Elektronická čtečka - problém s diakritikou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.6.12 09:47

Elektronická čtečka - problém s diakritikou

Ahoj, prosím všechny uživatelky/uživatele e-čteček o radu. Před pár dny jsem si koupila Prestigio Libretto PER5162B
a mám problém s diakritikou u formátů PDB a RTF. Nevíte, jak tam ty háčky a čárky dostat? 8) Vzdycky místo písmena, kde měl být háček nebo čárka, je jen prázdný čtvereček a můžu se dohadovat, co tam správně má být za písmenko. Samozřejmě domyslet si není až takový problém, ale špatně se takový „text“ čte. Tak prosím s radami sem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
8.6.12 09:53
@vitaklenkova píše:
Ahoj, prosím všechny uživatelky/uživatele e-čteček o radu. Před pár dny jsem si koupila Prestigio Libretto PER5162B
a mám problém s diakritikou u formátů PDB a RTF. Nevíte, jak tam ty háčky a čárky dostat? 8) Vzdycky místo písmena, kde měl být háček nebo čárka, je jen prázdný čtvereček a můžu se dohadovat, co tam správně má být za písmenko. Samozřejmě domyslet si není až takový problém, ale špatně se takový „text“ čte. Tak prosím s radami sem :D

Mas nastavene spravne kodovani? U formatu epub ti to nedela?

• Citovat
  • Upravit
8.6.12 10:19

Jaké kodování máš na mysli? Kodování čeho? Epub jsem jeste nezkoušela. Zatím mám stažené formáty PDF, u toho je písmo vcelku drobné a PDB a RTF úplně špatně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.6.12 10:25
@vitaklenkova píše:
Jaké kodování máš na mysli? Kodování čeho? Epub jsem jeste nezkoušela. Zatím mám stažené formáty PDF, u toho je písmo vcelku drobné a PDB a RTF úplně špatně :?

Kazdy dokument ma svoje kodovani. Ja mam ctecku sony a aby to nezlobilo, tak musim nastavit UTF-8 kodovani.

Jinak jsem googlila a tve ctecky pry ten pdb zlobi, chtelo by to prevest do epub.

• Citovat
  • Upravit
8.6.12 10:34

Aha, tak urcite vyzkousime. Ja jsem momentalne v praci, ale preposlu Tvoji radu domu priteli, ktery s timto problemem od rana zapasi…zatim dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.6.12 11:02

Jinak doporucuji program calibre.. da se to tam nastavit, i to dobre prevadi formaty. :-)

• Citovat
  • Upravit
8.6.12 13:44

Tak to klaplo. Pritel pres calibre prevedl do formatu FB2. Ja teda posoudim az odpoledne dorazim domu, ale pry to ted vypada pekne, takze jeste jednou dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.6.12 14:21
@vitaklenkova píše:
Tak to klaplo. Pritel pres calibre prevedl do formatu FB2. Ja teda posoudim az odpoledne dorazim domu, ale pry to ted vypada pekne, takze jeste jednou dekuji :mavam:
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí