Nemohu si dovolit nájem v Brně

11
8.8.23 20:27

Nemohu si dovolit nájem v Brně

Ahoj,

S přítelem nastupujeme na vysokou do Brna, bohužel nám však nevyšly koleje a když jsme viděli ceny bytů v Brně, tak jsme se upřímně dost zhrozili.

Pro představu většinou 10-13 000 za sdílený pokoj. Brigády domluvené máme, ale když jsme si to počítali tak abychom měli na jídlo, kosmetikou a jízdné, jsme schopni dát za nájem na osobu tak 3 500 - 4 300 max a to se zdá naprosto nereálné. Rodiče nám bohužel nemohou přispívat a my jsme tedy velice zoufalí, jelikož ani po 3 měsíčním hledání jsme nic nesehnali.

Proto bych se chtěla zeptat studentů, jak to zvládáte? Platí vám něco rodiče nebo vše opravdu s těmito cenami za bydlení vše zvládáte samostatně? Protože já kdybych měla platit tolik peněz za pokoj, tak jsem asi jen na čínských polívkách :(.

Předem děkuji za jakékoliv rady a odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65362
8.8.23 20:30
@Nikolka340 píše:
Ahoj,

S přítelem nastupujeme na vysokou do Brna, bohužel nám však nevyšly koleje a když jsme viděli ceny bytů v Brně, tak jsme se upřímně dost zhrozili.

Pro představu většinou 10-13 000 za sdílený pokoj. Brigády domluvené máme, ale když jsme si to počítali tak abychom měli na jídlo, kosmetikou a jízdné, jsme schopni dát za nájem na osobu tak 3 500 - 4 300 max na osobu a to se zdá naprosto nereálné. Rodiče nám bohužel nemohou přispívat a my jsme tedy velice zoufalí, jelikož ani po 3 měsíčním hledání jsme nic nesehnali.

Proto bych se chtěla zeptat studentů, jak to zvládáte? Platí vám něco rodiče nebo vše opravdu s těmito cenami za bydlení vše zvládáte samostatně? Protože já kdybych měla platit tolik peněz za pokoj, tak jsem asi jen na čínských polívkách :(.

tolik za pokoj? A kolik v tom bytě je lidí. Příbuzná byla v bytě o dvou pokojích, byli tam čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
8.8.23 20:36
@Nikolka340 píše:
Ahoj,

Pro představu většinou 10-13 000 za sdílený pokoj. Brigády domluvené máme, ale když jsme si to počítali tak s jídlem, kosmetikou, jízdenkama jsme schopni se vejít za nájem na osobu tak 3 500 - 4 300 max na osobu a to se zdá naprosto nereálné. Rodiče nám bohužel nemohou přispívat a my jsme tedy velice zoufalí, jelikož ani po 3 měsíčním hledání jsme nic nesehnali.

Tady asi moc studentů nenajdeš… Jinak ano, za mě se to řešilo čínskými polívkami, kosmetika zbytečná. Nebo prostě nabrat směny a makat - spolužák treba pracoval každý den 17-01 na nočním helpdesku, pak každý den 10-16 škola, osobní život a učení řešil po víkendech, a dal to. :) Hodně lidí třeba i dojíždělo 150 km denně. :nevim: Řešení jsou, nejsou pohodlná, ale jsou. Pro ty pohodlnější: vyživovací povinnost rodičů, pro extrémně zhovadilé: příspěvek na bydlení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
8.8.23 20:37

To je šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65362
8.8.23 20:40

No tady to tak drahé není.
https://www.studentreality.cz/s/Brno?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65362
8.8.23 20:40

Ono těch 10-13 je pro dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
8.8.23 20:41
@Nikolka340 píše:
Ahoj,

Pro představu většinou 10-13 000 za sdílený pokoj. Brigády domluvené máme, ale když jsme si to počítali tak abychom měli na jídlo, kosmetikou a jízdné, jsme schopni dát za nájem na osobu tak 3 500 - 4 300 max a to se zdá naprosto nereálné. Rodiče nám bohužel nemohou přispívat a my jsme tedy velice zoufalí, jelikož ani po 3 měsíčním hledání jsme nic nesehnali.

13 000 měsíčně za pokoj nebo za osobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
8.8.23 20:41
@vokishka píše:

Taky myslím, to mi zas nepřijde tolik v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
8.8.23 20:44

Vím, že více spolužáků situaci řešili po prvním ročníku, že na léto (tři měsíce) vyjeli do zahraničí pracovat jako animátoři, v hotelech. Vydělali si pěkné peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22657

Ja myslim, ze vetsinu studentu podporuji jejich rodice. A kdyz ne, tak studuji dalkove pri praci. Neumim si uplne predstavit tahnout to vse jen z brigad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65362
@lucad77 píše:
13 000 měsíčně za pokoj nebo za osobu?

když se podíváš na odkaz, co jsem dala, tak to bude za pokoj. Což bude normální cena. Koleje nebudou o tolik levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.8.23 20:47

@vokishka většinou 4-5 lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
8.8.23 20:48

Sdílený seženeš za méně než 10 tisíc.
Prostě se lidi narvali i po třech nebo čtyřech do pokoje dle velikosti.
Brno je reálně oproti tomu, co se tu dá vydělat, dražší než Praha, je tu hrozně moc škol a hrozně málo kolejí.
Tady je i výrazně za méně.
https://www.sreality.cz/…em/byty/brno?…
Ale 3500 až 4300 za osobu je teda hodně málo. To bys musela být v pokoji po víc než dvou. To jste někde 15 let zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65362
8.8.23 20:48
@Nikolka340 píše:
@vokishka většinou 4-5 lidí

ty čtyři jsou normální, tak je to i na kolejích. A jestli je to 13 pro čtyři, tak je to luxus, ne. Pokud pro dva, tak je to o něco málo víc než je kolej, to s tím musí každý student počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
8.8.23 20:50
@vokishka píše:

Jo tak to jo. Já z toho prvního příspěvku pochopila, že těch 10 myslí na osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat