Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martr Taky jsem trpěla atop. ekzémem, když jsem byla malá a úplně jsem se ho zbavila v 18. roce ani nevím jak, prostě najednou ekzém zmizel. Ale nechtěla bych, aby malej trpěl tak dlouho jako já, i když u nás je to dáno geneticky.
@katka379 píše:
Ahoj, při plném kojení doporučuji hypoalergenní dietu u tebe : http://www.potravinova-alergie.info/…-potrave.php
Docela náročné, ale nám to zabralo skvěle…už jsem mazala i kortikoidama, po dietě byl do 4 dnů pokoj
. Kdybych to neviděla na vlastním děcku, neuvěřím…Rozjelo se nám to po očkování hexou, takže eventuálně zvaž nějaký odklad, nebo schéma 2+1, vynechala bych nepovinné očko. Teď má syn rok, může skoro vše, problémy nemá.
Jo a pokud měl sem tam nějaké sušší místo, mazala jsem Dermalex repair krémem pro malé děti a kojence, stojí cca 110,–…ale každému zabírá na ekzém něco jiného, tak musíš zkoušet. Držím palce!
Tak od zítřka začínám s hypoalergenní dietou…
Na výběr toho moc není…
Akorát mě tam překvapila ta brokolice… ta přeci nadýmá ne? Jedla jsi ji při kojení?
@Janne79 Ahojky, jo jedla jsem ji. A malý byl v pohodě, ale on na bříško moc netrpěl. Já jsem s tou dietou začla tak kolem jeho 3 měsíce…už ani přesně nevím
. Ze začátku jsem to dodržovala opravdu striktně, jen jsem si k tomu na chuťku dávala kaši Sinlac od Nestlé, ta je taky hypoalergenní…no opravdu do 4 dnů výrazné zlepšení, do týdne měl pokoj. Tak držím palce, ať to u vás taky zabere!! Dej vědět:-)
@Janne79 píše:
@Tereza1986 V Praze 8 Čimicích? Zkusím něco zjistit… díky
Tady je odkaz
http://www.achillea.cz/
Moje dcera mela taky od druheho mesice atopicky ekzem, do pul roka se to rozjelo silene, byla na kortikoidech, cele dva roky brala kapky fenistil snad po litrech
Ted je ji dva a pul a samo to odeznelo, z niceho nic. Obcas se udela treba na krku nebo za usima nebo pod koleny, par dni mazu masti a pak zase na tri ctyri mesice pokoj. Preji, at z toho mimco vyroste ![]()
Jo a nakonec se mi osvedcilo davat jen ten fenistil a pak skoro vubec nemazat. Sice kozarka rikala mazat masti nekolikrat denne, at to neni suche, ale u nas to nepomahalo, spis naopak. Tak jsem prestala mazat uplne, opalovak pouze daylong baby ( nefunguje na chemickem principu, ale mechanicky) a 2× tydne jsem ji vykoupala v olejove lazni ( linola fett oilbad)
@katka379 Díky! dnes jím jen krůtí a rýži a teda nic moc
, tu kaši si taky pořídím… Určo dám vědět ![]()
@katka379 Tak dietu jsem držela jeden den a další den ráno v posteli jsem se probudila hodně vysláblá, strašně jsem se začala potit a chtělo se mi omdlít.
Ještě, že přítel se mohl věnovat malýmu… Ale malý byl nějaký podražděný, chtěl kojit snad každou hodinu…Zřejmě jsem toho málo snědla nebo nevím…jenže člověk ani na to pak už nemá chuť… Volala jsem doktorce, ta mi řekla, že mlíko může být slabší a že to malýmu asi nestačí a že můžu přijít o mléko. Dostala jsem strach a raději dietu zrušila. Mrzí mě to, že to nedopadlo
Ale snažím se jíst opravdu opatrně… Protože s tím ekzémem fakt bojujeme…
@Janne79 Ahojky, to mě mrzí..a jedla jsi pořádně? Ono jako není to nic moc, pořád to samé, ale já jsem za den snědla klidně i 4 pytlíky rýže, 1-2 brokolice a půl kila toho masa…i tak jsem sice shodila 6 kg docela rychle, ale špatně mi nebylo. Ale já mám dobrý základ - rozuměj nadváhu
. Tak snad bude stačit, když vynecháš hlavně ty hodně alergizující věci. Držím palce! ![]()