Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
elektrické autíčko - vozítko PORSCHE ROADSTER - barva - stříbrná metalíza . Pohon na 6v baterii s možností DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ. Autíčko jezdí dopředu i dozadu, svítí mu světla, troubí,bliká do směru jízdy a hraje. Autíčko se ovládá volantem a pedálem se přidává plyn.Má také sklápěcí zrcátka a posuvnou sedačku. Za sedačkou je světelná hudby ( bliká a svítí při zapnuté muzice ). Autíčko může řídit dítě samo, nebo ho můžete vozit za pomoci dálkového ovládání. Proto je vhodné i pro začínající řidiče
.
nosnost 30kg,
rychlost 5km/h.
rozměry - délka/šířka/výška - 107×52×50
baterie - gelová 6V4,5AH - možno dokoupit silnější 6V12AH
pro děti od 2 -7 let
výbava - světla, muzika, možnost připojení MP3 přehrávače, discmanu, rádia,atd.
příslušenství - nabíječka, dálkové ovládání, kable pro propojení s přehrávačem
Jezdí 5km za hodinu,to je myslím bezpečnější ![]()
Kamčo,
známí to koupili malému právě na jeho druhé narozeniny (typ americký džíp), můžu říct, že to byla obrovská atrakce, děti ale ještě v té době nechápali, že se musí šlapat dole na pedál, aby jelo, takže se tvrdě využívalo dálkové ovládání. Skvělé bylo nasedání a vysedání (otvírací dveře) a mačkat veškerá tlačítka. Bohužel to ale dlouho nevydrželo, neb jak tu někdo psal, do bytu je to velké, do výtahu se to težko vleze,ze sklepa to tahat je pro ženskou příšerné. Navíc venku se parkrát projel, pak se na auto vrhalo zbytek dětí a malý si raději hrál s ostatními dětmi, holt to auto nebylo pro něj tolik vzácné:-), když je měl pořád doma. Takže ho prodali…
Myslím,že jiná situace by byla, pokud má člověk záhradu a barák (tedy hlavně rovinu,aby měl kde jezdit) a auto bude kdykoliv k dispozici (v garáži) a nebudeš ho muset tahat. Jinak si myslím, že si s ním venku hodně vyhraje, až bude větší (v těch třech letech pochopí i řízení - máme odrážedla,ale teď teprve na kolobce pochopil, že je to o něčem jiném…) Já bych počkala, ale pokud máte hodně místa a auto nebude zaclánět, tak ho kup klidně hned. My bydlíme v bytě, takže u nás je to jasně vyřešeno, jako že ne.Objevili jsme kolobku a tříkolku.....a na motorové autíčko chodíme do dětského centra.
Nejvíc na tom jezdila, jeho pětiletá starší sestra, ta už to bez problému ovládala se vším všudy.
Lacenko ,
já vím, že jsi to nemyslela na konkrétní děti a už vůbec ne na ty co mají problém. Ale na tom našem nejde vidět že mu něco je, pokud sedí (a teď už i docela hezky chodí s ortézama heč
) Takže jsem na řeči typu proč ho ještě ve dvou letech vozím v kočáře a proč má místo koloběžky elektrický autíčko atd… trochu alergická, tudíž jsem trochu vyjela.
Kamčo ,
tak tomu říkám fáro ![]()
Oživuji diskusi, vybírám elektrické autíčko pro syna 2,5, chtěli bychom něco i do terénu. Má prosím někdo zkušenosti? Co ty plastová kola, neojedou se? ![]()
Nas prcek dostal jeep minuly rok, ale byly mu dva roky, takze se trochu bal a stacilo mu v nem jen sedet a ridit volantem. Az letos si auto uziva a jezdi po zahrade
A neprijde mi, ze ho vedeme k lenosti. Stale beha, jezdi na kole, ma 12 kg a tri roky. Takze neni zadny lenoch s nadvahou. Auto ma pro zabavu, takze zakladatelko, jestli chces ditku udelat radost, tak auto kupte. Ale pockala bych do trech let, kdy dite zna prikazy vpravo, vlevo a rovne ![]()
@petula17 píše:
Nas prcek dostal jeep minuly rok, ale byly mu dva roky, takze se trochu bal a stacilo mu v nem jen sedet a ridit volantem. Az letos si auto uziva a jezdi po zahradeA neprijde mi, ze ho vedeme k lenosti. Stale beha, jezdi na kole, ma 12 kg a tri roky. Takze neni zadny lenoch s nadvahou. Auto ma pro zabavu, takze zakladatelko, jestli chces ditku udelat radost, tak auto kupte. Ale pockala bych do trech let, kdy dite zna prikazy vpravo, vlevo a rovne
dekuju a jake prosim mate? Ja nemuzu zadne porad vybrat. Jak dlouho vydrží nabité a co ty plastova kola? ![]()
@Melody 4 píše:
dekuju a jake prosim mate? Ja nemuzu zadne porad vybrat. Jak dlouho vydrží nabité a co ty plastova kola?
Ahoj, omlouvam se, ze tak pozde, ale nemela jsem nejak cas… My jsme koupili jeep v Polsku, ale na ceskych strankach ho nemuzu najit, tak muzes kouknout sem: http://www.superprodukt.sk/…eep-wrangler
Plastova kola jsou v pohode, synek jezdi i po kamenne ceste a bez problemu, a po zahrade taky jezdi dobre. Jen malo vydrzi, max snad hodinu a i to je mozna hodne. Takze bych se hlavne zamerila na vykon.
Ahoj, take chceme koupit nasi holčičce auticko a chtela bych se vas zeptat jake byste nam doporucili? Hlavne bych chtela, aby autičko pri rozjezdu necuklo, ale rozjizdelo se plynule. Dekuji za jakoukoliv radu či odkaz. Pekny den
@petula17 píše:
Ahoj, omlouvam se, ze tak pozde, ale nemela jsem nejak cas… My jsme koupili jeep v Polsku, ale na ceskych strankach ho nemuzu najit, tak muzes kouknout sem: http://www.superprodukt.sk/…eep-wrangler
Plastova kola jsou v pohode, synek jezdi i po kamenne ceste a bez problemu, a po zahrade taky jezdi dobre. Jen malo vydrzi, max snad hodinu a i to je mozna hodne. Takze bych se hlavne zamerila na vykon.
Moc děkuji, právě dneska jsem ho objednala
Snad se synovi bude líbit i když o tom moc nepochybuji
Jinak mají ho zde, kdyby někdo chtěl taky
http://aukro.cz/show_item.php?…
Ahoj holky, malej bude mít brzy druhé narozeniny a tak jsem si myslela, že bychom mu pořídily tříkolku. Na odrážedle jezdit nechce, to si tam sedne a řve
v kočáru už taky nevydrží - max. si tam schroupne rohlík, když jdeme nakoupit a pak chce ven a křičí ťapy, ťapy. Rád chodí, s tím nemá problém. Dneska mi strejda nabídnul, že by mu chtěl koupit elektrické autíčko s ovládáním
tak oživuji diskuzi a doufám, že se ozvou maminky, co autíčko mají nebo měly a napíšou své zkušenosti. Nerada bych, aby strejda autíčko koupil a autíčko pak leželo v garáži
Proto se ptám, jak jste tuto hračku využily, nevyužily - má cenu něco takového kupovat??? není lepší koupit něco šlapacího??? děkuji za vaše názory, pomohou pozitivní i negativní názory ![]()
Ahoj my jsme auticko koupili k vanocum v lednu mela dcerka dva roky s auticka byla nadsena porad v nem chtela sedet a porad ho startovala a poustela si pisnicky. Ted na jare jsme ho vytahli ven a moc rada se vozi mame ho i na dalkove ovladani sama by to jeste nezvladla.
@Alčák1, tak asi jde spíš o to, k čemu tu věc hodláš využívat ![]()
Jestli to chceš k tomu, aby se dítě zabavilo na pozemku velikosti zahrady, hřiště… nebo aby někam dojelo.
Pokud jde o první případ, není důvod váhat - když chce strýček koupit, určitě se to neztratí.
Pokud jde o druhý případ - tj. aby dítě někam dojelo… drželo krok na rodinné procházce… bylo vedeno k aktivnímu pohybu… zahoďte to do popelnice, pak je to kravina.
V garáži to ležet nebude - jde jen o to, co od toho čekáš. ![]()
@BohunkaP díky, to mě nenapadlo, dívat se na to z téhle stránky
koukala jsem, že mají šlapací retro autíčka
tak asi půjdem do šlapacího. Pozemek máme malý, a já potřebuju, aby se venku vyřádil a v noci spal. Když se bude vozit v autíčku, tak se moc nevyřádí
díky za názory.