Zvládneme finančně dítě?

Anonymní
20.5.10 10:21

Zvládneme finančně dítě?

Plánujeme mimi, já se jen obávám finanční situace, nevím, kolik co stojí, na kolik přijde mimčo měsíčně, jak budeme vycházet. Společný příjem bychom měli kolem 22 tis. (počítám už jako můj příjem rodičák, přítel má plat 14-15 tis. čistého), výdaje na bydlení (fond oprav,inkaso,TV,internet) máme cca 8.500 Kč, takže nám zbyde 13.500 kč pro dvě osoby + dítě (do budoucna by to byla pro dvě děti!), jaké máte zkušenosti, dá se z toho vyžít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
20.5.10 10:30

:lol: Dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.5.10 10:30

Hezká částka - vidím to bez problémů..Kojení hodně ušetří a jediná pořádná investice do začátku je kočárek a pleny..Ostatní věci jdou lehce sehnat po někom či starší za ploviční ceny.
určitě brzy zjistíš, že se s tím vyjít dá uplně v pohodě a ještě ušetřit.
Hlavně , že nemáte dluhy, hypotéky a manžel má práci.
Miminko nepotřebuje značkové hadříky ani super extra hračky. :lol:
Přeji brzy mimi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.5.10 10:31

Ahoj,pokavaď vám zbývá 13,5tis jen na jídlo,drogerii atd.Tak musíte vyjít krásně.Moje zkušenost.Nám zbývalo jen těch 7600kč a dalo se vyjít,ale s odřenýma ušima :wink: Určitě to zmáknete.Dvě děti nevím…mám z toho strach a proto druhý není a nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291

100%, jen se musíte naučit nakupovat tak aby to vyšlo ;) My máme příjem i výdej podobný a dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052

myslím že s takovouhle čstkou vychází spousta rodin, výbavičku by jsi si pořídila průběžně během těhu, pak dostaneš porodné ze které můžeš pořídit třeba kočár nebo co budeš potřebovat, nakupovat můžeš po bazárkách, jestli máš kamárádky z dětma, můžeš si ty nejměnší věcičky třeba popůjčovt, když budeš kojit ušetříš spoustu peněz za UM, myslím že když budete šetřit určitě to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.5.10 10:32

jo vyžijete v pohodě, takto to máme my a zatím to jde..Záleží jak to pak budete chtít - já například koupím oblečení pro malého jak třeba v lepším obchodě, ale i v bazárku.Ono záleží, jestli se spokojíte i s pujčenou věcí a nebo budete všechno chtít nové. Já jsem měla pujčený košík, druhý kočár na balkon a k našim, abych nemusešla převážet.My to máme opravdu na chlup stejné, ale říkám, záleží jaké budeš chtít kupovat mléko, pleny, jestli příkrmy a nebo pak doma vařit, jestli máte zahrádku.

Příspěvek upraven 20.05.10 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
20.5.10 10:33

Jů, dá v pohodě, ale hodné záleží na na vaší požadované úrovni.

Příspěvek upraven 13.02.12 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
r10
41
20.5.10 10:35

četla jsem tvoji diskuzi a souhlasim ze všim co pišeš,ja co mam vice pokusu za sebou vim o čem mluvim.finančni stranka to problem,znam ženu co přišla o byt s pokusu na ivf,a je rada že pomohli rodiče,nevim kolik ti je ale jsem tady nova,včera jsem to trošku pročetla asi3hod,a vid že nas je hodně čekani na zazrak,ja řikam BUH TO VIDI ALE NEROZDAVA.kolik pokusu maš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.5.10 10:36

Já myslím, že v klidu. Nebude to asi na letecký zájezd do Egypta 2× do roka, ale bez toho se dá žít :lol: A jak po RD půjdeš do práce, tak bude zase líp - třeba až bude zas třeba platit nějaké kroužky a lyžáky, školní výlety atd.

Co se týče výbavičky, když netrváš na novém a značkovém, dá se to pořídit poměrně levně, částky, co píšou někde v časopisech nebo říkají v televizi jsou zbytečně nadsazené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
20.5.10 10:38

Ahooj,
naprosto souhlasim s holkama, určitě se to zvládnout dá :wink: , myslim, že je to hezká častka. A pokud nejsi uplne buh ví jak náročná, tak to zvládnete bez jakýchkoliv problémů, určitě se toho neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.5.10 10:42

Vřele doporučuji, abyste si už teď odkládali měsíčně alespoň 2 tis. na horší časy. I když to nebudete potřebovat, budeš klidnější, že jsou rezervy. Jinak, jak už psaly ostatní, s touhle částkou se vyžít dá v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Emimi
20.5.10 10:43

Určitě nejsme nijak nároční, nepotrpíme si na nějaký luxus, nezakládáme si na tom, aby dítě mělo jen ty nejlepší a nové hadříky a věcičky. Myslím,že nám pomůžou i rodiče nás obou. Těch 13.500 co nám zbyde je na potraviny, drogerii, oblečení, provoz auta (to taky něco stojí, naštěstí přítel má práci ve městě, kde bydlíme,takže nedojíždí), telefony, už jsem od toho odečetla náklady na bydlení. Ještě bych byla ráda,kdybych si z té částky mohla dávat pravidelně měsíčně 1.500 Kč na stavebko, které mám, ale to nevím, jestli se podaří, tak aspoň někdy :lol: S 2 dětmi to bude už horší, ale když píšete,že to někteří také zvládáte. Věřím,že na jídle se dá mnoho ušetřit, v tom asi budu muset krotit přítele, který rád mlsá a jí dost jogurtů a pochutin, třeba i několik denně. Maso téměř nejíme, takže výdaj je hned menší.

• Citovat
  • Upravit
Emimi
20.5.10 10:47

Gino, ta rezerva je určitě nezbytná, už teď šetřím co to dá (přítel má stejný plat jako nyní já a platí toho víc než já, takže šetříme z mého platu), takže v době početí dítěte (pokud se zadaří brzy,což taky samozřejmě nemusí), budeme mít našetřeno asi 100 tis.+finance na stavebním spoření, na ty ale nechci vůbec sáhnout!!! Do budoucna plánujeme vyměnu bytu za domek,takže našetřené penízky se budou jistě hodit.

• Citovat
  • Upravit
Emimi
20.5.10 10:50

Kolik jsou orientančně měsíční náklady na dítě? Kolik stojí třeba plenky na měsíc? Samozřejmě nejlepší je plně kojit, což ale takhle dopředu se neví,takže v případě že budu muset podávat jinou stravu, kolik to bude vycházet? Možná mám zbytečné strachy,ale znám hodně lidí,kteří žijí z koruny na korunu, závislé na rodičáku,co jim přijde, jinak by neměli ani na koupi chleba a takhle prostě dopadnout nechci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat