Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky
,
chci se zeptat, jestli máte nějaká zkušenost s elektrickými houpatky. Já o něm dost uvažuju, ale přece jenom to není levná záležitost a bojím se, že to bude třeba k ničemu.
Syn 2,5 měsíce máme problémy s denním uspáváním. Nejlépe se mu spí za pohybu v ruce nebo houpáním v autosedačce, ale už má skoro 7 kilo a nezvládnu ho nosit tak dlouho, aby usnul tvrdě a myslím, že bude hůř ![]()
Přemýšlela jsem o tomhle typu https://www.mall.cz/…i-tmave-seda. Tak co myslíte? ![]()
@Andrea990 píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli máte nějaká zkušenost s elektrickými houpatky. Já o něm dost uvažuju, ale přece jenom to není levná záležitost a bojím se, že to bude třeba k ničemu.
Syn 2,5 měsíce máme problémy s denním uspáváním. Nejlépe se mu spí za pohybu v ruce nebo houpáním v autosedačce, ale už má skoro 7 kilo a nezvládnu ho nosit tak dlouho, aby usnul tvrdě a myslím, že bude hůř
Přemýšlela jsem o tomhle typu https://www.mall.cz/…i-tmave-seda. Tak co myslíte?
dobře drahá bl.bost
, v houpátku ti dítě rozhodně neusne, navíc 2,5 měsíce je do houpátka dost malý, dceru jsem tam dala také v tom věku a úplně se tam jakoby zhroutila do divné polohy, byla na to moc malá, a nehtěla v tom vůbec být, za mně propadák - já jsem houpátko naštěstí prodala dál, ale zas musíš to umýt, rozmontovat, zabalit ![]()
Naše děti v tom rozhodně neusnuly. Dcera v něm vydržela pár minut, syn byl klidnější dítě, tak se někdy poštěstilo, že byl déle. Pro nás navíc záležitost pár měsíců, nejprve byly moc malí a pak zase moc pohybliví. Na uspávání doma nám hodně pomohlo nosítko.
@Andrea990 píše:
Ahoj holky,
Syn 2,5 měsíce máme problémy s denním uspáváním. Nejlépe se mu spí za pohybu v ruce nebo houpáním v autosedačce, ale už má skoro 7 kilo a nezvládnu ho nosit tak dlouho, aby usnul tvrdě a myslím, že bude hůř
Přemýšlela jsem o tomhle typu https://www.mall.cz/…i-tmave-seda. Tak co myslíte?
Po zkouknutí recenzí a přečtení (pouze na této stránce) bych tohle houpatko určitě nekoupila
Měli jsme teda trochu jiné. Usla v něm jednou jinak tam moc dlouho nevydržela. A ono to není moc dobře ani na záda a správný vývoj.
@pamapi píše:
Naše děti v tom rozhodně neusnuly. Dcera v něm vydržela pár minut, syn byl klidnější dítě, tak se někdy poštěstilo, že byl déle. Pro nás navíc záležitost pár měsíců, nejprve byly moc malí a pak zase moc pohybliví. Na uspávání doma nám hodně pomohlo nosítko.
jo ano, na to už jsem zapomněla, nejdřív byla do toho dcera malá velikostně, a pak už moc pohyblivá - na další dítě už bych to nepořídila,
@Andrea990 to jen u prvního dítěte člověk má dojem, že musí koupit vše, co se nabízí, protože je to úžasné - ne není, většina věcí je fakt zbytečných
My meli houpacku od fisher price - ale uz je to dlouho, nevim, jestli se vyrabi..A byla skvela. Casem to byla prvni krmici zidlicka.
Mám od Bright starts. Není elektrické. Někdy v něm pres den usne. Na uspavani ale primárně nepoužívám. Pořizovací cena přes 1000 Kč. Pokud už teď má 7 kg koupila bych nějaké z těch co jsou do 18 kil. Někdo to používá rád, někdo ne. Je třeba vyzkoušet.
Měla jsem ho, ale spíš na chvilkové zabavení dětí přes den, ne že by mi v tom usínaly. Kupovala jsem ho dvakrát, vždy za pár stovek bazarové a pak ho ještě prodala / darovala dál, je to sranda na pár měsíců při nejlepším.
Kamarádka má něco podobného a její skvrně v tom vůbec nechtělo být..nelíbilo se…já sem koupila obyč houpací křesílko a byla to topka…malá se velmi rychle naučila že když kopne nozkama tak se zhoupne..houpala se houpala a pozorovala jak vařím zametala vytiram…až se uhoupala do spánku…taky mi přes den nechtěla moc spát..jen v kočáře při procházce venku a nebo uhoupanim v autosedačce..v postýlce přes den ani omylem…takže to houpací křesílko bylo super…houpe se zepředu do zadu přesně jako ta autosedačka…takže se jí to líbilo moc…i se mi v tom dobře krmila když nastal čas na prikrmy
Mám zděděné, na starší jsem ho nepoužívala vůbec, to jsem měla volné ruce, až na první příkrmy našlo využití. Mladší dceru do toho dávám, mám děti o 15m a je to celkem dobrý pomocník. Dávám jí tam, když se potřebuju vysprchovat, nakrmit starší nebo sama najíst. Máme pak klid na jídlo. Nikdy mi v tom ale neusnula, ani když byla hodně unavená. Starší dcera si ráda pouští ty melodie, zpívá a tancuje
. Zkus uspávat kojením nebo v nosítku.
Dobra vec na kratkodobe odlozeni v krizi pres den, ale nic na uspani nebo delsi pobyt.
Zkus satek nebo nositko.
Pro obě děti jsem měla houpátko babybjörn. Nicméně to je na ruční a nebo nožní pohon - houpej sám, jak uznáš za vhodné. Elektrické blbiny jsem nechtěla, jsou s tím akorát problémy.
Obě dvě děti jsem do toho dávala už velmi brzy po narození. Obě byly hrozně kontaktní ale nesnesly nosítka a já v bytě neměla prostor na pojízdnou postýlku a nebo koš. Nebyli v tom furt, ale byla to neskutečná pomoc pro uspávání. Opravdu.
Strašně často jsem je v tom uspávala (a mezitím se najedla, nebo vyřídila nějaké telefonáty atd) a pak jsem je přenesla do postýlky. Později mi sloužily na krmení (strčila jsem pod ně nohu, takže se nehoupaly.
Dceři je rok a ještě pořád ji v tom odpoledne uspávám.
Takže pro mě to byla úplně TOP investice, kterou jsem kdy mohla udělat. Houpátko jsem využila na maximum.
První dceři jsem koupila el. houpátko od kamarádky. Dceru to vůbec nezaujalo, takže jsem to pak hned prodala. Ale kamarádky dcera v tom s dudlíkem vždycky v pohodě usnula
tak zkusit to asi můžeš, ale řekla bych, že je to drahá sranda a na krátkou dobu. Třeba ve 4m už je dítě docela dost “živé” a myslím, že by v tom už neusnulo, spíš by si to užívalo ![]()
Ahoj, my jsme měli babybjorn a to bylo nejlepší. Sice musíš ze začátku houpat sama, ale třeba jsem houpala nohou a u toho žehlila. Takový napůl elektrický levný houpatko na baterie jsme pořídili k babičce, ale to teda nebylo tak super jako to babybjorn. A když byl úplně malé miminko, tak v tom usnul skoro okamžitě co jsme začali pohupovat. No a jak trochu povyrostl, tak velice rychle přišel na to, jak se má houpat a to byla teprve zábava ![]()