Co do myčky - "eko"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5579
20.9.10 15:29

Co do myčky - "eko"?

Ahojte…

vím, že tu je diskuse Ekologická domácnost, ale nemám čas ani sílu to celý od začátku pročítat, tak se ptám zvlášť.

Chtěla bych věci co sypu/leju do myčky nahradit něčím levnějším, šetrnějším. Tak jak prádlo peru ve slizu a místo aviváže dávám ocet tak mě zajímá jestli existuje něco do myčky místo drahých prášků/saponátů a leštidla. Sůl neřeším, mám 10kg za 80Kč a je to přímo od výrobce co to pak dealuje těm různým Calgonitům apod. co to rozsypou do krabic s logama. A na soli toho asi moc nevyšpekuluju.
Jo a ještě jenom, že bych ráda jestli existuje něco jako třeba ten sliz na praní, páč takový ty Ecover věci apod. mi prijdou hodně drahý(pokud je to jinak, vyveďte mě z omylu). Jde mi spíš o to ušetřit, než být za každou cenu eko. Případně pokud jde nahradit třeba jen leštidlo, i za to budu ráda.
Děkuji Doriang

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
20.9.10 15:33

Myčku nemám, ale eko diskuzi sleduji a myslím, že jsem tam zahlédla i ocet jako leštidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
20.9.10 16:16

co se týče EKO výrobků…moje kámoška používá Dedru…a to úplně vše od nich a je moc spokojená…tak mrkni na www.dedra.cz

a co se týče ušetření…tak já zkusila výrobky denkmit, který se dají koupit v DM drogerii a jsem moc spokojená…před tím jsem používala ty drahé a známé značky a slavné diamantové tablety mi nechávaly na skleněným pekáči připečeniny a obyčejnej prášek z DMka to krásně umeje a je to za třetinovou cenu! kupuju od téhle značky i čistič a vonítko do myčky…taky supr věci a levný! :palec:

• Citovat
  • Upravit
5352
20.9.10 17:27

Kolem octa jako univerzálního činidla v domácnosti zde byla nějaká diskuse a někdo doporučoval místo obyčejného octa výrobek RIngo (prodávají například v Kauflandu). Koupila jsem to a o víkendu vyzkoušela jak na úklid (super na okna) tak na nádobí. Je to odbarvený ocet s potravinářskou vůní například brosvke. Stojí jen 25 korun. Jako leštidlo do myčky je super. Lze použít taky normální ocet a ten octový smrad přehlušit tak, že na vidličku v košíčku se špinavým prádlem nabodneš zbytek půlky vymačkaného citronu nebo limety. Já to o víkendu zkusila s limetou a nádobí i myčka mi krásně vonělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
20.9.10 18:25

Já používám tablety z DM Denk mit Natur, jsou ekologické - neobsahují chemikálie a levné (25ks 99Kč). Některé holky používají do myčky čistý perkarbonát (sůl na skvrny), ale ten není zas tak jednoduché sehnat (aby se to vyplatilo, musí se kupovat po desítkách kg). Místo leštidla ocet nebo kyselinu citronovou rozpuštěnou ve vodě. Ta se dá taky použít na čištění myčky. A já leštidlo ani většinou nepoužívám, jen někdy tam stříknu leštidlo od Ecoveru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlickaa
20.9.10 19:24

Ja taky pouzivam tablety denk mit natura je jich tam 30 za 99 korun.Myji nejlepe co jsem kdy zkusila somat,calgonit apod nemely takovej ucinek myti jako ty denk mit.Jsou skvely.A mely by byt ekologicke aspon to pisou a doufam v to :-) Sul uplne tu nejlevnejsi myslim 3 kila za 30 korun.a lestidlo nepouzivam neni potreba,krasne se to leskne i bez nej :palec:

• Citovat
  • Upravit
5579
20.9.10 20:02

Dik moc za rady, ja chci hlavne neco usetrit a ze to treba bude eko je takovej spis bonus :-D zkusim ty DM vyrobky, pouzivam nektery jejich cistici prostredky a jsem spokojena, jen veci do mycky od nich me nikdy nenapadlo koupit.

Diky :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
20.9.10 20:48

poradím ti jen s tím leštidlem......já tam liju obyčejný ocet, zkoušela jsem i Ringo čistič, ale smrdí to úplně stejně jako ocet ikdyž to má mít vůni jablíčka nebo broskve, ale ocet koupíš za max.10kč a ringo stojí 26kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21494
21.9.10 05:02

pokud chceš ušetřit, tak si holky chválí i výrobky z Lidlu. ale osobně s nimi zkušenost nemá. já teď používám tablety z Eurony (www.euronabycerny.com). to je Eko, ale ne zrovna moc levné… já měla možnost koupit to se slevou, jinak bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lada46
16.1.12 14:59

Do 14°dH (asi do 2,3 mmol/l) tvrdosti vody se u Denk mit NATUR nemusí přidávat leštidlo ani sůl. Je to vlastně tableta 3 v 1, ale není to na krabici viditelně uvedeno jako u jiných výrobců.

• Citovat
  • Upravit
12
7.4.16 10:47

Sháním nějaké leštidlo šetrné k přírodě, ocet mě napadnul hned, ale nevím, jestli ho můžu nalít do přihrádky na leštidlo a kolik a jak dlouho vydrží, poradíte někdo?
Jinak do myčky právě používám ten perkarbonát (jak je uvedeno v jiné diskuzi, zde), kupuji na www.***.cz a přidávám domácí „jar“, dám raději víc kapek, než klasického jaru, protože ten domácí tolik nepění a nádobí se umyje v pohodě (někdy problém s kastroly, ale to jsem měla i s klasickými tabletami)

Edit admin 8.4.2016 - odstranění kontaktu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
7.4.16 11:11

Ocet, do přihrádky na leštidlo a zacházet s tím, jak s leštidlem, tedy doplňovat podle potřeby (až si řekne myčka).
Pozor, nesplést s olejem, jako se podařilo mažnelovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
7.4.16 11:19

@T499 ocet normálně do přihrádky nebo se ještě dá dát rozpuštěná kys. citronová ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
7.4.16 11:19

Taky dávám ocet do přihrádky místo leštidla a v pohodě.

@T499 Můžu se zeptat, jak se dělá domácí jar? Moc se v tom nevyznám, ale ten perkarbonát, co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.4.16 11:20
@AnastazieB píše:
Já používám tablety z DM Denk mit Natur, jsou ekologické - neobsahují chemikálie a levné (25ks 99Kč).Některé holky používají do myčky čistý perkarbonát (sůl na skvrny), ale ten není zas tak jednoduché sehnat (aby se to vyplatilo, musí se kupovat po desítkách kg). Místo leštidla ocet nebo kyselinu citronovou rozpuštěnou ve vodě. Ta se dá taky použít na čištění myčky. A já leštidlo ani většinou nepoužívám, jen někdy tam stříknu leštidlo od Ecoveru.

používám taky a spokojenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný