Ekzém, suchá pleť a kortikoidy

941
2.2.10 22:15

Ekzem, sucha plet a kortikoidy

Dobry den,
prosim o radu, ako si poradit s cervenymi tvarickami - oblast lic a hodne suchou pokozkou. Doteraz sme to ako tak zvladali s vitaminobou mastickou od pani doktorky - niekedy viac, niekedy menej. Skusala som i modru indulonu, i Excipial, ale nic nezaberalo, na tvarickach boli az take drobne vyrazky.

Od vcera ma malicky /5.5mes/ velmi zhorseny stav. Je to teda viac na jednom licku, ako na tom druhom. Sucha pokozka az otvorena rana - zoskrabana cast asi 1cm v priemere.

Nedalo mi to a zasli sme k pediatricke v tom, ze pojdeme na kozne, pani doktorka sa ale rozhodla, ze to zvladneme. Dala nam masticku 2× denne pouzivanie /obsahuje nejake minimum kortikoidov/ a poradila nam na tu ranu dat gencianovu vodicku. Na tu aplikovat tu masticku v jemnej vrstve.

Mam trosku strach, pretoze ho to skutocne asi omina, je i nepokojnejsi…O AE sa tu popisalo hodne, ale mne sa teraz nedza to skombinovanie s gencianovou vodickou… alebo??

Na telicku zatial ziadne ine prejavy nema. Zatial kojime a na vecer davame 1 davku nutrilonu HA. Manzel je alergik, ja som v detstve mala AE.

Za reakcie dakujeme!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
2.2.10 22:43

Ahoj,
obcas na to dobre zabira odvar z repiku. Cetla jsem, ze nejlip zabiral primo ten sacek, zalit varici vodou, po chvilce vymackat a jeste teply dat na postizeny misto. Opakovat tak trikrat, pokazdy s novym sackem. U kazdyho zabira neco jinyho, je to beh na dlouhou trat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.2.10 23:51

Jestli se opravdu jedná o AE, tak prý zase řepík nezabírá. My jsme dostali nějaké speciální mastičky vyrobené v lékárně na principu zinkové masti se slunečnicovým olejem a na obličej je to na principu Linola Fett. Ale určitě by to měla vidět kožařka :think: Moje Dr. řekla, že by malému žádné kortikoidy sama neordinovala :nevim: Ale káždé děcko je jiné a jeho kůže taky jinak reaguje. Taky máme Nutrilon HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.2.10 00:36

Ja zrovna kratce predtim cetla jinou diskuzi, kdy presne tohle nakonec na AE u malyho mimina pomohlo. Po tom, co selhaly vsechny masti i s kortikoidama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.2.10 08:01

Dakujem, no mna prave prekvapila este i ta gencyanova vodicka, dufam, ze sa to tak vola - ta fialova.

Pouzili sme to teda vcera vecer a rano to ma ohodne lepsie, ale chce to este asi cas. Mame to tak na tri dni, potom sa budeme hlasit…Gencyanovu som uz teda rano nedavala… neviem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.2.10 09:51

Ahojky, malá ma AE, ložiska na tvářičkách. Když je to hodně zanícené, mám na to od kožařky krém Locoid. Jsou v něm sice kortikoidy, ale maže se to jen 2 dny po sobě a pak se minimálně 14 dní vynechá a u nás to tedy zabírá. Jinak každý den mažu krémem od Cannadermu s konopím a jablečným octem, ten nám taky hodně pomáhá. Ale jak už bylo napsáno, je to běh na dlouho trať a každému zabírá něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.2.10 11:41

Cannaderm mame taky, bud Atopik nebo Konopku. Decka teda nemaji AE, maji obcas ekzem buhvizceho…Konopka zabira. U kamaradky syna zas ne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.2.10 21:13

Ahojte, tak hlasim stav, masticka od pani doktorky krasne zabrala, davala som ju vlastne iba 3× a dnes uz nie, nakolko sa mi pokozka zdala ohodne lepsie. Teraz liecime A DERMA - EXOGEMOU a snad sa to da do klidu. :)) Len neviem, ci EXOGEMu mozem davat i navonok? netusite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.10 23:57

Ten Locoid moc nepoužívej je to svinstvo:-)téměř stejně ůčinkuje Bepanthen a ten je neškodný,i alergološka mi ho doporučila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek