Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím všechny uživatelky/uživatele e-čteček o radu. Před pár dny jsem si koupila Prestigio Libretto PER5162B
a mám problém s diakritikou u formátů PDB a RTF. Nevíte, jak tam ty háčky a čárky dostat?
Vzdycky místo písmena, kde měl být háček nebo čárka, je jen prázdný čtvereček a můžu se dohadovat, co tam správně má být za písmenko. Samozřejmě domyslet si není až takový problém, ale špatně se takový „text“ čte. Tak prosím s radami sem ![]()
@vitaklenkova píše:
Ahoj, prosím všechny uživatelky/uživatele e-čteček o radu. Před pár dny jsem si koupila Prestigio Libretto PER5162B
a mám problém s diakritikou u formátů PDB a RTF. Nevíte, jak tam ty háčky a čárky dostat?Vzdycky místo písmena, kde měl být háček nebo čárka, je jen prázdný čtvereček a můžu se dohadovat, co tam správně má být za písmenko. Samozřejmě domyslet si není až takový problém, ale špatně se takový „text“ čte. Tak prosím s radami sem
Mas nastavene spravne kodovani? U formatu epub ti to nedela?
Jaké kodování máš na mysli? Kodování čeho? Epub jsem jeste nezkoušela. Zatím mám stažené formáty PDF, u toho je písmo vcelku drobné a PDB a RTF úplně špatně ![]()
@vitaklenkova píše:
Jaké kodování máš na mysli? Kodování čeho? Epub jsem jeste nezkoušela. Zatím mám stažené formáty PDF, u toho je písmo vcelku drobné a PDB a RTF úplně špatně
Kazdy dokument ma svoje kodovani. Ja mam ctecku sony a aby to nezlobilo, tak musim nastavit UTF-8 kodovani.
Jinak jsem googlila a tve ctecky pry ten pdb zlobi, chtelo by to prevest do epub.
Aha, tak urcite vyzkousime. Ja jsem momentalne v praci, ale preposlu Tvoji radu domu priteli, ktery s timto problemem od rana zapasi…zatim dekuju
Jinak doporucuji program calibre.. da se to tam nastavit, i to dobre prevadi formaty. ![]()
Tak to klaplo. Pritel pres calibre prevedl do formatu FB2. Ja teda posoudim az odpoledne dorazim domu, ale pry to ted vypada pekne, takze jeste jednou dekuji ![]()
@vitaklenkova píše:
Tak to klaplo. Pritel pres calibre prevedl do formatu FB2. Ja teda posoudim az odpoledne dorazim domu, ale pry to ted vypada pekne, takze jeste jednou dekuji