Elektřina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.7.10 08:48

elektřina

Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli víte jak jde u vás levný proud byla jsme se optat u nás na elektrárně a vyjely mi papír ale moc se mi to nezdá.Podle té paní co mi to vytiskla a vysvětlika jde drahý proud u nás v baráku jen 4hodiny denně v rozdělený po hodině a ten levný zbylých 20hodin. je to možný nebo mi to vysvětlila obráceně ? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
9.7.10 08:52

je to možné - záleží na to čím topíte a podle toho jakou sazbu máte s elekt. sjednanou. Já to mám taky tak protože topíme elektrickýma rohožema v podlaze a „kamnech“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.7.10 08:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
9.7.10 09:02

Ahoj, možné to je. Tchyně v baráku elektřinou i topí a mají přesně jak píšeš 20 hodin levný proud (různě rozdělený během dne) a 4 hodiny drahý. My topení na elektriku nemáme, a tím pádem máme levný proud jen tuším 6 hodin denně (rozdělený na 2 hodiny odpoledne a 4 hodiny v noci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
9.7.10 09:07

Jojo, taky máme 20 hodin levného a 4 drahého, je to sazba třeba pro elektrokotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.10 10:19

jojo máme ČEZ a topíme v kotly a ještě tu můžem topit elektrikou.
Jééé tak to jste mě uklidnily jsme ráda že jsem to pochopila dobře přišlo mi to trošku divný.
Děkuji všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2957
12.7.10 11:01

jen VT??

je možné, že u nás v paneláku vůbec není NT? na faktuře mám vyúčtování jen za VT a když jsem se dívala na elektroměr na chodbě, tak tam je jen jeden číselný údaj a to ještě na takových těch kolečkách, co se na nich točí čísla :roll: třeba už i tchýně na vesnici má nový elektroměr s digitálním ukazatelem a má i VT i NT. víte co, ráda bych třeba prala, když zrovna jede NT,a tak ušetřila, ale u nás to je asi úplně špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4407
12.7.10 21:17

Tak si zkus zajít na elektrárnu a zeptej se jak to máte. Já jsem tam taky šla a potřebuješ jen identifikační číslo. A oni by ti to pak měly říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bakinka
31.8.10 19:46

Ono je taky třeba si spočítat, jestli se vyplatí mít i nižší tarif, protože se zase platí vyšší nájem z elektroměru. Takže pokud nepoužíváte el. bojler nebo nějaké el. topidlo, tak je výhodnější mít jen tu jednu sazbu. Ale třeba na stránkách EONu se dá zadat vaše roční spotřeba a zjistit, která sazba je pro vás výhodnější.

• Citovat
  • Upravit
69235
11.2.14 19:24

Vyúčtování eleketřiny u ČEZU při převodu

Nevítě někdo, když budeme převádět elektroměr u Čezu na někoho jiného, jen napíšeme stav elektroměru, podepíšem my i nový odběratel. Co potom? Máme nastaveny vyšší zálohy, ale jelikož už se tam 4měsíce neodebírá, máme určitě zaplaceno víc, než spotřebováno. Jak to probíhá? Jen podle toho našeho odečtu udělají vyúčtování? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
11.2.14 19:35

@terinka4444 pokud si to pamatuji tak přesně jak píšeš, najdeš si jejich formulář, přepíšeš stav a oba podepíšete a odešlete
co se týče vyúčtování nejsem si jistá, ale měli by udělat vyúčtování k tomu dni podpisu a novému odběrateli poslat novou smlouvu s novými zálohami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 14:01

černý odběr

Neví někdo, jakým způsobem se měří černý odběr elektřiny? Údajně na to mají měřáky, po nahlášení přijedou, měří odběr, jenže jak? Soused si asi udělal černý odběr, asi to tu schytám za práčkařství, ale dělali fasádu, sekali novoou drážku pro kabel ze stožáru, nevěděli, že jsme doma nemocná, udělali skříňku, zapojiovali ta kabey, provrtávali zeď do domu, a hned to šoupli pod polystyren a pak na to omítku. proč by si někdo jinak dělal druhou skříňku a dával ji pod omítku, není přístupná :think: jenže je to starý dům a nemají venku sopku, elektroměr mají v baráku, není přístupný, i na odečty musí přijet a pustit odečítatele domů do chodby. Takže může to čez zjistit? Má cenu to vůbec hlásit? Chápete anonym. děkuji

• Citovat
  • Upravit
72725
3.10.14 14:03

Zjistit to může - pokud tam najednou bude nulový odběr a pod.. ale taky se může stát, že se napíchl na někoho jiného, např na vás, pak to zjistíte vy - extra velkou spotřebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
3.10.14 14:46

Ty jo já myslela že z oken šmírují staré babičky :lol:. Jinak zjistit to samozřejmě lze, v tom nevidím problém. Ale jaksi si nedovedu představit jak by měl někdo stažené kabely ze stožáru? Ledaže by je zakopal do země :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 17:26
To že ty si to neumíš představit neznamená, že to tak nemají. Zajímavé je, že se opět nepozastavíš nad tím, že někdo krade elektřinu, jako třeba neoprávněné dávky, ale zaujme tě, že si toho někdo jiný všímá. Princip mají následovný, stožár je těsně vedel jejich domu, kabely tady máme tažené vzduchem, nikoliv zemí. Mají vzduchem přivedené kabely k domu a ve zdi je drážka, kterou ten kabel vede k hodinám, a v té zdi to mají rozpojené a před hodinami mají z toho extra kabel tažený domů zdí mimo hodiny, to vše schované pod novou fasádou.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Ty jo já myslela že z oken šmírují staré babičky :lol:. Jinak zjistit to samozřejmě lze, v tom nevidím problém. Ale jaksi si nedovedu představit jak by měl někdo stažené kabely ze stožáru? Ledaže by je zakopal do země :think:.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat