Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Zeptam se, jak jsou na tom vase deti s elektrickym autem, motorkou atd… neni to ztrata penez?
Premyslim co synovi k 2 narozeninam. Odstrkavadel ma uz nekolik a ty uzije fakt nonstop, venku motorky, doma auto.
El. auto jsme vyzkouseli, samozrejme ho to baví chvílo a nemam tuseni, zdali by ho to bavilo i vícekrát - myslim i až bude starší. Premyslela jsem o el. motorce, ovsem na odstrkavadle se vyblbne kazdy den a tak, jestli preci jen neni lepsi nejake kvalitni kolo pro mensi deti a tu elektriku až třeba příští rok, jestli to tedy má vubec cenu ![]()
Máme oboje.. Syn dostal myslím v roce.. Teď jsou mu 4a v autě se vozí pořád… Dcera začala na elekro motorce(trikolce) v 10mesicich neuměla zatáčet, a jezdí stále tej je ji 16m. Pokud na to máte místo ideální vek
Mame i auto i motorku. Motorku dostala dcera k druhym narozeninam. Je ji 6 a jezdi stale. Vybrali jsme dobrou, baterka drzi i po 4 letech a unese temer dvojnasobnou vahu, nez je doporucena, deti totiz jezdi i ve dvou.
Moje děti baví, dvouletý z něj ani nechce vylézt, ještě mladší školní děti se o to u nás perou, když přijdou na návštěvu ![]()
@dracula-s píše:
Ahoj. Zeptam se, jak jsou na tom vase deti s elektrickym autem, motorkou atd… neni to ztrata penez?
Premyslim co synovi k 2 narozeninam. Odstrkavadel ma uz nekolik a ty uzije fakt nonstop, venku motorky, doma auto.El. auto jsme vyzkouseli, samozrejme ho to baví chvílo a nemam tuseni, zdali by ho to bavilo i vícekrát - myslim i až bude starší. Premyslela jsem o el. motorce, ovsem na odstrkavadle se vyblbne kazdy den a tak, jestli preci jen neni lepsi nejake kvalitni kolo pro mensi deti a tu elektriku až třeba příští rok, jestli to tedy má vubec cenu
Ne nemá to cenu. Jsou to vyhozený peníze a daleko větší radost mu udělá hračka co nude vydávat zvuky, svítit, pohybovat se a nebo i stavebnice třeba, bublifuk, něco, co může mačkat jako modelíny, kynet. písky, slizy apodobně. Kolo je taky dobrý, ale ne ve 2 letech.
Já tomu úplně nefandím, protože je to pasivní zábava, u které se dítě neunaví. Nevím jak moc akční je váš chlapeček, ale já musím syna doslova uhonit, aby pak neměl roupy 😁. Za mě je rozhodně lepší koupit třeba koloodrážedlo typu yedoo.
@Zeoli tak samozřejmě ne šlapací, ale zase jsem myslela, že to maminkám dojde, když taky měli malé děti. Tak opravuju a odrážecí kolo, no ![]()
@K92 tak akční ani ne, takový normální řekla bych
mě šlo spíš, jestli to v jeho letech není brzy. Víceméně, aby ho to nebavilo 10minut a nechtěl zase odrážedlo. Zdali se to vyplatí letos nebo až příští rok. Šlo o zkusenosti ![]()
@Zeoli tak takové věci mu kupuji i normálně na zabavení jako je modelína, voskovky atd.
Pískoviště má na zahradě a sem tam si i koupí nějakou hračku, když jdeme kolem hračkářství.
Myslela jsem to jako dárek na narozkám, o pár dní budou stejně Vánoce, to dostane hraček a knih zase plno.