Jak na moly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11574
22.9.10 15:43

Jak na moly?

Baby poradte, je to hnus. :-D myslim ty moly co mi furt litaji do mouky apod. otviram a zaviram dvirka bleskurychle jak psychopat aby tam nic nevlitlo a stejne tam furt jsou.. :cert: vycistila jsem a zas jsem je nasla v piskotech! tak co na ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11408
22.9.10 15:46

ja nasla uz cerviky v mandlich :poblion:
fungujou ty mololapky mit nekde v tech skrinkach..
nedavno tu byla podobna diskuze ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.9.10 15:47

Jsou to hajzli, normálně tam vlezou i přes zavřená dvířka. Pořídila jsem si i dózy s broušeným hrdlem na některé potraviny a nachytala jsem jednoho, jak se tam snažil procpat, swině mrňavá. Kdybych tu dózu nechala týden jen tak, se mu to asi i podaří :cert:
Jediný co mi funguje je dávat ty věci do mrazáku. Sice tam ty vajíčka jejich zůstanou, ale už se aspoň nelíhnou dál. A mrazit se taky nedá všechno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.9.10 15:55

Levandule… Normálně natrhat levanduli, nasušit a strčit do špajzu (špajzový skříně). Původně jsem ji tam dala proto, že mi krásně voněla a rozvěsila jsem jí snad všude a najednou jsem zjistila, že potravní moli nemáme! Až pak jsem se někde dočetla, že tak levandule skutečně působí. Takže do kuchyně květináč, občas oškubat, strčit k mouce a je po starostech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.9.10 15:57
Amabilis77 píše:
Levandule… Normálně natrhat levanduli, nasušit a strčit do špajzu (špajzový skříně). Původně jsem ji tam dala proto, že mi krásně voněla a rozvěsila jsem jí snad všude a najednou jsem zjistila, že potravní moli nemáme! Až pak jsem se někde dočetla, že tak levandule skutečně působí. Takže do kuchyně květináč, občas oškubat, strčit k mouce a je po starostech :palec:

No to zkusím, dík :palec: v nejhorším budu mít doma moly a hezkou kytku k tomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
22.9.10 16:16

Kdyby to šlo, tak ty hajzlíky vystřílím :-D
Zrovna teď s nimi bojuji. Nevím kde se vzali. Mouky jsem vyhodila bez milosti všechny. Vypucovala skříňku. Těstoviny mám taky ve skleněných dózách z Ikea. A ty potvory pořád lítají. Tak jsem ve stádiu - plácám je a udělá mi to vždy radost, když je sestřelím :oops:

Díky za tip s levandulí, vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
22.9.10 16:26
Amabilis77 píše:
Levandule… Normálně natrhat levanduli, nasušit a strčit do špajzu (špajzový skříně). Původně jsem ji tam dala proto, že mi krásně voněla a rozvěsila jsem jí snad všude a najednou jsem zjistila, že potravní moli nemáme! Až pak jsem se někde dočetla, že tak levandule skutečně působí. Takže do kuchyně květináč, občas oškubat, strčit k mouce a je po starostech :palec:

Já myslela, že levandule zabírá jen na moly šatní :think: . Hmmm, vyzkouším. Taky se těch mrch nemůžem zbavit :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.9.10 16:37

Mně naopak přijde, že na ty šatní to nepůsobí :evil: Teď jsme si sem nějaké dotáhli od tchýně :zed: Což mi tak připomíná, že jsem chtěla koupit invet a zapomněla na to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.9.10 16:37

diky! super tip s levanduli, prikupime :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
23.9.10 09:40

Jé, tak to jsem ráda, že ty svině nejsou jen u nás!! jednu dobu jsme jich měla plný špajz, nakoupila jsem ty lepící plátky - fungovalo a vcelku to funguje. Ale vždycky se nějaký ještě najde, ale naštěstí ne v tak hojném počtu.
Vyuklízela jsem to všechno, vyhodila všechny BIO mouky :zed: , obyč mouky a nejvíc jich bylo v mandlích :pocitac: Do hubení se zapojuje i malá a volá - mamíí, dacan tu lítá!! :mrgreen:
Ještě jsem koupila ty levandulové Raidy,je tam sice na šatní, ale rozvěsila jsem to po špajzce a přijde mi, že to až tak nepomohlo. Ale ta čerstvě nasušená by snad mohla zabrat. :think:
díky zkusím!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
23.9.10 10:40

Ahoj, já si je přinesla domů v rozinkách a zaneřádili mi všechno, takže jsem vše komplet vyhodila, vše vydezinfikovala a nakoupila takový rozkládací karty s feromony (mají je třeba v Tescu) a fakt to zabralo. Teď jenom plaším jakmile jednoho zahlédnu. To už prolézám všechny skříňky. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
23.9.10 13:10

odpoledne vyrazim pro zbrane! zas jsem nasla hajzla-housenku :cert: v piskotech! predtim to byly susene svestky, merunky, rozinky jsem pro jistotu taky vyhodila.. koupim levanduli, myslite ze ji ted najdu cerstvou? a kdyz ne tak susena zabira taky???

jak se jmenujou ty lepici platky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
23.9.10 14:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
23.9.10 14:48

leontynko :-D diky moc ale pisou tam jen CR nemas tam neco mezinarodniho? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
23.9.10 17:48

:-D
Tak co koupila sis ho?? Já jsem dnes nenašla žádného hnusáka!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...