Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím, poradíte prosím, jakou jídelní židličku pořídit pro roční dítě? Ráda bych spíše dřevěnou, moc se mi líbí Stokke, ale dát za ni i s tím baby sedátkem a stolečkem 9000 mi přijde absolutně šílený. Děkuji ![]()
My máme u rodičů klasickou IKEA židličku a doma pak obyč dřevěnou rozkládací se stolečken za cca 1000kc pokud netrvas na nové zkus kouknout po bazarcich jestli tam nebude ta stokke za dobrou cenu. A koukám že na Lidl shopu teď mají nějakou co vypadá podobně jako ta stokke, a jistě budou i jiné další stejného typu jen od jiné levnější značky… Otázkou je zda bude odpovídat i kvalitou… ![]()
Kup si Stokke z druhé ruky, je to fakt židle k nezaplacení. Já jí mám už 6 let a z druhé ruky a jede naše druhé dítě
a doplňky taky kupuju z druhé ruky a skoro za stejnou pak prodám ![]()
Pro první jsem měla takovou tu velkou plastovou a už nikdy, hrozně blbě se to čistilo a zabralo to hromadu místa
Alternativou ke Stokke je židle Jitro. Zkus se na ní podívat. A nezatracovala bych ani ty bazary. Tyhle židle toho vydrží strašně moc.
Pro první dítě jsem si koupila dřevěnou židličku Jitro.
Je to taková česká verze Stokke. Moje roční děti už obě uměly sedět dost dlouho na to, abych je do toho posadila, bez nějakých udělátek. Líbí se mi, že má nosnost do 100kg a tak z ní jde později udělat normální židle.
Pro druhou dceru jsem ale nakonec musela koupit plastovou Kinderkraft (syn se jitra nechtěl vzdát a manžel nechtěl dávat za druhou zase x tisíc.) No a hrůza. Jakože jo… je to dobrý, dítě v tom bezpečně sedí, má to různé polohy, ale oproti té dřevěné je to strašné plastové monstrum, které zabírá strašně hodně místa a vypadá to taky hrozně.
Kolem mě mají lidi taky koupenou jitro židličku a taky jsou spokojení. Stokke je prý ještě lepší, ale zase tolik peněz jsem dávat nemohla.
My máme klasickou oldschool dřevěnou Bernkop, ze začátku jsme ji používali v rozložené verzi (židle se stolečkem), teď už jako vysokou ke stolu, malá v ní jí u stolu s námi. Koupila jsem ji za 7 stovek z bazaru. Jsem s ní moc spokojená, ale nevím, pro jak velké dítě ještě bude vhodná, ale tipuju, že tak do 2 let snad jo, možná i víc. (teď má malá 11 měsíců, už jí máme něco přes 2 měsíce)
Já chtěla Jitro, ale máme 4 děti, tak mi to přišlo jako dost peněz. Nakonec jsem koupila podobnou v lidlu a jsem spokojená moc ![]()
Máme Hauck beta plus. Nepřevrhnutelná, s dřevěným pultíkem a stála před rokem asi 2300.
Holky a v čem se liší ty rostoucí židle? Proč jedna stojí 6, druhá 4 a třetí 2 tisíce?
Já jsem pro starší dceru kupovala židličku Jitro a pro mladší kvůli newborn setu židličku Tripp trapp od Stokke a přísahám bohu- nejlepší pořízená věc pro dítě a řekla bych, že je to investice ještě na několik let.
Předtím jsme chvíli měli i tu klasickou plastovou krávu a to bylo šílený
![]()
Já třeba lehátko ke Stokke koupila z druhé ruky a za úplně stejnou cenu zas prodala
tohle neztrácí ani na ceně, ani na kvalitě
jdi do toho!