Elektřina 2023
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Elektřina 2023
Ahoj, tak nám skončila po dvou letech fixace u ČEZU a zvedli nám zálohy ze 4tis na 10tis. Teď mame nově cenu 5, 54 kWh.
Máme menší barák a elektrikou i topíme.
Je tu někdo, kdo se v tomhle tématu orientuje? Je nějaká šance, že ceny zase klesnou? Kolik platíte za kWh vy? Díky za případné postřehy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Blue2 píše:Šance je celkem vysoká - buď ceny klesnou, nebo zůstanou stejné, nebo porostou
Ahoj, tak nám skončila po dvou letech fixace u ČEZU a zvedli nám zálohy ze 4tis na 10tis. Teď mame nově cenu 5, 54 kWh.
Máme menší barák a elektrikou i topíme.
Je tu někdo, kdo se v tomhle tématu orientuje? Je nějaká šance, že ceny zase klesnou? Kolik platíte za kWh vy? Díky za případné postřehy.
Za kWh platím dle ceníku ČEZu - elektřina na dobu neurčitou, sazba D25D.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blue2 no a tu cenu mate bez DPH nebo vc. DPH. Co nabizela konkurence? E-on ma docela dobre nabidky co jsem se divala, ale my jsme ted poresili refixaci plynu a elektrina nam konci az pristi rok v lete…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teď přišlo od Pre, že mi zlevňují o 20% elektřinu..pomalu se dostávám na cenu jako před válkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Šance je celkem vysoká - buď ceny klesnou, nebo zůstanou stejné, nebo porostouZa kWh platím dle ceníku ČEZu - elektřina na dobu neurčitou, sazba D25D.
Tak jasně, šance je tu vždycky
.Já si právě myslím, že ceny už neklesnou, určitě ne na původní ceny. Si tak říkám, proč by to vlastně dělali, když lidé zaplatí i ty ceny vysoké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
Mě teď přišlo od Pre, že mi zlevňují o 20% elektřinu..pomalu se dostávám na cenu jako před válkou.
Fakt? Tak to je dobrá zpráva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blue2 píše:
Tak jasně, šance je tu vždycky.Já si právě myslím, že ceny už neklesnou, určitě ne na původní ceny. Si tak říkám, proč by to vlastně dělali, když lidé zaplatí i ty ceny vysoké?
Já si také nedělám iluze, není tady tržní prostředí, stát podporuje monopolní a kartelové chování dodavatelů. Navíc má v ČEZu významný podíl, takže pro nějaké výrazné zlevňování tady není prostor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcicek84 píše:
@Blue2 no a tu cenu mate bez DPH nebo vc. DPH. Co nabizela konkurence? E-on ma docela dobre nabidky co jsem se divala, ale my jsme ted poresili refixaci plynu a elektrina nam konci az pristi rok v lete…
S DPH. Přiznám se, že se mi od ČEZu moc nechce, je to taková jistota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 cemu rikas pomalu? jako jestli mas platit nejakych 5000 Kc vc. DPH za Mwh ve vysokem a nizkem tarifu, tak to pomalu neni…kdyz mam uzavrenou starou smlouvu a plstim 3560 Kc vc.DPH ve vysokem a 1400 vc.DPH v nizkem tarifu a takove nabidky jsem tedy nikde nevidela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blue2 jj snad už to zůstane..naopak jsem včera někde letmo četla jen nadpis, že zase nebude plyn, nebo budou zdražovat
já mám oboje..plyn už je taky docela na slušné ceně, ale k původní ceně jsme hooodne daleko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám Eon loni 3× od září do prosince zvedl zálohy. Taky původních 4,5 tisice bylo 9,5 tisíce. Máme vše na elektriku i topení. Deset let to bylo stejně ty zálohy a vždy vraceli dost. Loni vždycky přišel e-mail, že zálohy zvedají. Ale my jsme si hned při prvním e-mailu v září řekli a dost. Nebudeme na nic čekat. Rozhodili jsme sítě po známých, kdo a u koho dělal fotovoltaiku. V prosinci to montovali na střechu. Nebyly baterky. Takže nějak v únoru to teprve zapojili. Původní plán byl jiný, že se udělá výhledově. Plán se musel překopat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blue2 tak zrovna cez, innogy a eon to mas takovou jistotu na trhu vzdy…
A jestli neco vyrazneji klesne, tak pristi rok jeste uplne ne, ale v roce 2025 by uz mohlo, proto nabizeji fixace s refixace lidem az to konce roku 2025 at jsou na svem pekne v jistote…no uvidim co mi nabidnou pristi rok ohledne te elektemriny, sama jsem zvedava…plyn levnejsi ale podle ceny predvalkou porad katastrofa…a hlavne myslim si, ze po krizi bude zazracne pred dalsimi volbami
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Nám Eon loni 3× od září do prosince zvedl zálohy. Taky původních 4,5 tisice bylo 9,5 tisíce. Máme vše na elektriku i topení. Deset let to bylo stejně ty zálohy a vždy vraceli dost. Loni vždycky přišel e-mail, že zálohy zvedají. Ale my jsme si hned při prvním e-mailu v září řekli a dost. Nebudeme na nic čekat. Rozhodili jsme sítě po známých, kdo a u koho dělal fotovoltaiku. V prosinci to montovali na střechu. Nebyly baterky. Takže nějak v únoru to teprve zapojili. Původní plán byl jiný, že se udělá výhledově. Plán se musel překopat.
FVE v zimě barák nevytopí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey jo a nam tu z fotovoltaiky vyhorel uz barak v sousedstvi, klidne ti poslu odkaz, ti lidi prisli o vsechno, maji i sbirku na donio, v zahrsmanici se to deje taky, prostejaj si to seda tsk to pak se skripne kabel a udela se zkrat a zacne to horet, už cite doporucuju tmreit s pojistovnou zda na fotovoltiiku mate pojisteni nemovitosti a hlavne nepodcenovat kontroly a revize…z te fotovoltaiky mam ja osobne docela vitr, jak to zacne hotet blbe se to hasi, to je jak u elektroauta, proste to shori, ale mozna jsem ovnivnena tou udalosti, jeste to je cestrve tak mesic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcicek84 píše:
@Kelsey jo a nam tu z fotovoltaiky vyhorel uz barak v sousedstvi, klidne ti poslu odkaz, ti lidi prisli o vsechno, maji i sbirku na donio, v zahrsmanici se to deje taky, prostejaj si to seda tsk to pak se skripne kabel a udela se zkrat a zacne to horet, už cite doporucuju tmreit s pojistovnou zda na fotovoltiiku mate pojisteni nemovitosti a hlavne nepodcenovat kontroly a revize…z te fotovoltaiky mam ja osobne docela vitr, jak to zacne hotet blbe se to hasi, to je jak u elektroauta, proste to shori, ale mozna jsem ovnivnena tou udalosti, jeste to je cestrve tak mesic…
Oni nemají pojištěný barák a žebrají veřejně o peníze? Neměli by spíš takové lidi zavírat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit