Elektrokotel - zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36148
24.9.10 12:58

Elektrokotel - zkušenosti?

Ahoj,
uvažujeme o topení elektrikou. Teď máme na plyn - celý dům. Jsme dvě rodiny, tak bysme chtěli topení každý zvlášť.
Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s tímto topením.
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
24.9.10 13:14

Zdravím, je to bezkonkurenčně nejdražší topení. my máme elektrokotel a v každém pokoji radiátory. Je to čisté, ale opravdu drahé a moc se člověk neohřeje. Loni jsme tady měli docela zimu, chodili jsme ve svetrech a elektroměr se točí a točí, stačí trochu přidat topení. Za tu zimu jsme dopláceli bezmála 20 TISÍC! A na zálohách bylo zaplaceno téměř 40 ticíc, takže 60 000 na dvoupokojový domek s kuchyní. Letos začínáme topit dřevem. Protože tohle je opravdu moc. Ale zase jestli jste bohatí, tak proč ne. není s tím žádná práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101510
24.9.10 13:16

Podle mě je to plus mínus stejné jako to topení plynem, jak cenově tak pohodlím… Cena za topení bude o něco vyšší, ale zas budeš mít nárok na 20 hodin nízké sazby a tím zlevníš provoz dalších spotřebičů. Jen je otázkou, zda na to bude mít připraven hlavní jistič a přívod, to by mohl být problém a další náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101510
24.9.10 13:19
eva valoi píše:
Zdravím, je to bezkonkurenčně nejdražší topení. my máme elektrokotel a v každém pokoji radiátory. Je to čisté, ale opravdu drahé a moc se člověk neohřeje. Loni jsme tady měli docela zimu, chodili jsme ve svetrech a elektroměr se točí a točí, stačí trochu přidat topení. Za tu zimu jsme dopláceli bezmála 20 TISÍC! A na zálohách bylo zaplaceno téměř 40 ticíc, takže 60 000 na dvoupokojový domek s kuchyní. Letos začínáme topit dřevem. Protože tohle je opravdu moc. Ale zase jestli jste bohatí, tak proč ne. není s tím žádná práce.

Já tedy nevím, my taky dopláceli dost, ale kotel běžel od července na 30°C (v místnosti) neb to byla novostavba a musela vyschnout… a celou zimu krásně teplo.
Ale je fakt, že proti dřevu je to výrazně dražší topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.9.10 13:33

Pro toho, kdo na to má, tak je to ideální topení. Jo a opět se bude elektrika zdražovat. Prostě na to, že je energie nadbytek, tak je to prostě předražený. Člověk chtěl topit ekologicky, tady všichni topí dřevem uhlím a přihazujou starý boty, a akorát pak na to svoji ekologičnost doplatí. Dali jsme si to na tři splátky, hned budeme čezu paltit za tuto „SLUŽBU“ 180 korun úroky. A to už tam maj opět od nás 9000 na zálohách, tak proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
24.9.10 13:39

A teď je ještě ten průšvih se solárníma elektrárnama, které mají podražit elektřinu o cca 20% od příštího roku. Já bych tedy zakladatelce poradila zůstat u plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
24.9.10 13:46

A kolik tak platíte zálohy? My platíme 1500 za elektriku a 1500 za plyn. Teď. Tak jsme si mysleli, že bysme tak ty 3000-4000 platili za to topení elektrikou :nevim: :?: Je to blbost?
Bydlíme v podkroví domku, měli jsme 3+1, ale přistavujeme a budeme mít 5+1.

(Bohatí nejsme ani náznakem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.9.10 14:09

Máme dva pokoje, kuchyň. Samozřejmě koupelna, záchod předsíňka. Zálohy jsme platili 3000, ted´nám to zvedli na 4500. Pokud bychom topili jen elektrikou, tak nevěřím, že nám to bude stačit. I vzhledem k tomu, že se bude elektrika zdražovat. Byla jsem u čezu zaměstnaná peníze tam protejkaj ve velkým, velkolepé budovy, vysoké platy na vrchních postech, nákladné rauty a drahá elektrika pro lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.9.10 14:12

Na pět + jedna vám 3000 stačit nebudou. Jo ještě je taky důležitý, jestli máte třeba zateplený barák, plastová okna atd. Protože ten noční proud je sice levnější, ale oni když ho vypnou, tak radiátory jsou v momentě studený, pak to zapnou a než se to zahřeje, tak se elektroměr z toho div neposere.
Jinak známý mají novostavbu, 4 pokojíky, plastová okna, zateplený barák a zálohy platí 6000. Dopláceli asi kolem 7000- Ale zase je fakt, že maji docela teplo. My máme starší domek, takže i víc tepla nám uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101510
24.9.10 14:18

My máme taky novostavbu, celkem cca 6+1 a zálohy 6000,– letos nestačili, ale jak už jsem psala topili jsme 10 měsíců (celkem 13 záloh) protože domeček nebyl suchý, takže se topilo na hodně a k tomu pořád větralo. Letos doufám, že by stačit mohly, no uvidíme…
Plus chceme ještě dodělat teplovodní panely na střechu, že by celé léto zvládli ohřívat teplou vodu (tu taky hřejem elektrikou) a v zimě předehřívali jak teplou vodu, tak vodu do topného okruhu a kotel by jí jen dohříval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.9.10 14:20
Kateřina33 píše:
A kolik tak platíte zálohy? My platíme 1500 za elektriku a 1500 za plyn. Teď. Tak jsme si mysleli, že bysme tak ty 3000-4000 platili za to topení elektrikou :nevim: :?: Je to blbost?
Bydlíme v podkroví domku, měli jsme 3+1, ale přistavujeme a budeme mít 5+1.(Bohatí nejsme ani náznakem)

To strasne zalezi, jak dobre mate zatepleny barak.

Mame podkrovni byt a elektrokotel.. a musim rict, ze jsem prijemne prekvapena, jak rychle se to tady vytopi. Ale byt je opraveny a dobre zaizolovany… a o tom to je.

• Citovat
  • Upravit
2681
24.9.10 22:52

Opravdu to záleží na tom, jak je dům zateplený, okna atd. My máme novostavbu 6+1, el. topení (plyn není zavedený), zálohy máme jen 2500 a ještě nám 1000 vraceli. Jenže jsme hodně vytápěli krbem, jsem na mateřské a v zimě jsem topila celý den, takže jsme protopili cca 10000 ve dřevě. Ale jenom el. topení bych se fakt bála.
Katerino, a proč neuvažujete o oddělených plyn. kotlích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JAN93
27.8.13 20:53

pro hlupáky

Nejdraší topení to není, jelikož Vám dá ČEZ A. S. tarif kdy máte 20 hodin denně 1kWh za 2,50 přibližně, a poté ušetříte na topení, na elketrice celkově mnohem více, a o to mužete víc topit, když si spočítáte budete topit 6 měsíců, každý den 8hodin po 6kW. a kWh bude za 2,50.to je 8×6×2,50=120Kč za jeden den,120×30=3600Kč.3600×6=21600Kč za 6 měsíců topení, tak jdi do háje když tomu nerozumíš, lidi jako jseš ty a ostatní at si jezdí do lesa na dříví, nebo pro uhlí, nezajmá mě to.ALE NEPIŠ TADY HLOUPOSTI O TOM ŽE ELEKTRIKA JE DRAHÁ, DRAHÁ JE PRO TOHO KDO JE OKURKA!!! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
goodison
11.11.13 13:07

JAN93 kecá

JAN93 a jeho chytrystika :lol: Tak hele fešáku, navážíš se tady do ostatních jak tady píšou hlouposti, ale největší pohádky tady píšeš ty sám. Za 1) kWh za 2,50 Kč, to jsi viděl kde? Běžně je nízký tarif kolem 3,50 Kč za kWh. Za 2) ty topíš pouze 8 hodin denně? Ale notak :mrgreen: Chtěl bych tě vidět, až bude venku pěkně pod nulou 24 hodin v kuse, jak ty budeš topit pouze 8 hodin. S čím jediným souhlasím je tebou udávaná spotřeba kotle - 6kWh.
A teď tedy reálná kalkulace: Náš kotel spálí řekněme cca 6kWh za hodinu. A hodina v nízkotarifu stojí cca 3,50 Kč. Pokud tedy el. kotel pojede 20 hodin (NT 20 hodin, VT 4 hodiny), protopíme za den 420 Kč. Takže na měsíc si nachystejte 12600 Kč. To celé řekněme krát 6 (šest měsísů)a dostáváme se na hrozivých
75 600,– Kč. Uznávám, že cena je napočítána úplně do krajnosti, protože jsem nevzal v potaz faktory, které spotřebu snižují jako třeba, že když se el. kotel zahřeje, žere pak třeba méně než 6 kWh/hod nebo skutečně nebudete topit 20 hodin denně, ale třeba jen 15, dále záleží na tom, jak máte zateplený dům atp, zkrátka a dobře, to jsou již věci velmi individuální, ale pokud řeknu, že si máte na topnou sezonu nachystat 50-65 tisíc, nebudu daleko od pravdy.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
15.11.13 19:39
@goodison píše:
JAN93 a jeho chytrystika :lol: Tak hele fešáku, navážíš se tady do ostatních jak tady píšou hlouposti, ale největší pohádky tady píšeš ty sám. Za 1) kWh za 2,50 Kč, to jsi viděl kde?

Vysoký tarif je 3,2 kč, nízký tarif je 2,7 kč - takže nekecá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný