Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojík, parní mop mám, vytírám s tím, ale jen plovoučky a je to fajn! máš suché ruce, nemusíš nic ždímat! já mám mop 5v1 a s tím se dají čistit i zrcadla, okna, čalounění atd… pokud by ti to stačilo ale jen na podlahy dají se koupit obyčejnější a levnější parní mopy cca do 500 Kč ![]()
Ahoj na jakoukoliv lepenou podlahu bys nemela parni mop pouzivat. Papa
@zuzka90 píše:
Ahoj na jakoukoliv lepenou podlahu bys nemela parni mop pouzivat. Papa
No právě se bojím, aby se to nerozlepilo.
A existuje nějaký elektrický mop, který by nebyl parní a vytíral dobře?
Lilibeth a jaký máš mop? já myslím, že s tím parním se „nadřeš“ stejně jako s kterýmkoliv jiným, pokud teda nevytíráš hadrem na koštěti
nebo dokonce bez, jak to bylo kdysi. Musíš s tím chodit, tahat šňůru…
já mám Viledu, dneska bych si možná při pořizování koupila ten rotační mop, ale jsem s ním spokojená, je to vytřeno raz dva, mám i násadu na mokřejší vytírání, když je třeba zaschlá špína a nemusím se ani ohnout… zase to schne, ale četla jsem, že po parním mopu to taky zůstane mokré…
už by mohli vymyslet robotický vytírač ![]()
@zuzanasinova píše:
Lilibeth a jaký máš mop? já myslím, že s tím parním se „nadřeš“ stejně jako s kterýmkoliv jiným, pokud teda nevytíráš hadrem na koštětinebo dokonce bez, jak to bylo kdysi. Musíš s tím chodit, tahat šňůru…
já mám Viledu, dneska bych si možná při pořizování koupila ten rotační mop, ale jsem s ním spokojená, je to vytřeno raz dva, mám i násadu na mokřejší vytírání, když je třeba zaschlá špína a nemusím se ani ohnout… zase to schne, ale četla jsem, že po parním mopu to taky zůstane mokré…
už by mohli vymyslet robotický vytírač
Robotický vytírač už je!!! Dokonce jsem nad ním uvažovala, když jsme si pořizovali robota, ale má takovou mamou nádržku na vodu, že mi přišlo, že to vytře čistě jen první metr a pak to roztírá to špinavou vodu po domě. Já mám velké místnosti a v každé beru nový kyblík s vodou.
S mopem je to rychlé, to ano, ale jen, když podlahu stíráš a né vytíráš. Když vytírám já, nejdřív na mokro a pak to stírám do sucha, tak mi vytřít celý barák zabere hodinu a půl, když to manžel jen stírá tak má za 20 minut hotovo, ale než dojdeš z kuchyně ke gauči tak bílé ponožky bílé rozhodně nejsou.
Já jsem docela pedant na pořádek a nevím, proč bych měla 20 minut šudlit podlahu, která ve výsledku čistá ani není.
Myslela jsem, že by ten elektrický mop mohl být jako vysavač. U toho mi nevadí, že tahám kabel, hlavně, když je to rychle hotovo.
PS: mám tyhle dva mopy:
Ahoj holky, před chvilkou jsem v televizi viděla reklamu na nějaký parní elektrický mop. Popravdě mě už strašně nebaví vytírání celého domu (já blbka jsem si kromě tří ložnic nechala dát všude v domě vinyl).Nemáte některá s tím parním mopem zkušenost? Vytírá to dobře? Nevadí to vinylu? Pokud jste spokojene, napište prosím jaký máte. Budu ráda za jakékoli informace. Moc děkuji.