Elektrický obojek pro psa

10
4.10.23 11:21

Elektrický obojek pro psa

Ahoj, řešíme v rodině velký problém. Máme už teď roční fenku maltézáka. Zaboha jí nedokážeme odnaučit štěkat. Když jsme doma vše je v pořádku. Problém začíná při odchodu všech členů z domácnosti.
Fenka štěká prakticky non-stop, máme doma kameru která mi co minutu hlásí zvuk doma. Vydrží opravdu od ranních hodin (7:00) do (13:30) nepřetržitě štěkat.
Hraček má doma hromady, ty jí ale zajímají pouze v naší přítomnosti.
Přemýšlíme nad elektrickým obojkem, tedy jeden jsme už zkoušeli, ale je jí velký. (Neudrží se na ohryzku a vibrace tak vůbec nezaregistruje, pořád se jí kvůli velikosti protáčí)
Nevíte někdo, nebo nemáte někdo zkušenosti s elektrickým obojkem proti štěkání pro takhle malá plemena?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nelahee
4.10.23 11:27

A co třeba nějakého odborníka na psí chování, cvičitele…nevím.
Pořídím si psa a pak mu budu dávat elektrický obojek :roll: jen si to představím, tak je mi špatně. Psi štěkají, lidi mluví, víme?

• Citovat
  • Upravit
4072
4.10.23 11:29

Tvl to je něco. A co tak se psem cvičit? Naučí se to každý, jen to trvá. Jenže já zapomněla, proč by se u tech malých plemen někdo namáhal s výcvikem, že… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
4.10.23 11:48
@Bianca21 píše:
Ahoj, řešíme v rodině velký problém. Máme už teď roční fenku maltézáka. Zaboha jí nedokážeme odnaučit štěkat. Když jsme doma vše je v pořádku. Problém začíná při odchodu všech členů z domácnosti.
Fenka štěká prakticky non-stop, máme doma kameru která mi co minutu hlásí zvuk doma. Vydrží opravdu od ranních hodin (7:00) do (13:30) nepřetržitě štěkat.
Hraček má doma hromady, ty jí ale zajímají pouze v naší přítomnosti.
Přemýšlíme nad elektrickým obojkem, tedy jeden jsme už zkoušeli, ale je jí velký. (Neudrží se na ohryzku a vibrace tak vůbec nezaregistruje, pořád se jí kvůli velikosti protáčí)
Nevíte někdo, nebo nemáte někdo zkušenosti s elektrickým obojkem proti štěkání pro takhle malá plemena?
Děkuji

Napis detailne, co jste zkouseli a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
4.10.23 12:00

Zhruba dva dny zpět tu byla velice podobná diskuze. Tak mě napadá, jestli je to náhoda :nevim: my jsme tohle řešili hned od štěněte, takže dnes takový problém nemáme. Doporučuju sehnat někoho, kdo tomu rozumí. Teď dáš rok starému malému plemenu obojek, fakt chudák pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.10.23 12:02

Vzhledem k tomu, že v pozadí může být stres / strach psa ze samoty, není takové řešení pomocí trestů (EO) zrovna nejlepší nápad. Psovi tím nepomůžete, aby se doma cítil dobře sám, spíš naopak, ještě mu přidáte další nálož, proč se dobře necítit. Jen tedy bude ticho (ale oni se to naučí obcházet a ztlumit se na takovou hlasitost, kdy to obojek nezaregistruje). Občas se ke mně dostanou do tréninku psi s různými psychickými problémy, které pocházejí od EO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
4.10.23 13:49

Co jsem slyšela, tak pes dokáže tento obojek lehce obejít. Najde si interval, kdy může štěknout a obojek nezareaguje. Takže fakt najděte odborníka co pomůže s tím, proč štěká a pomůže Vám pejska naučit, že když nejste doma, má si zdřímnout, aby pak mohl řádit s vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
4.10.23 13:53

A opravdu jste se snažili ho to odnaučit, anebo na něj jen křiknete, nebo plácnete, když začne :nevim:?
Sežeň člověka co ti ukáže jak se psem pracovat a něco vám doporučí a pak uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
4.10.23 16:10
@Villanelle píše:
Tvl to je něco. A co tak se psem cvičit? Naučí se to každý, jen to trvá. Jenže já zapomněla, proč by se u tech malých plemen někdo namáhal s výcvikem, že… :zed:
Úplně slyším věčný argument majitelů malých plemen: Však jsou malí a přece nic nedělají! Můžou si klidně pobíhat všude bez vodítka a když se něco stane a zakousne ho jiný pes, tak za to přece může ten velký pes že jo? :lol:
Koupíme kameru, el. obojek, to stojí jen peníze, žádný čas. Moderní doba. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová