Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj chci se zeptat je elektronická chuvicka povinna nebo se bez toho obejdu? jsem prvorodicka a nevim co vše potrebuji a co zas je zbytecnost dekuji
Povinná? Jako že by tě někdo přišel kontrolovat, jestli jí máš? To opravdu ne, povinného není nic
.
Pokud žiješ v bytě, tak ji nepotřebuješ. My máme patrový dům, dítě spí nahoře v pojíku a já chůvičku považuju za geniální vynález. Večer si můžeme s manželem sednout ven na terasu a mám přehled, jestli dítě nepláče nebo nevyvádí neplechu. Pokud ho budeš mít pořád na doslech, je to zbytečná investice. U většího domu je to skoro nezbytnost.
Využila jsem u bou dětí, jednou v bytě, jednou v RD. Děti spí v jiné místnosti.
Záleží jak máš velký byt a co budeš dělat až bude miminko spát abys ho slyšela… Já chůvičku používám od jeho 5m, co jezdíme na chatu, když spí a já jsem na zahradě, zavírám v tu dobu okna, aby ho nebudili sousedovic štěkání psů. Doma mám přivřené dveře abych ho slyšela, ale když dělám něco hlučného např. Příprava jídla robotem tak zavřu a chůvičku zapnu
Tak plno rodin se bez ní obešlo, určitě to není povinné
. Je to jen pro klid.
My bydlíme v bytě, tam jsme je nepotřebovaly, ale koupily jsme je kvůli dovolené.
Já ji kupovala až malá začala spat sama v pokoji takže tak v 6mesicich do té doby sem ji nepotřebovala ale je to dobrá věc i když ti spí třeba v kočáře nemusíš porad hlídat
V bytě je zbytečná, v domě určitě využiješ. My jí kupovali hlavně kvůli dovoleným, využili jsme pěkně.
A nemyslis spis monitor dechu? Povinny take neni, ale urcite bych si ho poridila.
Povinné není nic, extrémně vzato se dá žít i bez postýlky a plínek ![]()
Jinak v bytě jsem ji nevyužila nikdy. Zato na dovolenou ji od miminka pravidelně tahám i teď v dceřiných pěti letech. Teď už si do ní cíleně řekne, pokud se v noci vzbdí a my jsme třeba venku u ohně.
Chuvicku ani monitor jsem nemela. Bydleli jsme v byte, nyni v RD - prizemni. Kdyz mi dite spi, ma zavrene okno i dvere. Kdyz jsem venku, obcas zajdu poslechnout, zda jiz nekramari, nebo neni slyset ze je vzhuru.
Takze je na tobe, co uznas za vhodne a potrebne pro porizeni ![]()
Dostali jsme jí a nikdy nepoužili. Když jsme jeli někam kde by se hodila, tak jsme ji nechali doma. Řešili jsme to aplikací v mobilu, který chuvičku nahradil.
Pouzivam v byte denne - mala spi v jedne mistnosti a my jsme s manzelem oba v jinych pokojich. Vetsinou se koukame na filmy nebo hrajem na PC, to by ji budilo, takze mame pozavirany dvere a pustenou chuvicku.
Pro nas je „povinna“ i v byte
Byt je reseny tak, ze bychom dite neslyseli. Jedna z mala veci, kterou pouzivame dnes a denne. Mame Avent s kamerou.