Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No jedině používat bavlněné roušky a vyvářet je. A nechat si napsat potvrzení, že nemůže nosit jednorázovou roušku, protože na ní má alergii.
Když má přes pusu i nos třeba šátek nebo šálu, tak se to nedělá? Nebo celkově vadí jakékoliv zakrytí obličeje? Jinak já mám hodně citlivou pleť a někdy se mi osype obličej, u mě zabírá prostě tu pleť a pokožku hodně hydratovat, i když nemám roušku nebo respirátor, tak furt promazávat krémy na obličej nebo se mi osvědčila i vazelína - přes noc promazat obličej vazelínou, aby se to vsáklo a jako uklidní se to většinou, ale je fakt, že já to nemám vždy, když nasadím roušku, ale jen par dnů do měsíce třeba…ale asi tak za mě. Pleť čistit a promazavat ![]()
A ujistila bych se, že nemá alergii na ty materiály v rouskach/respiratorech a nosila bych asi bavlnenou roušku jenom
@DanielaD píše:
Děti ve škole zase nosí roušky? Chudáci, kdy jim to sundají?
Jen ne chodbě, ve třídě jen ty netestované.
@Lucka1111 píše:
No jedině používat bavlněné roušky a vyvářet je. A nechat si napsat potvrzení, že nemůže nosit jednorázovou roušku, protože na ní má alergii.
Ty měl na začátku a z nich to začalo. To nám doktorka doporučila jednorázové.
@Malaika1234 když promazavame, tak to mokva. Když namazu zinkovkou, žádná změna.
@Anonymní píše: Řeším u syna problém s ekzémem z roušek. Trvá to už 1,5 roku.
Loni v březnu to začalo. Přes prázdniny dobrý. Od října do začátku prázdnin zase měl olezlý obličej. Přes prázdniny jsme ho z toho dostali. Začala škola a zase je to zpátky. Stačí 20 minut v roušce… Nejhorší je, že už mu to leze i tam, kde se přímo rouška nedotýká. Měl to za ušima, takže to může být i z gumiček.
Zkoušeli jsme nejrůznější mastičky. Pomáhá jedině mastička s kortikoidy. Byli jsme na koznim, alergologii, u dětské.
Nikde nic neporadili, jen si nás preposilaji.
Nemáte někdo nápad, co by mohlo pomoct?
K doktorovi pro omluvenku, at nemusi nic nosit
@Anonymní píše:
@Malaika1234 když promazavame, tak to mokva. Když namazu zinkovkou, žádná změna.
No jako nejen při nošení, ale i když roušku nemá, ale pokud je to ještě horší, tak asi jedině za doktorkou a že to nemůže nosit
nebo pokud mu nevadi třeba nějaký šátek nebo tak, ale pokud i to, tak hold od doktorky potvrzení
Kdyby ty nahubky k necemu aspon byly ![]()
Fakt akorat buzerace, chudak kluk
@Malaika1234 píše:
No jako nejen při nošení, ale i když roušku nemá, ale pokud je to ještě horší, tak asi jedině za doktorkou a že to nemůže nositnebo pokud mu nevadi třeba nějaký šátek nebo tak, ale pokud i to, tak hold od doktorky potvrzení
Samozřejmě že jsme mazali pořád. Ale jemu vadí vše.
@Anonymní píše:
Samozřejmě že jsme mazali pořád. Ale jemu vadí vše.
Jak dlouho tu roušku ve škole má? Chápu správně, že se mu to děje i jen, když ji má při přesunech na chodbě? Nezapomíná si ji sundavat? Pak jedině dobrý kožař a potvrzení, co mu rouška dělá a že ji nemá nosit.
Řeším u syna problém s ekzémem z roušek. Trvá to už 1,5 roku.
Loni v březnu to začalo. Přes prázdniny dobrý. Od října do začátku prázdnin zase měl olezlý obličej. Přes prázdniny jsme ho z toho dostali. Začala škola a zase je to zpátky. Stačí 20 minut v roušce… Nejhorší je, že už mu to leze i tam, kde se přímo rouška nedotýká. Měl to za ušima, takže to může být i z gumiček.
Zkoušeli jsme nejrůznější mastičky. Pomáhá jedině mastička s kortikoidy. Byli jsme na koznim, alergologii, u dětské.
Nikde nic neporadili, jen si nás preposilaji.
Nemáte někdo nápad, co by mohlo pomoct?