Zvládneme finančně dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Určitě se s tím vyjít dá my máme příjem tak 25 000-27 000tis. jak kdy a máme 15 letého syna, který sportuje a dost sní a teď čekáme druhé dítko a nebojím se, že by jsme nevyšli. Taky zastávám názor, že nemusí být všechno značkové a nové. Výbavičku pro začátek sice budu pořizovat novou, protože s tak velkým rozdílem mezi dětmi už mi nic nezůstalo a kočárek a sedačku taky radši novou, ale ostatní věci si klidně půjčím navíc se v naší rodině během půl roku narodí miminka tři tak si můžeme vzájemně vypůjčit co kdo potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emimi píše:
Kolik jsou orientančně měsíční náklady na dítě? Kolik stojí třeba plenky na měsíc? Samozřejmě nejlepší je plně kojit, což ale takhle dopředu se neví,takže v případě že budu muset podávat jinou stravu, kolik to bude vycházet?
Papírové pleny počítej cca 1000Kč na měsíc.
A umělá výživa? To je masakr, klidně i 2500 měsíčně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:Emimi píše:Papírové pleny počítej cca 1000Kč na měsíc.
Kolik jsou orientančně měsíční náklady na dítě? Kolik stojí třeba plenky na měsíc? Samozřejmě nejlepší je plně kojit, což ale takhle dopředu se neví,takže v případě že budu muset podávat jinou stravu, kolik to bude vycházet?
A umělá výživa? To je masakr, klidně i 2500 měsíčně
Jj,jsou to strašný výdaje..proto se vyplatí nakupovat na akce do zásoby,ale všechny známe co?Pamatuju jak jsme měli pleny nastrkaný všude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plenky tak 1000,– za měsíc - pokud netrváš na Pamperskách a budeš se i porozhlížet po akcích, vyjde to i na míň. Já třeba kupuju na den takové ty levnější, v pohodě to stačí a jenom na noc ty lepší (Pampers, Huggies Premium a tak). Mám pocit, že ty větší teďka vyjdou trošku dráž, je jich tam míň, ale přes tu tisícovku to nejde…
UM jsem nekupovala, teď jsem nedávno vyčíslovala drahému, co nám prožere dítě a vyšlo to na 500,– / týden - počítala jsem instatní kaše (které teď už nedělám), banány, maso, jogurty, pitíčka - džusíky (kupovala jsem, protože blbě pil, teď se rozpil, tak už to nekupuju) - takže teď už je to vlastně zase míň… V zásadě když jsem nad tím ale tak uvažovala, tak mi přišlo, že mít 2000,– na osobu na měsíc je taková rozumná částka, aby člověk nebyl šizený (zvlášť ten malý člověk, toho šidit nechci
). Ale vyžít se dá i s menší částkou, to zas jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé já chci aby mi taky tolik zůstávalo…
100% z toho vyžiješ v pohodě. Jewn ja k píšou hlok,y na plínách a případně i ubrouscích v akcích se dá fakt dobře ušetřit.
Doteď jsem používala Huggies premium nebo žluté Pampers a teĎ jsme zkoušela Babydream od Rossmanna a musím říct, po noci - 14 hod
plína plná prdýlka úplně suchá, hlaďoučká…což se mi u těch dražších fakt nestalo.
Oblečení je levné v Tescu - Chrekee, dá se dobře koupit i u ťamanců - včera jsem brala body za 30,– a nebo v bazárcích. sekáče se zdaleka tolik nevyplatí.
Příspěvek upraven 20.05.10 v 11:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:
na plínách a případně i ubrouscích v akcích se dá fakt dobře ušetřit.
Ubrousky ani nejsou třeba, stačí obyčejná voda, takže i na tom člověk ušetří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak v Tescu je oblečení celkem levné a i dost kvalitní, nakupuju tam hodně i na syna. A i u vietnamců se dá dobře koupit, když si to člověk trošku obhlédne jsou i mezi nima rozdíly někteří mají fakt hadry a jiní celkem dobré věci a u dětí zas nemusejí tolik vydržet stejně z toho vyrostou. V sekáči bych já třeba na malé nenakupovala nevím nějak mě odrazuje to, že nevím kdo to měl předtím. To spíš třeba od rodiny, nebo kamarádky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšete nakoupit pleny do zásoby..když nejsou ozkoušené, co když se nějakých nakoupí velké množství a pak se zjistí, že mimču nevyhovují, není to risk? Existují nějaké, u kterých je dlouhodobější dobrá zkušenost, chválí je hodně mamin??
- Citovat
- Upravit
Emimi píše:
Jak píšete nakoupit pleny do zásoby..když nejsou ozkoušené, co když se nějakých nakoupí velké množství a pak se zjistí, že mimču nevyhovují, není to risk? Existují nějaké, u kterých je dlouhodobější dobrá zkušenost, chválí je hodně mamin??
Nó, to si bohužel budeš muset vyzkoušet sama, co tvému dítěti bude pasovat.
Obecně ale tuším vedou Pampers (nebo tak nějak se to píše
)
Před narozením bych do zásoby určitě nekupovala, ale pak už ženské berou akce útokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Plánujeme mimi, já se jen obávám finanční situace, nevím, kolik co stojí, na kolik přijde mimčo měsíčně, jak budeme vycházet. Společný příjem bychom měli kolem 22 tis. (počítám už jako můj příjem rodičák, přítel má plat 14-15 tis. čistého), výdaje na bydlení (fond oprav,inkaso,TV,internet) máme cca 8.500 Kč, takže nám zbyde 13.500 kč pro dvě osoby + dítě (do budoucna by to byla pro dvě děti!), jaké máte zkušenosti, dá se z toho vyžít?
To budete mít víc než my, teda my už to méně máme, protože sem na nemocenský ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:UM jsem nekupovala, teď jsem nedávno vyčíslovala drahému, co nám prožere dítě a vyšlo to na 500,– / týden - počítala jsem instatní kaše (které teď už nedělám),
Angu, to mu děláš normální kaše z krupice, nebo jí k večeři něco jiného? Já Míšovi furt dávám k večeři instantní rozdělané v KM, ale ty ze Zdravé výživy - vyjdou přeci jen o něco levněji, tak přemýšlím, co jedí jiné děti, co nemaj tak línou matku
![]()
Omlouvám se za OT
Příspěvek upraven 20.05.10 v 11:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě jsem se chtěla zeptat, kolik by činila přesně moje mateřská, mám oficiálně 13 hrubýho (bokem hotově 3.500 Kč,což se mi bohužel do mateřské vypočítávat nebude)? Myslela jsem,že je to 70%,ale někde jsem viděla výpočet a tolik mi to nevycházelo?
- Citovat
- Upravit
Já měla vyzkoušené fialové tesco-teď jsou myslím modré??A když chceš ozkoušené tak Pampers-zelené.Ty oranžové stály za dvě věci(sleep and play?)Nebo Huggies premium,ale ty nám někdy tekly bokem
Hlavně bych kupovala prodyšné…
Prostě ze začátku si plenky ozkoušíš apak budeš vědět které nakoupit do zásoby.Akce jsou furt někde.
Ubrousky nejsou třeba?Nevím,bez nich teda ani ránu i dneska.Pokaždý dítě drhnout vodou -nikdy jsem nedělala tak nemůžu soudit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:Angua píše:UM jsem nekupovala, teď jsem nedávno vyčíslovala drahému, co nám prožere dítě a vyšlo to na 500,– / týden - počítala jsem instatní kaše (které teď už nedělám),Angu, to mu děláš normální kaše z krupice, nebo jí k večeři něco jiného? Já Míšovi furt dávám k večeři instantní rozdělané v KM, ale ty ze Zdravé výživy - vyjdou přeci jen o něco levněji, tak přemýšlím, co jedí jiné děti, co nemaj tak línou matku
Příspěvek upraven 20.05.10 v 11:24![]()
Omlouvám se za OT
A zkoušela jsi kaše v DM?Ty vyjdou na pár korun?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plena a kosmetika s tím související -okolo 1000.- měsíčně..
Jídlo ze začáku 0,– pokud kojíš, s UM nemám zkušenosti, kupuju až ted a vyjde to tak na 400.- měsíčně - už to tolik nepije.
Oblečení převážně od asijských mistrů - s tím ,že mají polskou výrobu, ale i české kusy a není to na tom poznat - je to hezké, kvalitní i levné.
kočárek kombinace 11,000.-přebalovák 1500.-
hračky pár nových, většina po někom
připrav se spíše na možné alergie,léky,či nějaké očkování..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit