Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hola ženy!
Koupili jsme na vánoce na Aukru el. vláček, je plastový, ale kolejničky nevypadají, že by snesly úplně hrubé zacházení. Určitě by se vylámaly kolíky, za které se to zaklapává k sobě. Jinak mašinka je robusní a pouští se snadno.
Myslíte si, že 16m batole bude umět pouštět si vláček a nebude mít potřebu vzít celé kolejiště a někam odnést a rozlámat?
Já bych raději počkala, ale jak dlouho? Bude stačit do 2 let na narozky? Dýl asi nevydržím.
Koleje máme dřevěný z Ikey. Jednu mašinku máme plastovou na baterky, co má nahoře takové posunovátko a podle toho, kam posuneš, tak buď jede dopředu, dozadu a nebo stojí. Má to od 1,5 roku.
Ovládat mašinku se naučil rychle (přepínat), jen ji občas „drtí“ tím, že s ní násilím jezdí i proti směru puštěného motorku (nevím jak lépe vysvětlit
). Koleje nejdříve rozhazoval po pokoji, teď už je umí i poskládat.
Vlaky, koleje a nádraží! To je u nás hitovka… ![]()
Ahoj,můj synek bude mít na vánoce 18 měsíců a taky jsem mu chtěla něco takového koupit,ale hodně mi radily abych s tím počkala do těch dvou let.Oni takové věci ještě moc nechápou.
Wiolla píše:
Ovládat mašinku se naučil rychle (přepínat), jen ji občas „drtí“ tím, že s ní násilím jezdí i proti směru puštěného motorku
my tomu říkáme „trápí“
takhle trápí jinou natahovací mašinku a elektrickou chodící kravičku.
ty dreveny koleje i Ikey me taky napadly, ale ony nejsou zas tak levne (tenhle vlacek stal cely 120). Musela bych to ozkouset, jestli pasnou - sousedla je ale ma, to by nebyl problem.
Pudloslava píše:Wiolla píše:
Ovládat mašinku se naučil rychle (přepínat), jen ji občas „drtí“ tím, že s ní násilím jezdí i proti směru puštěného motorkumy tomu říkáme „trápí“
ty dreveny koleje i Ikey me taky napadly, ale ony nejsou zas tak levne (tenhle vlacek stal cely 120). Musela bych to ozkouset, jestli pasnou - sousedla je ale ma, to by nebyl problem.
takhle trápí jinou natahovací mašinku a elektrickou chodící kravičku.
To určitě ozkoušej. Malej se k těm kolejím nejdřív choval dost nevybíravě, ale to dřevo to sneslo. Záleží také na tom, jak ty plastové vypadají - zda jsouto takový ty titěrný (jako bývala za našich dětských let) a nebo je to něco bytelnějšího…
Baba Jaga píše:
Ahoj,můj synek bude mít na vánoce 18 měsíců a taky jsem mu chtěla něco takového koupit,ale hodně mi radily abych s tím počkala do těch dvou let.Oni takové věci ještě moc nechápou.
Tak pokud má narozky na jaře, tak určitě počkej.
Pokud by ty koleje ale dostal až další vánoce, tak to mi přijde jako škoda…
Našemu je 22 měsíců a fakt si s tím vyhraje. Já jsem zrovna včera udělala neskutečnou
objednávku na webu (malej má narozeniny na konci listopadu a pak jsou hned Vánoce), kdy jsem objednala nádraží, šraňky a další mašinku (Toma).
Wiolla píše:Baba Jaga píše:Tak pokud má narozky na jaře, tak určitě počkej.
Ahoj,můj synek bude mít na vánoce 18 měsíců a taky jsem mu chtěla něco takového koupit,ale hodně mi radily abych s tím počkala do těch dvou let.Oni takové věci ještě moc nechápou.Pokud by ty koleje ale dostal až další vánoce, tak to mi přijde jako škoda…
Našemu je 22 měsíců a fakt si s tím vyhraje. Já jsem zrovna včera udělala neskutečnou
objednávku na webu (malej má narozeniny na konci listopadu a pak jsou hned Vánoce), kdy jsem objednala nádraží, šraňky a další mašinku (Toma).
Ježiš já jsem pako!
Když mu na Vánoce bude 1,5 roku, tak mu 2 budou v létě, že jo…
Omlouvám se, mám dlouhé vedení, je mi blbě (rýma, bolest v krku, těhu nevolnosti, umrčený dítě…)
Wiolla píše:To nic,hlavněWiolla píše:Ježiš já jsem pako!Baba Jaga píše:Tak pokud má narozky na jaře, tak určitě počkej.
Ahoj,můj synek bude mít na vánoce 18 měsíců a taky jsem mu chtěla něco takového koupit,ale hodně mi radily abych s tím počkala do těch dvou let.Oni takové věci ještě moc nechápou.Pokud by ty koleje ale dostal až další vánoce, tak to mi přijde jako škoda…
Omlouvám se, mám dlouhé vedení, je mi blbě (rýma, bolest v krku, těhu nevolnosti, umrčený dítě…)
Wiolla píše:Wiolla píše:Ježiš já jsem pako!Baba Jaga píše:Tak pokud má narozky na jaře, tak určitě počkej.