Jak na moly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1118
12.2.19 12:05

@kač912 no, já bych to navrhla na celý dům :) ono když se jich zbavíte jen doma a víte, že jsou na chodbě, nebude to mít dlouhého trvání a nastěhují se k vám opět. ale zkuste i ten vysavač, vytírání skříněk a všude chmel/bobkový listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.2.19 12:28

@ivabozi Určitě by to bylo řešení. Nejspíš se optáme na schůzi sousedů jak to mají a snad s tím bude většina souhlasit, protože tohle už je fakt hrůza :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 00:23

Přidávám se s dovolením k dotazu. Na podzim jsem je zahlédla poprvé, přes zimu byl jakž takž klid a teď jak se otepluje to začíná znovu.

• Citovat
  • Upravit
1117
17.2.19 19:56

Já když jsem měla moly ve spíži tak jsme musela vyházet vše kompletně mouku, luštěniny,cukr prostě byly všude.Spíž jsem vymyla savem nakoupila vše znovu a zatím je klid.Ikdyž se bojím jara vždy ty potvory vylezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
17.2.19 20:05
@Anonymní píše:
Přidávám se s dovolením k dotazu. Na podzim jsem je zahlédla poprvé, přes zimu byl jakž takž klid a teď jak se otepluje to začíná znovu.

Udělat pořádný úklid. Nekompromisně všechno sypké v sáčcích vyhodit - můžou být všude, nejen v mouce, ale i ve strouhance, v pudinku, koření :zed:
Zbytek nandat do uzavítelných doz, skříň vymýt, vystříkat biolitem (bacha, dost to smrdí, alespoň den to musí větrat), Biolit zopakovat co týden alespoň 3× nebo víc. Na dvířka lepící pásky, jakmile se chytne nějaký, opět vyndat, vystříkat. Dovnitř něco „voňavého“.
Než se toho zbavíš, nenakupuj nic do zásoby, měj doma jen to, co nutně potřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31693
18.2.19 19:32

Já bych se naopak páskům a voňavým věcem asi vyhla, zvlášť pokud je to třeba v bytě :think: spousta lidí si stěžuje na to, že k nim pak naopak nalítají moli od sousedů.

Jinak myslím, že už je to několikátá diskuze :mrgreen: zakladatelko, zkus zapátrat v historii, někde jsem tam pár krát postovala celý postup jak jsme se jich zbavovali a evidentně napořád (stále se nevrátili) :pankac: ze začátku to určitě chce povyházet všechno napadené, podezřelé atd. - radši toho vyhodit víc než míň a pak litovat. Komplet všechno vyčistit, fakt pořádně. A do budoucna zavést určitá pravidla skladování - mouku protahovat mrazákem a prosívat, ostatní věci zavírat do uzavíratelných boxů a při přesypávání kontrolovat, přeskládat věci ideálně tak aby byly v co nejvíc větratelných šuplíkách (je lepší když ty šuplíky a police budou spíš méně plné než více, aby to fakt dobře větralo) atd. jinak použili jsme jen na začátku při tom úvodním úklidu dezinfekci do kuchyně, nic drastického pro lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný