto. Opakovat tak trikrat, pokazdy s novym sackem. U kazdyho zabira neco jinyho, je to beh na dlouhou trat ![]()
Jestli se opravdu jedná o AE, tak prý zase řepík nezabírá. My jsme dostali nějaké speciální mastičky vyrobené v lékárně na principu zinkové masti se slunečnicovým olejem a na obličej je to na principu Linola Fett. Ale určitě by to měla vidět kožařka
Moje Dr. řekla, že by malému žádné kortikoidy sama neordinovala
Ale káždé děcko je jiné a jeho kůže taky jinak reaguje. Taky máme Nutrilon HA.
Ja zrovna kratce predtim cetla jinou diskuzi, kdy presne tohle nakonec na AE u malyho mimina pomohlo. Po tom, co selhaly vsechny masti i s kortikoidama. ![]()
Dakujem, no mna prave prekvapila este i ta gencyanova vodicka, dufam, ze sa to tak vola - ta fialova.
Pouzili sme to teda vcera vecer a rano to ma ohodne lepsie, ale chce to este asi cas. Mame to tak na tri dni, potom sa budeme hlasit…Gencyanovu som uz teda rano nedavala… neviem.
Ahojky, malá ma AE, ložiska na tvářičkách. Když je to hodně zanícené, mám na to od kožařky krém Locoid. Jsou v něm sice kortikoidy, ale maže se to jen 2 dny po sobě a pak se minimálně 14 dní vynechá a u nás to tedy zabírá. Jinak každý den mažu krémem od Cannadermu s konopím a jablečným octem, ten nám taky hodně pomáhá. Ale jak už bylo napsáno, je to běh na dlouho trať a každému zabírá něco jiného…
Cannaderm mame taky, bud Atopik nebo Konopku. Decka teda nemaji AE, maji obcas ekzem buhvizceho…Konopka zabira. U kamaradky syna zas ne ![]()
Ahojte, tak hlasim stav, masticka od pani doktorky krasne zabrala, davala som ju vlastne iba 3× a dnes uz nie, nakolko sa mi pokozka zdala ohodne lepsie. Teraz liecime A DERMA - EXOGEMOU a snad sa to da do klidu.
Len neviem, ci EXOGEMu mozem davat i navonok? netusite?
Ten Locoid moc nepoužívej je to svinstvo:-)téměř stejně ůčinkuje Bepanthen a ten je neškodný,i alergološka mi ho doporučila