Elektřina 2023

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2652
10.8.23 08:00

Elektřina 2023

Ahoj, tak nám skončila po dvou letech fixace u ČEZU a zvedli nám zálohy ze 4tis na 10tis. Teď mame nově cenu 5, 54 kWh.
Máme menší barák a elektrikou i topíme.
Je tu někdo, kdo se v tomhle tématu orientuje? Je nějaká šance, že ceny zase klesnou? Kolik platíte za kWh vy? Díky za případné postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15727
10.8.23 08:14
@Blue2 píše:
Ahoj, tak nám skončila po dvou letech fixace u ČEZU a zvedli nám zálohy ze 4tis na 10tis. Teď mame nově cenu 5, 54 kWh.
Máme menší barák a elektrikou i topíme.
Je tu někdo, kdo se v tomhle tématu orientuje? Je nějaká šance, že ceny zase klesnou? Kolik platíte za kWh vy? Díky za případné postřehy.
Šance je celkem vysoká - buď ceny klesnou, nebo zůstanou stejné, nebo porostou :)

Za kWh platím dle ceníku ČEZu - elektřina na dobu neurčitou, sazba D25D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.8.23 08:21

@Blue2 no a tu cenu mate bez DPH nebo vc. DPH. Co nabizela konkurence? E-on ma docela dobre nabidky co jsem se divala, ale my jsme ted poresili refixaci plynu a elektrina nam konci az pristi rok v lete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22805
10.8.23 08:21

Mě teď přišlo od Pre, že mi zlevňují o 20% elektřinu..pomalu se dostávám na cenu jako před válkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
10.8.23 08:23
@Zumpa píše: Šance je celkem vysoká - buď ceny klesnou, nebo zůstanou stejné, nebo porostou :)Za kWh platím dle ceníku ČEZu - elektřina na dobu neurčitou, sazba D25D.

Tak jasně, šance je tu vždycky :).Já si právě myslím, že ceny už neklesnou, určitě ne na původní ceny. Si tak říkám, proč by to vlastně dělali, když lidé zaplatí i ty ceny vysoké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
10.8.23 08:24
@lucynka25 píše:
Mě teď přišlo od Pre, že mi zlevňují o 20% elektřinu..pomalu se dostávám na cenu jako před válkou.

Fakt? Tak to je dobrá zpráva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
10.8.23 08:26
@Blue2 píše:
Tak jasně, šance je tu vždycky :).Já si právě myslím, že ceny už neklesnou, určitě ne na původní ceny. Si tak říkám, proč by to vlastně dělali, když lidé zaplatí i ty ceny vysoké?

Já si také nedělám iluze, není tady tržní prostředí, stát podporuje monopolní a kartelové chování dodavatelů. Navíc má v ČEZu významný podíl, takže pro nějaké výrazné zlevňování tady není prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
10.8.23 08:27
@Marcicek84 píše:
@Blue2 no a tu cenu mate bez DPH nebo vc. DPH. Co nabizela konkurence? E-on ma docela dobre nabidky co jsem se divala, ale my jsme ted poresili refixaci plynu a elektrina nam konci az pristi rok v lete…

S DPH. Přiznám se, že se mi od ČEZu moc nechce, je to taková jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.8.23 08:28

@lucynka25 cemu rikas pomalu? jako jestli mas platit nejakych 5000 Kc vc. DPH za Mwh ve vysokem a nizkem tarifu, tak to pomalu neni…kdyz mam uzavrenou starou smlouvu a plstim 3560 Kc vc.DPH ve vysokem a 1400 vc.DPH v nizkem tarifu a takove nabidky jsem tedy nikde nevidela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22805
10.8.23 08:28

@Blue2 jj snad už to zůstane..naopak jsem včera někde letmo četla jen nadpis, že zase nebude plyn, nebo budou zdražovat :roll: já mám oboje..plyn už je taky docela na slušné ceně, ale k původní ceně jsme hooodne daleko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
10.8.23 08:31

Nám Eon loni 3× od září do prosince zvedl zálohy. Taky původních 4,5 tisice bylo 9,5 tisíce. Máme vše na elektriku i topení. Deset let to bylo stejně ty zálohy a vždy vraceli dost. Loni vždycky přišel e-mail, že zálohy zvedají. Ale my jsme si hned při prvním e-mailu v září řekli a dost. Nebudeme na nic čekat. Rozhodili jsme sítě po známých, kdo a u koho dělal fotovoltaiku. V prosinci to montovali na střechu. Nebyly baterky. Takže nějak v únoru to teprve zapojili. Původní plán byl jiný, že se udělá výhledově. Plán se musel překopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.8.23 08:32

@Blue2 tak zrovna cez, innogy a eon to mas takovou jistotu na trhu vzdy…
A jestli neco vyrazneji klesne, tak pristi rok jeste uplne ne, ale v roce 2025 by uz mohlo, proto nabizeji fixace s refixace lidem az to konce roku 2025 at jsou na svem pekne v jistote…no uvidim co mi nabidnou pristi rok ohledne te elektemriny, sama jsem zvedava…plyn levnejsi ale podle ceny predvalkou porad katastrofa…a hlavne myslim si, ze po krizi bude zazracne pred dalsimi volbami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
10.8.23 08:34
@Kelsey píše:
Nám Eon loni 3× od září do prosince zvedl zálohy. Taky původních 4,5 tisice bylo 9,5 tisíce. Máme vše na elektriku i topení. Deset let to bylo stejně ty zálohy a vždy vraceli dost. Loni vždycky přišel e-mail, že zálohy zvedají. Ale my jsme si hned při prvním e-mailu v září řekli a dost. Nebudeme na nic čekat. Rozhodili jsme sítě po známých, kdo a u koho dělal fotovoltaiku. V prosinci to montovali na střechu. Nebyly baterky. Takže nějak v únoru to teprve zapojili. Původní plán byl jiný, že se udělá výhledově. Plán se musel překopat.

FVE v zimě barák nevytopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
10.8.23 08:37

@Kelsey jo a nam tu z fotovoltaiky vyhorel uz barak v sousedstvi, klidne ti poslu odkaz, ti lidi prisli o vsechno, maji i sbirku na donio, v zahrsmanici se to deje taky, prostejaj si to seda tsk to pak se skripne kabel a udela se zkrat a zacne to horet, už cite doporucuju tmreit s pojistovnou zda na fotovoltiiku mate pojisteni nemovitosti a hlavne nepodcenovat kontroly a revize…z te fotovoltaiky mam ja osobne docela vitr, jak to zacne hotet blbe se to hasi, to je jak u elektroauta, proste to shori, ale mozna jsem ovnivnena tou udalosti, jeste to je cestrve tak mesic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
10.8.23 08:42
@Marcicek84 píše:
@Kelsey jo a nam tu z fotovoltaiky vyhorel uz barak v sousedstvi, klidne ti poslu odkaz, ti lidi prisli o vsechno, maji i sbirku na donio, v zahrsmanici se to deje taky, prostejaj si to seda tsk to pak se skripne kabel a udela se zkrat a zacne to horet, už cite doporucuju tmreit s pojistovnou zda na fotovoltiiku mate pojisteni nemovitosti a hlavne nepodcenovat kontroly a revize…z te fotovoltaiky mam ja osobne docela vitr, jak to zacne hotet blbe se to hasi, to je jak u elektroauta, proste to shori, ale mozna jsem ovnivnena tou udalosti, jeste to je cestrve tak mesic…

Oni nemají pojištěný barák a žebrají veřejně o peníze? Neměli by spíš takové lidi zavírat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat